Ένα μεγάλο (ασπρό)μαυρο χάλι..

Έφτασε στον πάτο του βαρελιού ο ΠΑΟΚ, ο οποίος ηττήθηκε στην Τούμπα από την Β ομάδα του Ολυμπιακού με 0-1..
Ένα μεγάλο (ασπρό)μαυρο χάλι..

Τι να πει κανείς και τι να πρωτοσχολιάσει από τη νέα γκέλα του Δικεφάλου.. Ας ξεκινήσουμε από τα αγωνιστικά.

Ο ΠΑΟΚ παρατάχθηκε με το γνωστό του (δυσλειτουργικό) 4-2-3-1, το οποίο έχει φέτος αποτύχει πολλάκις, ωστόσο ο Λουτσέσκου προσπάθησε να το ανανεώσει, τοποθετώντας τους «φρέσκους» Σβαμπ και Μουργκ στο αρχικό σχήμα, αλλά και τον Σφιντέρσκι αντί του Άκπομ στην κορυφή της επίθεσης.

Το αποτέλεσμα; Μια τρύπα στο νερό. Ο αντίπαλος πίεσε πολύ σωστά στον άξονα, τα κεντρικά χαφ του Δικεφάλου (όπως και όλη η ομάδα) έμοιαζαν βετεράνοι από την έλλειψη τρεξιμάτων και ενέργειας, ενώ η αλλαγή στον φορ απλά μας έκανε ακόμη πιο ξεκάθαρο το γεγονός πως ο ΠΑΟΚ δεν έχει κανένα καλό κεντρικό επιθετικό, αλλά δύο εξίσου ανεπαρκείς ποδοσφαιριστές.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν πραγματικά τραγικό για τον Δικέφαλο, ο οποίος κινδύνευσε πολλές φορές από τα κλεψίματα του αντιπάλου, δέχθηκε ένα γκολ , ενώ θα μπορούσε άνετα να δεχθεί τρία και απείλησε μόλις μία φορά.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η εικόνα άλλαξε. Ο αντίπαλος κλείστηκε πίσω για να προστατεύσει το αποτέλεσμα, ο ΠΑΟΚ πίεσε πολύ σε επίπεδο κατοχής μπάλας, αλλά δεν δημιούργησε παρά μόνο δύο, τρεις επικίνδυνες καταστάσεις στα αντίπαλα καρέ, αποτέλεσμα της έλλειψης δημιουργίας, ποιότητας και φαντασίας.
Και σαν να μην έφτανε όλο αυτό ήρθε και η «μπούκα» που τόσο καιρό είχαμε να δούμε και η οποία μας οδηγεί στο εξωαγωνιστικό κομμάτι.
Καταρχάς, δεν μπορεί να τονιστεί αρκετά το γεγονός πως τέτοιες συμπεριφορές κάνουν μόνο κακό στο σύλλογο και δεν έχουν κανένα νόημα πέραν του να δίνουν χαρά στον κάθε αντίπαλο. Ωστόσο, ενδιαφέρον έχουν και οι λόγοι που οδήγησαν την γνωστή μερίδα των οπαδών σε αυτό το σημείο και για τους λόγους αυτούς έχει καθαρά την ευθύνη η διοίκηση της ΠΑΕ.

Πρώτον, όταν ένας σύλλογος επιτρέπει σε μερίδα οπαδών του να κλείνει και να ανοίγει κατά το δοκούν μια θύρα του γηπέδου, χωρίς να νοιάζεται καν, νομιμοποιεί μία νοοτροπία που βασίζεται στο «ΠΑΟΚ είμαι και κάνω ό,τι γουστάρω και συμπεριφέρομαι σαν να είναι ο σύλλογος ιδιοκτησία μου». Έτσι, για πολλοστή φορά, οι λίγοι που έχουν την αίσθηση πως κάνουν κουμάντο, δυσφήμισαν και πάλι τους πολλούς οπαδούς που δεν έχουν καμία σχέση με τα όσα έγιναν.

Δεύτερον, δεν είναι η ήττα που έφερε την έκρηξη. Ήττες έρχονται για όλους (ή μάλλον σχεδόν για όλους, εκτός από το σωματείο που απαγορεύεται να γκελάρει), ωστόσο η εικόνα είναι αποκαρδιωτική και η αίσθηση που βγάζει η ομάδα δεν συνάδει με τους στόχους που τέθηκαν από τη διοίκηση.
Όταν ο ευεργέτης του ΠΑΟΚ και μεγαλομέτοχος δηλώνει πως στόχος είναι να μην χάσουμε από κανέναν, ενώ ταυτόχρονα η ομάδα που δημιουργείται είναι εμφανώς αδύναμη και άσχημα δομημένη, δημιουργείται μια αίσθηση κοροϊδίας, η οποία οδηγείς σε αγανάκτηση.
Εάν η ΠΑΕ επικοινωνούσε καλύτερα τη υπάρχουσα κατάσταση, τότε ο οπαδός θα συμφιλιωνόταν με αυτήν και θα στεκόταν ασπίδα στην ομάδα. Και εξηγούμαι:

Ξέρουμε όλοι πως με την υπάρχουσα πολιτική κατάσταση ο ΠΑΟΚ έχει πολεμηθεί ανελέητα. Του ακυρώθηκε τηλεοπτικό συμβόλαιο με την ΕΡΤ που είχε συμφωνηθεί, ενώ ταυτόχρονα αναγκάστηκε να δημιουργήσει δικό του κανάλι, διότι για πρώτη φορά στα χρονικά ο νταμπλούχος Ελλάδος δεν μπορούσε να βρει τηλεοπτική στέγη. Έπειτα, δημιουργήθηκε το παραμύθι της πολυϊδιοκτησίας που γκρέμισε την ομάδα από την κορυφή και τράνταξε τον ασπρόμαυρο οργανισμό και τέλος , ακόμη και σήμερα ο ΠΑΟΚ συναντά εμπόδια στο να δημιουργήσει νέο υπερσύγχρονο γήπεδο που θελει ο ίδιος ο μεγαλομέτοχος να χρηματοδοτήσει!

Εάν λοιπόν όλο αυτό το εχθρικό κλίμα είχε επικοινωνηθεί καλύτερα, τότε δεν θα βλέπαμε αυτές τις παντελώς αδικαιολόγητες αντιδράσεις, αλλά έναν ΠΑΟΚ ενωμένο.

Υ.Γ: Βρείτε τρόπο να σηκώσει η ομάδα κεφάλι, κάντε έστω τα βασικά στην μεταγραφική περίοδο που έρχεται.

Υ.Γ1: Παντού και πάντα, μόνο ΠΑΟΚ.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...