Ο ΠΑΟΚ που θέλουμε να βλέπουμε!

Ματς της ομάδας χωρίς να ανεβάσουμε πίεση και να γεμίσουμε άγχος; Και όμως έγινε κ αυτό στο χθεσινό 5-0 επί της Λάρισας για τους ¨16¨του κυπέλλου...
Ο ΠΑΟΚ που θέλουμε να βλέπουμε!

Εξαρχής, φάνηκε πως ο ΠΑΟΚ μπήκε στο παιχνίδι με σκοπό να ¨καθαρίσει¨ την πρόκριση από το πρώτο ματς χωρίς πολύ κόπο. Κάτι που καταλάβαμε από την εντεκάδα στην οποία ουσιαστικά δεν υπήρχε rotation (σωστή τακτική αφού το κύπελλο είναι ο πιο ρεαλιστικός στόχος που έχει απομείνει).

Πέραν λοιπόν των Βιεϊρίνια και Σβαμπ, ο Πάμπλο Γκαρσία παρέταξε το αγαπημένο του 4-2-3-1 με τον Ουάρντα σε ρόλο δεκαριού και τον Κρμέντσικ στην κορυφή της επίθεσης και χωρίς άλλα νέα πρόσωπα ή αλλαγές θέσεων.

Πρώτο χαρακτηριστικό της ομάδας είναι η σαφώς ανώτερη κυκλοφορία της μπάλας και γ αυτό υπάρχουν αρκετοί λόγοι. Πρώτον, είναι αξιοπρόσεκτο το πόσο καλά καλύπτει ο Ουάρντα το μεσοδιάστημα ανάμεσα στα χαφ και στα φορ και δεύτερον το πόσο καλά μπορεί να λειτουργήσει ο Κρμέντσικ τόσο σε επίπεδο συνεργασιών και τοποθετήσεων, όσο και στο εκτελεστικό και δημιουργικό κομμάτι.

Ο Δικέφαλος είναι πλέον φανερό ότι αρχίζει να αποβάλλει την φοβική νοοτροπία της λαίλαπας Άμπελ Φερέιρα και αρχίζει πλέον να παίζει όπως αρμόζει την ποιότητα και την ιστορία της ομάδας .

Μπήκε στο ματς δυναμικά, δημιούργησε πλήθος ευκαιριών, έκλεισε τον , σαφώς κατώτερο, αντίπαλο στα δεκαπέντε μέτρα από το τέρμα του και με επιθετικό ποδόσφαιρο δεν σταμάτησε επί ενενήντα τέσσερα λεπτά να δημιουργεί φάσεις και να σκοράρει.

Όσον αφορά το σκοράρισμα, στα δύο τελευταία παιχνίδια η ομάδα βρίσκει πλέον τον στόχο και τον τρόπο να εκμεταλλεύεται τα πλεονεκτήματα της, με το μεγαλύτερο εξ αυτών να είναι φυσικά ο Χρήστος Τζόλης που έχει βάλει στόχο να τρελάνει όλο τον κόσμο. Χατ τρικ χθες, μέσα σε όλες τις φάσεις, γκολ μεγάλης δυσκολίας με το ¨κακό¨ του πόδι και γενικά μια ποδοσφαιρική παράσταση υψηλού επιπέδου.

Συμπερασματικά, η δουλειά του Πάμπλο Γκαρσία αρχίζει να φαίνεται, με το ξεκαθάρισμα στο ρόστερ να λειτουργεί ως τώρα ευεργετικά για την ομάδα με τους ρόλους να είναι πιο διακριτοί και την εικόνα να είναι η καλύτερη που έχουμε δει από εποχής Λουτσέκου και ασύγκριτα ανώτερη σε σχέση με την τραγική ομάδα του Φερέιρα.

Σειρά της διοίκησης τώρα να κινηθεί γρήγορα εξασφαλίζοντας αρχικά την παρουσία του Κρμέντσικ και για την επόμενη σεζόν (τουλάχιστον) και ενισχύοντας την ομάδα με ένα χαφ υψηλού επιπέδου και έναν έτοιμο αριστερό μπακ.

Υ.Γ: Ο ΠΑΟΚ που έπαιξε μονότερμα τον γαύρο είναι δύο κλάσεις ανώτερος από την ποδοσφαιρικά τραγική ΑΕΚ και ήρθε η ώρα να αποδείξει εμφατικά το πόσο πολύ έχει αδικήσει τον εαυτό του.

Διαβάστε ακόμη...