Ασπρόμαυρος Κυρίαρχος!

Νίκη που τον φέρνει αγκαλιά με τη δεύτερη θέση πέτυχε ο ΠΑΟΚ το μεσημέρι της Κυριακής κόντρα στον συμπολίτη ...
Ασπρόμαυρος Κυρίαρχος!

Ξεκινώντας από τα αγωνιστικά, ο Δικέφαλος δεν παρατάχθηκε με κάποια έκπληξη στην εντεκάδα και έμεινε στο 3-4-2-1, σχήμα που τον έχει βγάλει ασπροπρόσωπο όσες φορές το χρησιμοποίησε φέτος.

Με τον αντίπαλο να μην υπάρχει στο γήπεδο, ο ΠΑΟΚ ήταν κυρίαρχος από την αρχή του παιχνιδιού. Δεν απειλήθηκε σε καμία περίπτωση, ενώ μπροστά δημιούργησε κάποιες καταστάσεις χωρίς πάντως να έχει την κλασική ευκαιρία. Ωστόσο, είδε τον διαιτητή να του αρνείται πέναλτι πάνω στον Ουάρντα (το οποίο αρνούνται όσοι είδαν πέναλτι υπέρ του Αρη στο Χαριλάου για το πρωτάθλημα), αλλά και πάνω στον Βαρέλα, ο οποίος γκρεμίστηκε με τον αγκώνα του αντιπάλου στο λαιμό του με τον διαιτητή να μην συγκινείται και το VAR να κάνει ... διακοπές.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η εικόνα δεν άλλαξε με τον ΠΑΟΚ να απειλεί και τον αντίπαλο να περιφέρει το αγωνιστικό του κουφάρι στο γήπεδο, προσφέροντας κλωτσιές, γκρίνια και καθυστερήσεις. Ωστόσο, τίποτα τέτοιο δεν τον ευνόησε, καθώς στο τρίτο πέναλτι της αναμέτρησης, πάνω στον Κρμέντσικ αυτή τη φορά, το VAR δούλεψε (ο διαιτητής έκλεισε και πάλι τα μάτια) και ο Δικέφαλος προηγήθηκε.

Από εκεί και πέρα, ο αντίπαλος αναγκάστηκε να βγει μπροστά, αφήνοντας τεράστια κενά πίσω και η δουλειά του ΠΑΟΚ έγινε πιο εύκολη. Βέβαια, πριν το ματς κλειδώσει, ο Λευκορώσος διαιτητής και το VAR έκλεισαν τα μάτια στο δολοφονικό μαρκάρισμα του Γκάμα πάνω στον Βιεϊρίνια χαρίζοντας την κόκκινη κάρτα.

Συνοπτικά ο στιβαρός ΠΑΟΚ δεν αντιμετώπισε την παραμικρή δυσκολία στο χθεσινό παιχνίδι, κόντρα σε μια ομάδα που πήγαινε για πρωτάθλημα (ως τον Νοέμβρη), πήγαινε για το κύπελλο (ως τον Μάρτιο), πήγαινε για την δεύτερη θέση (ως τον Μάιο) και τελικά παλεύει για την τετράδα στην καλύτερη χρονιά της από το 1980 και έπειτα.

Επιτέλους λοιπόν, έκλεισε η σειρά των αγώνων της ταλαιπωρίας κόντρα στον υπερφίαλο και αιθεροβάμονα συμπολίτη και ο ΠΑΟΚ μπορεί πλέον να επικεντρωθεί στον έναν και μοναδικό αγώνα που απομένει και έχει σημασία και δεν είναι άλλος από τον τελικό του κυπέλλου.

Υ.Γ: Το κερασάκι στην τούρτα φυσικά ήταν η ανακοίνωση της αντίπαλης ΠΑΕ, η οποία έκανε να γελάσουν μέχρι και όσους δεν είχαν ήδη γελάσει με το αγωνιστικό χάλι του αντιπάλου.

Υ.Γ1: Το γεγονός πως η ομάδα παίρνει τις νίκες, δεν μας κάνει να αποπροσανατολιζόμαστε από τα μεγάλα αγωνιστικά κενά που υπάρχουν και πρέπει οπωσδήποτε να καλυφθούν, προκειμένου η ομάδα να γίνει και πάλι διεκδικήτρια του πρωταθλήματος.

Διαβάστε ακόμη...