Και του χρόνου με υγεία!

Συνέχεια των πελατειακών σχέσεων που διατηρεί με την ΑΕΚ είχαμε το βράδυ της Τετάρτης για τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ...
Και του χρόνου με υγεία!

Επίδειξη ανωτερότητας έκανε η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία που ταπείνωσε για τέταρτη συνεχόμενη φορά φέτος την ΑΕΚ και σκαρφάλωσε μόνη δεύτερη στον βαθμολογικό πίνακα.

Αγωνιστικά, ο ΠΑΟΚ δεν μας επιφύλαξε καμία έκπληξη, αφού παρατάχθηκε με το γνώριμο 3-4-2-1 με κάποιες αλλαγές στα πλαίσια του rotation , αφού θέση βασικού πήραν οι Μιχαηλίδης, Μουργκ και Κρμέντσικ.

Στα πρώτα λεπτά ο Δικέφαλος δυσκολεύτηκε αρκετά να σπάσει το pressing που ασκούσε ο αντίπαλος, ωστόσο κατάφερε να μην απειληθεί πλην ενός σουτ του Γαλανόπουλου, ενώ απώλεσε δύο κλασικές ευκαιρίες να προηγηθεί με τον Κρμέντσικ, πηγαίνοντας στο ημίχρονο ισόπαλος και αδικημένος από το σκορ, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του σπίκερ (ο οποίος έβλεπε άλλο παιχνίδι μάλλον) να μας πείσει για το αντίθετο.

Με την έναρξη της επανάληψης, έγινε η κίνηση ματ από τον προπονητή του ΠΑΟΚ με την είσοδο του Ουάρντα αντί του μέτριου Μουργκ. Δύο μαγικές κάθετες από τον Ζίβκοβιτς και δύο πάσες του Ουάρντα ήταν αρκετές για να σκοράρει ο Δικέφαλος δύο φορές και να μετατρέψει το παιχνίδι σε τυπική διαδικασία με την εικόνα του αγώνα να είναι χαρακτηριστική της ανωτερότητας της ομάδας του Γκαρσία.

Οι παίκτες της ομάδας έκλεισαν αριστοτεχνικά τους χώρους και δεν απειλήθηκαν σε καμία περίπτωση, ενώ το σκορ θα μπορούσε να πάρει και μεγαλύτερες διαστάσεις αν Ζίφκοβιτς και Τζόλης δεν ήταν επιπόλαιοι στην τελική προσπάθεια.

Βέβαια, όσο τα μάτια μας έβλεπαν τα παραπάνω, η συνδρομητική τηλεόραση είχε άλλη άποψη. Ενώ ο ΠΑΟΚ βάδισε με ευκολία σε μια άνετη νίκη κόντρα στον καλύτερο πελάτη του, εμείς ακούγαμε για τον απροσπέλαστο Σβάρνα και τον μαχητικό Σιμάνσκι που έβαλε γκολ στη Λάρισα.

Η περιγραφή του αγώνα ήταν τόσο μεροληπτική που μας έκανε να πιστεύουμε πως ο σχολιαστής του αγώνα δεν έβλεπε το γήπεδο, αλλά είχε ενδεχομένως μπροστά του μια άλλη οθόνη και περιέγραφε διαφορετικό αγώνα.

Βέβαια, αυτές οι γελοιότητες δεν έχουν καμία σημασία, αφού ο ΠΑΟΚ πέτυχε μια ακόμη νίκη και μετά τον πρώτο στόχο του (τον τελικό κυπέλλου), είναι πιο κοντά και στον δεύτερο (άνευ αγωνιστικής ουσίας) στόχο της κατάκτησης της δεύτερης θέσης.

Είναι φανερό πως η ομάδα έχει πίστη στο πλάνο που εφαρμόζει και πιστεύει πως με τον τρόπο που αγωνίζεται είναι τόσο θωρακισμένη στα μετόπισθεν, όσο και αποτελεσματική μπροστά.

Βέβαια, όπως έχουμε αναφέρει πολλές φορές, ο σχηματισμός αυτό λειτουργεί σε αυτά τα παιχνίδια, διότι ο ΠΑΟΚ βρίσκει χώρους. Έτσι είναι το format των play offs. Σε ματς που ο αντίπαλος κλείνεται, πρέπει να βρεθεί άλλη λύση. Αλλά αυτό θα μας απασχολήσει ξανά από του χρόνου και αφού δούμε τον τρόπο της μεταγραφικής ενίσχυσης της ομάδας.

Διαβάστε ακόμη...