Αέρας κορυφής!

Στην κορυφή της βαθμολογίας σκαρφάλωσε ο ΠΑΟΚ μετά τη νίκη με 1-3 στην Κρήτη επί του ΟΦΗ.
Αέρας κορυφής!

Άνετο πέρασμα από την Κρήτη είχε το πρόγραμμα της Κυριακής για τον Δικέφαλο. Ο ΠΑΟΚ, μετά την Ευρωπαϊκή γκέλα μεσοβδόμαδα παρατάχθηκε κόντρα στον ΟΦΗ χωρίς τακτικές αλλαγές, παρά μόνο με αλλαγές προσώπων.

Οι αλλαγές αυτές βέβαια ήταν κομβικές για την εξέλιξη του αγώνα. Ο φρέσκος Σοάρες από τα δεξιά, ο πιο δημιουργικός Κούρτιτς (τι φωτοβολίδα ήταν αυτή) στον άξονα και ο ποιοτικότατος Μπίσεσβαρ βοήθησαν την ομάδα να αναπτυχθεί πιο γρήγορα από τα δεξιά (πρώτο και τρίτο γκολ), να απειλήσει από τον άξονα (κερδισμένο φάουλ στο δεύτερο γκολ) και να δημιουργήσει ρήγματα και από τα αριστερά (επελάσεις και σουτ Βιεϊρίνια).

Ωστόσο, την μεγάλη διαφορά την έκανε η νοοτροπία. Όταν μπαίνεις στον αγώνα και μέχρι το πρώτο τέταρτο προηγείσαι και έχεις χάσει άλλες δύο κλασικές ευκαιρίες, αυτόματα ο αντίπαλος «μαζεύεται» και χάνει την όποια ορμή και αυτοπεποίθηση του.

Φάνηκε χθες πως ο ΠΑΟΚ αποκτά σταδιακά διάρκεια στο παιχνίδι του και με την άνοδο στην απόδοση σημαντικών μονάδων όπως ο Κούρτιτς, μόνο καλύτερα μπορεί να αποδώσει.

Είναι σαφές πλέον και για τους όποιους δύσπιστους βιάστηκαν να καταδικάσουν την ομάδα, πως ο ΠΑΟΚ είναι ένα γκρουπ αξιόλογο και ποιοτικό του οποίου ο προπονητής παίρνει το μέγιστο δυνατό από κάθε παίκτη. Είναι πραγματικά κρίμα που στερείται βασικές μονάδες (Ελ Καντουρί, Κρέσπο, Βαρέλα, Ίνγκασον και Ολιβέιρα) και δεν μπορεί να ανοίξει ακόμη παραπάνω το rotation για να ρολάρει η ομάδα πιο γρήγορα.

Σε αυτό θα βοηθήσει η διακοπή λόγω εθνικών. Ο Δικέφαλος θα μετρήσει σημαντικές επιστροφές και θα επανέλθει πιο δυνατός και μάλιστα πλέον με καλύτερη ψυχολογία, αφού στην ομάδα πνέει πλέον αέρας..κορυφής!

Υ.Γ1: Αν στην Τούμπα γινόταν αυτό το αίσχος με τα καπνογόνα, η αντίπαλη ομάδα, θα ήταν στο αεροπλάνο της επιστροφής, πριν καν ξεκινήσει το παιχνίδι.

Υ.Γ2: Αέρας κορυφής, αλλά και πίεση πυθμένα στην πόλη... Άτιμη ζωή.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...