Με το καλημέρα..καμπανάκι!

Ποδαρικό με το αριστερό για τον ΠΑΟΚ που γνώρισε την ήττα από την Μποέμιαν με 2-1 στο Δουβλίνο..
Με το καλημέρα..καμπανάκι!

Καταρχάς, να ξεκαθαρίσουμε πως, όντας το πρώτο παιχνίδι της σεζόν κόντρα σε μια ομάδα που έχει πάνω από είκοσι παιχνίδια στα πόδια της, υπάρχουν ελαφρυντικά για την ομάδα. Τα «πιασμένα» πόδια και η έλλειψη ρυθμού είναι υπαρκτά θέματα. Ωστόσο, δεν ήταν μόνο αυτά τα ζητήματα του χθεσινού ΠΑΟΚ, που γνώρισε την ήττα από μία ομάδα μετά βίας επαγγελματικού επιπέδου.

Το πρώτο και κύριο πρόβλημα του ΠΑΟΚ χθες ήταν η σύνθεση του. Άξονας και κυριαρχικό ποδόσφαιρο με τριάδα Εσίτι-Σβαμπ-Καγκάβα απλά δεν υπάρχει. Ο πρώτος αδυνατεί να ανταπεξέλθει, ο δεύτερος στερείται ταχύτητας και ο τρίτος... δεν θυμίζει ποδοσφαιριστή. Αν αυτό μάλιστα συνδυαστεί και με την άθλια εμφάνιση του Ελ Καντουρί ο οποίος ούτε βοήθησε στο αριστερό άκρο, αλλά και ποτέ δεν μετατράπηκε σε έξτρα χαφ στον άξονα, αυτόματα ο ΠΑΟΚ μπλόκαρε.

Και πάλι βέβαια χρειάστηκε η αστοχία από του Ζίφκοβιτς από το ένα μέτρο, ένα ακόμη παιδικό λάθος του Μιχαηλίδη και ένα δώρο του Πασχαλάκη προκειμένου ο ΠΑΟΚ να βρεθεί πίσω με δύο γκολ. Σε εκείνο το σημείο , έγιναν οι αλλαγές που έπρεπε (με εξαίρεση τον Τζόλη) και η ομάδα ανέβηκε. Με τον Μπίσεσβαρ των πέντε προπονήσεων να φαντάζει γιος του ανέμου σε σύγκριση με τον ανύπαρκτο Καγκάβα και τον Κούρτιτς με απλές μεταβιβάσεις να ξεμπλοκάρει τον άξονα , ο ΠΑΟΚ ανέβηκε, μείωσε και θα μπορούσε ακόμη και να ισοφαρίσει.

Συνοπτικά, δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία πως η ομάδα θα περάσει το χαμηλό εμπόδιο του αντιπάλου την ερχόμενη Πέμπτη, ωστόσο η εμφανής ανεπάρκεια κάποιων μονάδων θα πρέπει να ηχήσει ως καμπανάκι στη διοίκηση για την άμεση ενίσχυση της ομάδας..

Υ.Γ: Όσον αφορά τον Τζόλη, καλά θα κάνει να θυμηθεί την ταπεινότητα του και να μην έχει το μυαλό του σε άλλες πολιτείες. Αγωνίζεται για την ομάδα που τον ανέδειξε ποδοσφαιρικά και ενέργειες όπως οι χθεσινές με τραβηγμένα σουτ από τα τριάντα μέτρα, απλές άστοχες μεταβιβάσεις και έλλειψη συγκέντρωσης και ομαδικότητας δεν χωράνε στον ΠΑΟΚ.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...