Έβαλε βάσεις πρόκρισης παρά τις αδυναμίες!

Ευρεία νίκη για τον ΠΑΟΚ με 5-2 κόντρα στη Λαμία και άλμα για τους ημιτελικούς από την ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία ...
Έβαλε βάσεις πρόκρισης παρά τις αδυναμίες!

Γίνεται να βάλεις πέντε γκολ, να σου ακυρώνονται άλλα δύο (το ένα κακώς), να έχεις δοκάρι για ακόμη ένα γκολ και παρόλα αυτά να υπάρχει προβληματισμός; Στον πλανήτη ΠΑΟΚ, όλα είναι δυνατά.

Βέβαια, για να είμαστε ειλικρινείς, υπάρχει λόγος και αιτία για τον προβληματισμό αυτό και όλα πηγάζουν από την κακή αμυντική λειτουργία της ομάδα, που στο χθεσινό αγώνα ήταν πολύ κακή στο πρώτο ημίχρονο.

Το καλό ξεκίνημα λοιπόν του ΠΑΟΚ, που παρατάχθηκε με το γνωστό του πλέον 4-2-3-1, ήταν εντυπωσιακό με τον Τζόλη να σκοράρει νωρίς και να διώχνει θεωρητικά το όποιο άγχος. Ωστόσο, όταν ο αντίπαλος σκοράρει με την πρώτη ευκαιρία και μάλιστα το πετυχαίνει δύο φορές για να ισοφαρίσει, τότε υπάρχει θέμα.

Για τα θέματα αυτά, ευθύνεται και η τακτική του Πάμπλο που αφήνει μόνο τρεις παίκτες πίσω σε φάση επίθεσης, αλλά και τα ατομικά λάθη.. Δεν γίνεται ρε Πασχαλάκη να ταξιδεύει η μπάλα πενήντα μέτρα και να μην βγαίνεις να καθαρίσεις στο δεύτερο γκολ.. Ούτε στα ερασιτεχνικά τα βλέπει κανείς αυτά τα λάθη..

Ευτυχώς η εικόνα άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Βιεϊρίνια έμεινε πιο πίσω, για να οργανώνει το παιχνίδι και να καλύπτει χώρους σε κάποια πιθανή αντεπίθεση, ο ΠΑΟΚ θυμήθηκε έστω για λίγο το περίφημο "balance" του Λουτσέσκου και όταν πρόσθεσε και κανονικό φορ στο παιχνίδι, το μετέτρεψε σε τυπική διαδικασία με το τελικό 5-2 να μην αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης.

Συνοπτικά λοιπόν, υπάρχουν λόγοι για να είναι κανείς δυσαρεστημένος. Καμία ομάδα δεν μπορεί να κάνει πρωταθλητισμό με τέτοια αμυντική συμπεριφορά και αυτό είναι ο πιο σημαντικός τομέας του παιχνιδιού, τον οποίο πρέπει ο Γκαρσία να διορθώσει, με ταυτόχρονη στήριξη και από τη διοίκηση, η οποία οφείλει να ενισχύσει περαιτέρω την ομάδα με έτοιμους και ποιοτικούς ποδοσφαιριστές.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...