Θέλετε να πούμε μια αλήθεια;

Ήττα για τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο κόντρα στον Παναθηναϊκό με 2-1 ...
Θέλετε να πούμε μια αλήθεια;

Ακόμη ένα ματς που ο ΠΑΟΚ δεν κατάλαβε πώς έχασε. Στο πρώτο ημίχρονο ο Δικέφαλος ήταν πολύ καλός και πιεστικός, περιορίζοντας τον αντίπαλο σε σημείο που δεν μπορούσε να περάσει το κέντρο του γηπέδου. Ωστόσο για πολλοστή φορά πλήρωσε την αφέλεια του και δέχτηκε γκολ, όχι απλά στην πρώτη φάση του αντιπάλου, αλλά την πρώτη φορά που ο αντίπαλος πέρασε το κέντρο!

Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Ο ΠΑΟΚ αγχώθηκε, έπεσε ψυχολογικά και δεν κατάφερε ξανά να επανέλθει στην πιεστική του εικόνα, παρότι εξακολούθησε να έχει την κατοχή και να ελέγχει το ρυθμό. Σε μια από τις ελάχιστες φορές που ο αντίπαλος επιτέθηκε κατόρθωσε και πάλι να σκοράρει, ενώ η γρήγορη μείωση του σκορ, δεν έφερε κάτι παραπάνω.

Δεν είμαι όμως η αγωνιστική εικόνα εκεί που θα επικεντρωθούμε. Θα επικεντρωθούμε σε κάτι πολύ πιο απλό και σοβαρό: Ο ΠΑΟΚ κύριοι δεν έχει ρόστερ.

Ας ξεκινήσουμε από τις θέσεις της άμυνας: Έχει ο ΠΑΟΚ τους χειρότερους τερματοφύλακες της πρώτης πεντάδας (τουλάχιστον); Ξεκάθαρα ναι. Είναι υπεύθυνοι για πολλά γκολ που δέχθηκε η ομάδα, ενώ δεν έχουν δώσει κανένα βαθμό.

Πάμε στα πλάγια μπακ: Στα δεξιά υπάρχει ο Σοάρες, που είναι ξεκάθαρα ανεπαρκής, και ο μπαλαντέρ Βιεϊρίνια που είναι η μόνη αξιόλογη μονάδα. Στην αριστερή πλευρά υπάρχει ο δανεικός (χωρίς οψιόν) Μπάμπα που έρχεται από αγωνιστική απραξία μηνών και...κανένας άλλος πλην του προαναφερθέντος Βιεϊρίνια.

Συγκρίνονται οι παίκτες αυτοί με το ρόστερ που είχε δεξιά τον Μάτος και αριστερά τον Βιεϊρίνια με μπακ απ τον Γιαννούλη; Δεν νομίζω..

Στα στόπερ υπάρχει ο αξιοπρεπής (αλλά και επιρρεπής) Ίνγκασον, ενώ Κρέσπο και Βαρέλα δείχνουν πως τα χρόνια πέρασαν πια. Ο Μιχάι είναι τραυματίας, ενώ ο Μιχαηλίδης είναι απαράδεκτος.

Περνώντας στα χαφ, θα πούμε το απλό: Η ομάδα που είχε Κάνιας, Μαουρίσιο, Σάκχοφ, Ολιβέιρα, Μίσιτς και σαν 6η λύση τον Ελ Καντουρί (που έπαιζε αριστερά) έχει τώρα τον φευγάτο Καντουρί, τον Ντόουγκλας που δεν υπολογίζεται, τον Νινούα, τον Σβαμπ και τον Τσιγγάρα. Χρειάζεται να πούμε κάτι παραπάνω; Αυτό που μας έρχεται είναι δάκρυα στα μάτια.

Μεσοεπιθετικά, τα πράγματα είναι λίγο καλύτερα, διότι υπάρχει ποιότητα με τους Ουάρντα, Τζόλη, Κρμέντσικ, Ζίφκοβιτς, ωστόσο τα γκολ του Πρίγιοβιτς αγνοούνται, ενώ η τσαπατσουλιά και η αναποτελεσματικότητα βασιλεύει..

Μιλάμε δηλαδή για μια ομάδα που το Καλοκαίρι θα χρειαστεί τερματοφύλακα, δεξί μπακ, αριστερό μπακ, σέντερ μπακ, δύο ενδεκαδάτα χαφ στον άξονα, έναν μεσοεπιθετικό, έναν εξτρέμ (δύο αν πωληθεί ο Τζόλης) και σέντερ φορ φυσικά, αφού ο Κρμέντσικ είναι δανεικός. Εννιά παίκτες δηλαδή που πρέπει να έρθουν ως βασικοί και να είναι παίκτες υψηλού επιπέδου.

Αυτό φυσικά, αν θέλει η διοίκηση ο ΠΑΟΚ να χτυπήσει ξανά το πρωτάθλημα. Αν θέλει η ομάδα να βολοδέρνει μεταξύ 2ης και 5ης θέσης, τότε ας αφήσει τα πράγματα ως έχει.

Και φτάνουμε στις ευθύνες: Ποιος φταίει για τη εικόνα; Μα φυσικά η διοίκηση που άφησε την ομάδα γυμνή με πρωταγωνιστή τον Ρέμπε, ο οποίος έφερε ένα καράβι αργούς, μέτριους ή ανενεργούς παίκτες και παρουσίασε αυτό το χάλι.

Έχει ευθύνες ο Γκαρσία; Έχει και αυτός μερίδιο. Αλλά πόσο μπορείς να κατηγορήσεις έναν προπονητή που παρέλαβε μια ομάδα χωρίς να την έχει ο ίδιος σχεδιάσει; Ναι, ίσως αν στον πάγκο καθόταν ένας πιο έμπειρος προπονητής, η ομάδα θα είχε κάνει 2-3 νίκες παραπάνω. Και; Αυτός είναι ο στόχος; Να μην είναι είκοσι βαθμούς από την κορυφή ο ΠΑΟΚ, αλλά δεκαπέντε;

Διαβάστε ακόμη...