Έκανε το καθήκον του στο Αλκαζάρ!

Τυπική διαδικασία για τον ΠΑΟΚ το βράδυ της Τετάρτης στο Αλκαζάρ ...
Έκανε το καθήκον του στο Αλκαζάρ!

Με το 5-0 του πρώτου αγώνα να έχει ουσιαστικά «κλειδώσει» την πρόκριση, ο Δικέφαλος κατέβηκε στο Αλκαζάρ με δύο στόχους. Πρώτον, να συνεχίσει νικηφόρα, ώστε να πάρει ψυχολογία και να χτίσει σερί και δεύτερον να δώσει χρόνο και ρυθμό σε αρκετούς παίκτες, αφού όλοι είναι απαραίτητοι στη δύσκολη αυτή σεζόν;

Τα κατάφερε λοιπόν το σύνολο του Πάμπλο Γκαρσία; Ναι τα κατάφερε. Είδαμε έναν ΠΑΟΚ ορεξάτο και με διάθεση και τρόπο να παίξει ωραίο ποδόσφαιρο κατά διαστήματα, παρότι οι παίκτες δεν είχαν ξαναπαίξει ποτέ μαζί. Το αποτέλεσμα ήταν σίγουρα θετικό και για πολλούς βγήκαν πολλά συμπεράσματα με πρώτο φυσικά τον Θεοχάρη Τσιγγάρα.

Είδαμε από αυτόν κάτι το εξαιρετικό; Στην πραγματικότητα όχι, ωστόσο έδειξε πολλά καλά στοιχεία. Πρώτον συνδυάστηκε πολύ ωραία στο γκολ που πέτυχε και πάτησε περιοχή προσόν πολύ χρήσιμο για παίκτη που αγωνίζεται σε αυτή τη θέση.

Επιπλέον, έπαιζε συνέχεια με το κεφάλι ψηλά και με την πρόθεση να παίζει κάθετα και όχι να αναλώνεται σε ανούσιο passing game. Σίγουρα του λείπουν οι εντάσεις και ίσως η αμυντική προσήλωση, αλλά αυτό ενδέχεται να είναι και θέμα ρυθμού. Σίγουρα πολύ πιο θετικός από τον ανύπαρκτο Αουγκούστο, ο οποίος κατ εμέ πρέπει να μην αγωνιστεί ξανά μετά την ασέβεια του προς τον σύλλογο.

Από κοντά ακολούθησε τον Τσιγγάρα ο Νίκα Νινούα. Είναι ξεκάθαρο πως ο Γεωργιανός διαθέτει μακράν τα καλύτερα χτυπήματα της ομάδας στις στατικές φάσεις με τις εκτελέσεις του να είναι μισό γκολ. Δυστυχώς αυτό δεν είναι αρκετό για να καθιερωθεί, παρότι είναι εξαιρετικά χρήσιμο προσόν, δεδομένου πως μπορεί εύκολα να ξεκλειδώσει άμυνες, με μία μόνο εκτέλεση. Χρειάζεται ωστόσο δουλειά στην τακτική και στην ταχυδύναμη, κάτι που έχει όλο το χρόνο να κάνει.

Δευτερευόντως , θετική παρουσία είχαν και οι Λάμπρου και Κούτσιας, οι οποίοι ήταν άτυχοι και δεν χρίστηκαν σκόρερ. Ειδικά για τον δεκαεξάχρονο (!!!!) Κούτσια, το μέλλον διαγράφεται λαμπρό.

Τέλος, είχαμε και το ντεμπούτο του Καγκάβα. Ο Ιάπωνας έδειξε την κλάση του με τις επαφές του με την μπάλα, έπαιξε μόνο κάθετα, ήταν σε διαρκή κίνηση, αλλά για εμένα η κίνηση κλειδί έγινε στο 92ο λεπτό, όταν και έκανε τάκλιν για να κερδίσει την μπάλα (σε τελειωμένο ματς, με την πρόκριση κερδισμένη). Παίκτης που προβαίνει σε αυτή την ενέργεια δείχνει πως ήρθε για να δουλέψει και να αγωνιστεί και όχι για να κολλήσει τα τελευταία ένσημα ή να κοροϊδέψει.

Συμπερασματικά λοιπόν, δείγμα θετικό για τον ΠΑΟΚ που πρέπει να συνεχίσει σε αυτό το ρυθμό, να κάνει τα πάντα για να κατακτήσει το κύπελλο και να μπει και πάλι σε τροχιά πρωταθλητισμού από την επόμενη σεζόν βάζοντας από τώρα τις βάσεις.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...