Βρίσκει τα πατήματα του!

Μεγάλη νίκη στην Κρήτη για τον ΠΑΟΚ που επικράτησε του ΟΦΗ με 0-3 ...
Βρίσκει τα πατήματα του!

Το μόνο σίγουρο ήταν πως για τον Δικέφαλο δεν υπήρχε περιθώριο για άλλο στραβοπάτημα και η επιστροφή στις νίκες ήταν επιτακτική για βαθμολογικούς και ψυχολογικούς λόγους.

Η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία έπρεπε να δώσει μια συνέχεια στην καλή εμφάνιση που έκανε με τον Ολυμπιακό παρά τις μεγάλες απουσίες των Ίνγκασον, Ζίβκοβιτς και Ελ Κανρουρί.

Αγωνιστικά, το 4-2-3-1 ήταν και πάλι το σχήμα με το οποίο παρατάχθηκε η ομάδα με τον Ουάρντα να εδραιώνεται στη θέση του δεκαριού και τον Μουργκ να μετατοπίζεται στα δεξιά, ενώ ο Τσιγγάρας ήταν αυτός που κέρδισε τη ¨μάχη¨ και ξεκίνησε δίπλα στον Σβαμπ.

Ο ΠΑΟΚ κυριάρχησε νωρίς στο παιχνίδι και ο χορός των χαμένων ευκαιριών ξεκίνησε με τον Ουάρντα, για να συνεχιστεί με τον Κρμέντσικ, ο οποίος απώλεσε πολλαπλές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ (σημαδεύοντας και το δοκάρι μεταξύ άλλων) πριν και μετά την αποβολή του αντίπαλου τερματοφύλακα σε μια φάση που είναι απορίας άξιο γιατί ο διαιτητής έπρεπε να πάει στο VAR για να δείξει την προφανή κόκκινη κάρτα.

Όπως ήταν φυσικό, ο Δικέφαλος συνέχισε να κυριαρχεί στο γήπεδο και να χάνει ευκαιρίες με αποκορύφωμα ένα σουτ του Μουργκ και μια κεφαλιά του Τζόλη.

Συνολικά, ο ΠΑΟΚ έκανε δεκατρείς τελικές προσπάθειες στο πρώτο ημίχρονο (οι δέκα μέσα από την αντίπαλη περιοχή) και κατάφερε να μην σκοράρει!

Όπως ήταν λογικό, τα φαντάσματα των αγώνων σε Λάρισα και Περιστέρι ήρθαν στο μυαλό όλων, ωστόσο ευτυχώς ο ΠΑΟΚ βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα νωρίς στην επανάληψη με τον Τζόλη. Ένα γκολ που έδιωξε το άγχος και έδωσε στον αγώνα διαδικαστικό χαρακτήρα με άλλα δύο γκολ να ακολουθούν και την ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία να φτάνει στη νίκη που τόσο χρειαζόταν.

Αγωνιστικά, είναι αξιοσημείωτη η διαφορά στην εικόνα του ΠΑΟΚ με την προσθήκη του Κρμέντσικ και του Ουάρντα. Ο πρώτος αποτελεί σημείο αναφορά στην επίθεση της ομάδας, είναι πάντα μέσα στις φάσεις και απειλεί συνεχώς με κεφάλι και πόδια.

Από την άλλη μεριά , ο Αιγύπτιος παρουσιάζεται σοβαρός και κλείνει το μεγάλο κενό που υπήρχε στη σύνδεση των χαφ με την επιθετική γραμμή, έναν ρόλο που με τίποτα δεν μπορεί να πάρει ο Μουργκ, ο οποίος αγωνιζόμενος στη φυσική του θέση ήταν πιο ενεργός και σημείωσε και ασσίστ δείχνοντας πως μπορεί και αυτός να βοηθήσει.

Γενικά η ομάδα δείχνει να συνδυάζει ωραίο ποδόσφαιρο και σωστή τακτική. Αν τα γκολ συνεχίσουν να έρχονται, τότε μόνο σε καλύτερες μέρες μπορούμε να ελπίζουμε.

Υ.Γ1: Ντεμπούτο και για τον νεαρό Κωνσταντέλια. Σιδεροκέφαλος, το κεφάλι κάτω, δουλειά και οι ευκαιρίες θα έρθουν.

Υ.Γ2: Τζόλης, Τσιγγάρας και Κωνσταντέλιας στο γήπεδο, Μιχαηλίδης και Κούτσιας στον πάγκο. Η νέα γενιά είναι εδώ και είναι δυνατή.

Υ.Γ4: Όσον αφορά τον πρωταθλητή lockdown Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου, η καρδιά μάλλον τον πηγαίνει προς την φυσική του θέση. Δώστε του κανένα πέναλτι από τα ωραία που πήρε σε Βόλο, Αγρίνιο και Χαριλάου με τον ΠΑΟΚ, γιατί από τότε που σταμάτησαν αυτά με δύο γκολ σε πέντε παιχνίδια τον προλαβαίνει και η Λαμία.

Διαβάστε ακόμη...