Έκανε το restart, παρά την κλοπή!

Επιτέλους νίκη για τον ΠΑΟΚ, που επικράτησε της ΑΕΚ με 3-1 για την πρώτη αγωνιστική των Play offs ...
Έκανε το restart, παρά την κλοπή!

Ήταν μία νίκη, η οποία έχει πολλαπλά οφέλη. Πρώτον και κύριο το βαθμολογικό, αφού ο Δικέφαλος προσπέρασε την ΑΕΚ και έφτασε σε απόσταση αναπνοής από την δεύτερη θέση, αλλά και το ψυχολογικό, αφού ο ΠΑΟΚ απέβαλλε το άγχος και την ανασφάλεια που τον διακατείχε στα ντέρμπι ως τώρα.

Για να γίνει βέβαια αυτό, έπρεπε να αλλάξουν πολλά πράγματα και οι αλλαγές αυτές πιστώνεται εξ ολοκλήρου στον Πάμπλο Γκαρσία.

Ο Ουρουγουανός τεχνικός βλέποντας τις αδυναμίες της ομάδας, άλλαξε πολλά με πρώτο από όλα τον σχηματισμό. Παρέταξε την ομάδα με ένα καθαρό 4-3-3 χωρίς δεκάρι, αλλά με τον Ελ Καντουρί πιο μπροστά, θυσιάζοντας έτσι δημιουργικότητα, αλλά κερδίζοντας σε συνοχή, κάλυψη χώρων και κυρίως σε τρεξίματα.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ δηλαδή, αναγνώρισε πως με τα συγκεκριμένα χαφ, δεν μπορεί η ομάδα να παίξει το κυριαρχικό ποδόσφαιρο που ο ίδιος θέλει και αντί αυτού επέλεξε να κάνει έκπτωση στο στυλ που προσπαθεί να περάσει για το καλό της ομάδας.

Αυτή όμως δεν ήταν η μοναδική αγωνιστική θυσία που έγινε χθες. Ο Γκαρσία άλλαξε πλευρές και τους Τζόλη και Ζίφκοβιτς, θυσιάζοντας τον Τζόλη, προκειμένου ο Ζίφκοβιτς, που είναι καλύτερος ανασταλτικά, να ντουμπλάρει στο μαρκάρισμα τον Λιβάι Γκαρσία, κάτι το οποίο πέτυχε, αφού ο παίκτης της ΑΕΚ εξαφανίστηκε από το γήπεδο.

Αυτές οι αλλαγές πέτυχαν δηλαδή σε μεγάλο βαθμό. Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε νωρίς, ήταν πιο aggressive στα χαφ, ενώ θα είχε καθαρίσει το ματς από το 30ο λεπτό, αν ο ανεκδιήγητος διαιτητής δεν ανακάλυπτε χέρι σε μια φάση που κανένας αντίπαλος δεν διαμαρτυρήθηκε για το παραμικρό , κάτι αυτονόητο δεδομένου πως δεν υπήρχε καμία παράβαση.

Αντί αυτού, ο ΠΑΟΚ ισοφαρίστηκε στην μία και μοναδική μεγάλη φάση του αντιπάλου και αν και προηγήθηκε ξανά νωρίς, έγινε πιο δύσκολη η επικράτηση του.

Βέβαια, η αλήθεια είναι πως στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα, ίσως ήταν πιο παθητική από όσο έπρεπε, αλλά αυτό οφείλεται και στην ανασφάλεια των παικτών που ήθελαν επιτέλους τη νίκη σε ντέρμπι, αλλά και στο άγχος που ήταν εμφανές.

Συνοπτικά, η πρεμιέρα των play off ήταν ένα τεράστιο βήμα μπροστά για τον ΠΑΟΚ που απέδειξε πως προσαρμόζεται, αλλάζει πράγματα και δουλεύει πολύ σε όλους τους τομείς, προκειμένου η ομάδα να κατακτήσει τους στόχους που απέμειναν. Τη δεύτερη θέση και το κύπελλο.

Διαβάστε ακόμη...