Άδειος από ιδέες και ενέργεια ...

Ευρωπαϊκή γκέλα για τον ΠΑΟΚ που έμεινε στην ισοπαλία στο γήπεδο της Τούμπας κόντρα στη Σλόβαν Μπρατισλάβας ...
Άδειος από ιδέες και ενέργεια ...

Γιβραλτάρ, Τρίπολη, Αγρίνιο, ΑΕΚ και πάλι Ευρώπη. Με ενδιάμεσους συνεχείς τραυματισμούς σε βασικούς παίκτες και απουσίες κάθε φορά και πιο κομβικές, ο ΠΑΟΚ σίγουρα θα «στέρευε» κάποια στιγμή. Και αυτό έγινε χθες.

Παρότι ο Δικέφαλος ξεκίνησε πολύ δυναμικά το παιχνίδι και προηγήθηκε νωρίς, η έλλειψη συγκέντρωσης και χημείας στο κεντρικό αμυντικό του δίδυμο του στέρησε την δυνατότητα να κρατήσει το προβάδισμα και να παίξει με τον ρυθμό όπως εκείνος ήθελε, πράγμα το οποίο αποδείχθηκε κομβικό.

Παρότι η εικόνα του ΠΑΟΚ δεν ήταν κακή σε γενικές γραμμές, έλειπε το καθαρό μυαλό και η εκτέλεση που θα χάριζαν τη νίκη. Χθες κόντρα σε μια αδύναμη Ευρωπαϊκή ομάδα, φάνηκαν πολλά κενά και πολλές ανορθογραφίες.

Πρώτον και κύριο, η έλλειψη απειλών από τα εξτρέμ. Ο Ζίφκοβιτς είναι ακόμη σκιά του περυσινού του εαυτού (που δεν έπαιζε ακριβώς πάνω στη γραμμή), ενώ ο Μιτρίτσα έδειξε τραγικά ανεπαρκής. Δεν βοήθησε ποτέ ούτε αμυντικά, ούτε και επιθετικά τον Σίντκλεϊ, δεν συνέβαλε στην κυκλοφορία της μπάλας και στην κατοχή με την γενικότερη εικόνα του να «τρομάζει» και να θέτει σε αμφισβήτηση το όποιο επίπεδο του.

Ωστόσο, η πιο σημαντική έλλειψη χθες για τον Δικέφαλο ήταν αυτή της φαντασίας. Όταν παίζεις κόντρα σε έναν αντίπαλο που αμύνεται τόσο μαζικά, πρέπει να βρεις και τρόπους να απειλήσεις.

Είτε αυτός ο τρόπος είναι να σουτάρεις από απόσταση, είτε να πας στην ατομική ενέργεια ή ως έσχατη λύση να γεμίσεις την περιοχή και να κάνεις γιόμες προσπαθώντας να εκμεταλλευτείς κάποια λάθος απομάκρυνση. Σε κάθε περίπτωση, χθες ο ΠΑΟΚ δεν έκανε τίποτα από αυτά.

Συνοπτικά, το αποτέλεσμα δεν είναι καταστροφικό, αλλά η ομάδα καλείται να πάρει τα πιο δύσκολα παιχνίδια κόντρα στην Κοπεγχάγη προκειμένου να προκριθεί άμεσα στους «16» αποφεύγοντας το έξτρα παιχνίδι που θα φέρει η δεύτερη θέση.

Επόμενος στόχος η νίκη μέσα στην Κρήτη με την ελπίδα πως μετά την διακοπή λόγω εθνικών, η μακρά λίστα των τραυματιών (Βαρέλα, Κρέσπο, Ίνγκασον, Μουργκ, Ελ Καντουρί, Ολιβέιρα) θα έχει συρρικνωθεί, ενώ και οι κομβικοί Βιεϊρίνα και Ζίφκοβιτς θα επανέλθουν αγωνιστικά μετά από τον τραυματισμό και τον covid αντίστοιχα.

Υ.Γ: Διπλό μέσα στην Κρήτη, ΠΑΟΚ λε, ολέ.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...