Η Τούμπα ήταν ξανά Τούμπα και ο ΠΑΟΚ ξανά ΠΑΟΚ!

Επιστροφή στις νίκες για τον ΠΑΟΚ με το ευρύ 4-1 επί του Απόλλωνα Σμύρνης στο γήπεδο της Τούμπας..
Η Τούμπα ήταν ξανά Τούμπα και ο ΠΑΟΚ ξανά ΠΑΟΚ!


Η αλήθεια είναι πως το κλίμα πριν το παιχνίδι δεν ήταν ιδιαίτερα καλό. Ποτέ άλλωστε δεν είναι καλό μετά από ήττα σε ντέρμπι, αλλά αν το συνδυάσει κανείς και με την έλλειψη σοβαρότητας κόντρα στον Βόλο, δεν ήθελε και πολύ για να μην επικρατεί αισιοδοξία.
Ωστόσο, το μεγάλο γεγονός πριν το παιχνίδι ήταν το άνοιγμα της θύρας 4. Προσωπικά ποτέ δεν κατάλαβα το πώς με μία ανακοίνωση έκλεισε η πιο εμβληματική θύρα της Τούμπας λες και είναι ιδιοκτησία μερικών, ωστόσο επιτέλους επικράτησε η λογική και αυτή η οπαδική αυτοκτονία έλαβε τέλος.
Τέλος βέβαια δεν μπήκε και στην αμυντική ασοβαρότητα του ΠΑΟΚ, ο οποίος κατάφερε να ισοφαριστεί (μετά από το γρήγορο γκολ του Σβαμπ) με ένα γκολ το οποίο ίσως κάποιος μπορεί να δει σε ένα χαμηλού επιπέδου ερασιτεχνικό παιχνίδι, με τον Τέιλορ και τον Πασχαλάκη να κάνουν διαγωνισμό αδράνειας και ερασιτεχνισμού.
Παρά το γκολ αυτό όμως, δεν μπορεί κανείς να αρνηθεί πως ο ΠΑΟΚ ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος του παιχνιδιού, μην αφήνοντας τον αντίπαλο να περάσει την σέντρα, χωρίς ωστόσο να μπορεί ο ίδιος να δημιουργήσει πληθώρα ευκαιριών, απόρροια τόσο του άγχους από την ισοφάριση, αλλά και της καλής οργάνωσης του αντιπάλου στα... είκοσι μέτρα στα οποία αγωνιζόταν.
Στην επανάληψη ωστόσο, η εικόνα άλλαξε άρδην. Ο Ελ Καντουρί θυμήθηκε τον καλό εαυτό του, η ομάδα κυκλοφόρησε σωστά την μπάλα και παρότι το γκολ του Μαροκινού ακυρώθηκε (μόνο σε εμένα φάνηκε πως η γραμμή του VAR δεν ήταν στην πλάτη του αμυντικού του Απόλλωνα;), ήρθε ένας εκπληκτικός συνδυασμός των Μπίσεσβαρ, Ελ Καντουρί και Σφιντέρσκι για να γίνει το 2-1, να φύγει το άγχος από την Τούμπα και το υπόλοιπο ματς να αποκτήσει διαδικαστικό χαρακτήρα.
Στα θετικά του παιχνιδιού λοιπόν ήταν τόσο το γεγονός πως ο ΠΑΟΚ πέτυχε και πάλι τέσσερα γκολ, ενώ περιόρισε τα αμυντικά του λάθη σε μόλις ένα, το οποίο ωστόσο οδήγησε και πάλι τον αντίπαλο σε γκολ.
Τέλος, όσον αφορά την αστεία ανακοίνωση του αντιπάλου (του οποίου οι παίκτες μέχρι να γίνει το 2-1, είχαν μετατρέψει τον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας σε κρεβάτι από την πολλή ξάπλα), έχουμε να πούμε πως, αφενός τέτοιες ανακοινώσεις μόνο γέλιο προκαλούν και αφετέρου, καλό θα ήταν να θυμούνται την φωνή τους και σε άλλα παιχνίδια με άλλους αντιπάλους στα οποία φαίνεται πάσχουν από χρόνιο σύνδρομο βουβαμάρας.
Υ.Γ: Την Πέμπτη η ομάδα μπορεί να πάρει την πρώτη της πρόκριση από Ευρωπαϊκό όμιλο μετά από την σεζόν 2016-17. Όλοι Τούμπα λοιπόν. Όλοι στήριξη στην ομάδα.

Διαβάστε ακόμη...