Δίκαιη νίκη με σοβαρή εμφάνιση!

Επιστροφή στις νίκες για τον ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα με την επικράτηση επί του ΠΑΣ με 0-2 ...
Δίκαιη νίκη με σοβαρή εμφάνιση!

Ήταν ένα από αυτά τα απογεύματα που σαν οπαδοί δεν είμαστε απλά ευχαριστημένοι με τη νίκη, αλλά ευχαριστημένοι με τον τρόπο με τον οποίο ήρθε. Και αυτό είναι ακόμη πιο σημαντικό, διότι μαρτυρά δουλειά στις αδυναμίες και πρόοδο από την πλευρά της ομάδας, στα τρωτά της σημεία, με μεγαλύτερο την αμυντική της ανισορροπία.

Για αυτόν τον λόγο θα αναλύσουμε λίγο παραπάνω το τι «άλλαξε» και είδαμε αυτή την εικόνα και μάλιστα κόντρα σε μια ομάδα όπως ο ΠΑΣ, που και στην Τούμπα είχε βάλει δύσκολα στον Δικέφαλο, αλλά έχει δείξει και πρόσφατα με νίκη μέσα στο ΟΑΚΑ, πως αν δεν είσαι σοβαρός, θα σου κάνει τη ζημιά.

Η αρχή έγινε με την αμυντική τετράδα. Επιτέλους είδαμε τον Κρέσπο αριστερό στόπερ (στη θέση που έχει μεγαλουργήσει στην ομάδα) με δίπλα του ως αριστερό μπακ τον Βιεϊρίνια που πάντα είναι εκεί και ακόμη και στην κακή του μέρα προσφέρει πάντα μια σίγουρη επιλογή για την κυκλοφορία της μπάλας, βάζοντας «φρένο» στα φτηνά πουλήματα της.

Σημασία έχει και το γεγονός πως μετά από καιρό δεν υπήρξε ο αδύναμος κρίκος «Περέιρα», ο οποίος πρέπει να δουλέψει πολύ για να μην αποτελεί αδυναμία για την ομάδα.

Βέβαια, οι δυο τους έπαιξαν μαζί και στο ματς κυπέλλου και η εικόνα δεν ήταν αυτή. Η αλλαγή αυτή οφείλεται στο γεγονός πως ο Βιεϊρίνια ανέβαινε αισθητά λιγότερο και με μεγαλύτερη προσοχή, ενώ και ο Τσιγγάρας είχε την εντολή να μένει πιο πίσω, προκειμένου να μην βρεθεί η ομάδα ποτέ σε κατάσταση αμυντικής ανισορροπίας σε πιθανή αντεπίθεση του αντιπάλου.

Και αν στο πρώτο ημίχρονο η τύχη γύρισε στην πλάτη στον ΠΑΟΚ με το χαμένο πέναλτι του Βιεϊρίνια, το δεύτερο χαμένο πέναλτι σε αυτό το γήπεδο φέτος, και δεύτερο χαμένο του Αντρέ εκεί, (μετά από ένα χαμένο πέναλτι το 2011 σε ένα Ατρόμητος – ΠΑΟΚ 2-2), στην επανάληψη ήρθε και το γκολ.

Και μάλιστα αυτό ήρθε από τον Ζίφκοβιτς, ο οποίος ήταν πλήρως αρνητικός στο πρώτο ημίχρονο, ενώ ο Σβαμπ δεν λάθεψε λίγο αργότερα από την άσπρη βούλα, διαμορφώνοντας το τελικό 0-2.

Από εκείνο το σημείο και μετά, ο Δικέφαλος παρέμεινε σοβαρός, δεν κινδύνευσε ποτέ στον αγώνα και πήρε μια νίκη ξεκούραστη μετά από καιρό, θυμίζοντας το περίφημο "balance" του Λουτσέσκου, λέξη την οποία ανέφερε και ο Πάμπλο Γκαρσία στις δηλώσεις του.

Συνοπτικά λοιπόν, κρατάμε την ηρεμία στα μετόπισθεν , την ενεργοποίηση του Τσιγγάρα (που δεν έχει κάτι να ζηλέψει από τον Αουγκούστο), την επαναφορά του Ζίφκοβιτς στα γκολ και την πρόοδο που έδειξε η ομάδα δείχνοντας πως οι υπεύθυνοι βλέπουν τις αδυναμίες και προσπαθούν να τις διορθώσουν στο μέτρο του δυνατού.

Υ.Γ: Πρώτη φορά από τότε που ανέλαβε ο Γκαρσία, θα έχει μια εβδομάδα στην διάθεση του, για να προετοιμάσει την ομάδα και να δουλέψει σωστά και αποτελεσματικά με φόντο τα κρίσιμα παιχνίδια που έρχονται.

Διαβάστε ακόμη...