Έκανε το καθήκον του!

Μεγάλο διπλό που τον έφερε στη δεύτερη θέση πέτυχε ο ΠΑΟΚ κόντρα στον συμπολίτη με 0-1.
Έκανε το καθήκον του!

Τι και αν οι μετακινήσεις από περιφέρεια σε περιφέρεια πρέπει να περιμένουν ως τις 15 Μαΐου; Ο ΠΑΟΚ πήγε κανονικά στο εξοχικό του, όπου μετρά τρεις νίκες σε τρία χρόνια, και έδειξε πως η ομάδα έχει μέταλλο και χαρακτήρα.

Το αποτελεσματικό (στα ντέρμπι) 3-4-2-1 εφαρμόστηκε και πάλι, με τον Βαρέλα να επιστρέφει μετά από καιρό στο αρχικό σχήμα αντί του τραυματία Ίνγκασον και τους υπόλοιπους παίκτες να μην αλλάζουν θέση. Ο Δικέφαλος από το ξεκίνημα του παιχνιδιού έκλεισε τους χώρους σωστά και βρήκε μάλιστα και το γρήγορο γκολ, πράγμα που διευκόλυνε κατά πολύ το έργο του.

Στη συνέχεια του πρώτου μέρους, η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία κράτησε τον αντίπαλο μακριά από τα καρέ του Πασχαλάκη, ενώ σε δύο περιπτώσεις θα μπορούσε να είχε κλειδώσει το ματς, αν ο Μπάμπα πάσαρε σωστά στον Σφιντέρσκι ή αν ο Κουέστα δεν έκανε την απόκρουση της ζωής του στην λόμπα του Ελ Καντουρί.

Στο ίδιο έργο θεατές ήμασταν και στο δεύτερο ημίχρονο με τον ΠΑΟΚ να χάνει άλλη μια μεγάλη ευκαιρία με Σφιντέρσκι και Ζίφκοβιτς, ενώ απειλήθηκε μόλις μία φορά στις καθυστερήσεις του αγώνα, όταν και είχε μείνει με δέκα παίκτες λόγω αυστηρής αποβολής του Αμρ Ουάρντα. Μπορεί το μαρκάρισμα να ήταν ανούσιο, ωστόσο η κάρτα δεν ήταν σε καμία περίπτωση δικαιολογημένη.

Για πολλοστή φορά, ο ΠΑΟΚ βρέθηκε με αριθμητικό μειονέκτημα σε αυτό το γήπεδο, πράγμα που αν γινόταν από την αντίθετη μεριά, θα είχαμε ρεσιτάλ κλάψας και διαμαρτυρίας από τους κατά φαντασίαν αδικημένους.

Εν ολίγοις, ο Δικέφαλος δείχνει πλέον αποτελεσματικός και πειθαρχημένος (ειδικά μεσοαμυντικά), κάτι που του έλειψε φέτος πολύ. Η νέα του διάταξη τον βοηθά σε αυτά τα παιχνίδια, διότι ο αντίπαλος του δίνει χώρο. Κράτησε για δεύτερη σερί φορά το μηδέν στην άμυνα και βάζει πλώρη για τον τελικό κυπέλλου και την δεύτερη θέση, με τις τέσσερις νίκες στα τελευταία πέντε ντέρμπι να φέρουν πάνω τους την υπογραφή του Πάμπλο Γκαρσία.

Υ.Γ: Όταν στην καλύτερη σου χρονιά εδώ και πενήντα ένα χρόνια, έχουν φύγει με διπλό από την έδρα σου ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ, μάντεψε τι είσαι. Πάντως μεγάλη ομάδα δεν είσαι.

Διαβάστε ακόμη...