Στο ίδιο έργο θεατές ...

Κρίσης συνέχεια για τον ΠΑΟΚ που γνώρισε την ήττα στο Περιστέρι με 3-2 ...
Στο ίδιο έργο θεατές ...

Ακόμη ένα ίδιο ματς, ακόμη ένα στραβοπάτημα. Ένας ΠΑΟΚ προβληματικός με παθογένειες και χτυπητές αδυναμίες.

Ωστόσο, και στο χθεσινό παιχνίδι, τα πράγματα ξεκίνησαν τελείως διαφορετικά. Ο ΠΑΟΚ μπήκε ορεξάτος και αμέσως δημιούργησε μεγάλες ευκαιρίες για γκολ, τις οποίες πέταξε τα σκουπίδια, με αποκορύφωμα φυσικά το χαμένο πέναλτι του Τζόλη.

Και εδώ βρίσκεται το πρώτο λάθος που δείχνει έλλειψη οργάνωσης. Δεν μπορεί να υπάρχουν μέσα στο γήπεδο οι Βιεϊρίνια, Σβαμπ και Ζίφκοβιτς και να εκτελεί το πέναλτι ο νεαρός Τζόλης.

Ο μόνο λόγος να αλλάζει μια ομάδα εκτελεστή είναι αν έχει ευστοχήσει ή αστοχήσει σε πέναλτι στο ίδιο παιχνίδι. Μέχρι στιγμής φέτος, έχουν εκτελέσει πέναλτι οι Βιεϊρίνια, Τζόλης, Σβαμπ, Αουγκούστο, Ζίφκοβιτς και Τσόλακ κάτι που αποτελεί ξεκάθαρο δείγμα έλλειψης ιεραρχίας και σοβαρότητας.

Παρά το χαμένο πέναλτι, ο Δικέφαλος συνέχισε να κυριαρχεί και προηγήθηκε μάλιστα με τον Σφιντέρσκι, ο οποίος απώλεσε στη συνέχεια ακόμη μια ευκαιρία (την δεύτερη δική του και Τρίτη κραυγαλέα στο πρώτο ημίχρονο) μην μπορώντας να νικήσει τον τερματοφύλακα με καρφωτή κεφαλιά από τα δύο μέτρα.

Και εκεί που όλοι πιστεύαμε πως χειρότερα δεν γίνεται, έρχεται και η επόμενη ευκαιρία του Πολωνού φορ στο 50ό λεπτό, όταν και απέτυχε να πετύχει γκολ και πάλι από το ένα μέτρο.

Έχουμε δηλαδή ως τις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου την εικόνα ενός ΠΑΟΚ κυρίαρχου που θα μπορούσε να προηγείται με 0-3, μόνο αν ήταν εύστοχος στο 30% των κλασικών ευκαιριών που δημιούργησε! Μιλάμε για αδιανόητο στατιστικό, που συμπεριλαμβάνει ένα χαμένο πέναλτι και τρεις κραυγαλέες ευκαιρίες σε απόσταση μικρότερη των τριών μέτρων από την αντίπαλη εστία!

Κάπου εκεί η εικόνα του παιχνιδιού άλλαξε και ο Ατρόμητος πήρε μέτρα στο γήπεδο. Και εδώ έρχεται η προπονητική ευθύνη. Δεδομένο είναι πως ο Πάμπλο Γκαρσία δεν ευθύνεται για την αστοχία των παικτών του, ευθύνεται όμως για το γεγονός πως δεν πέρασε πιο γρήγορα ένα τρίτο χαφ στον άξονα, ώστε να αντικαταστήσει τον, για άλλη μια φορά αόρατο Μουργκ, και να θωρακίσει την ομάδα.

Και πάλι όμως χρειάστηκε ένα ερασιτεχνικό λάθος του Γιαννούλη (το πρώτο από τα τρία χθεσινά) για να ισοφαρίσει ο αντίπαλος. Το παιχνίδι ωστόσο δεν είχε τελειώσει και ο Δικέφαλος πήρε ξανά κεφάλι στο σκορ όταν από κόρνερ του Νινούα (που μέχρι προχθές ήταν με το ένα πόδι εκτός Τούμπας και χθες έπαιξε) ήρθε ο Ουάρντα και έγραψε το 1-2 γεμίζοντας μας ανακούφιση.

Σίγουρα ένας σοβαρός ΠΑΟΚ θα είχε κλειδώσει το παιχνίδι. Ωστόσο ο ΠΑΟΚ είναι όσο πιο μακριά γίνεται από την σοβαρότητα. Δύο ακόμη παιδικά λάθη του Γιαννούλη, δύο ακόμη γκολ και ήττα από το πουθενά, συνέθεσαν την εικόνα αποσύνθεσης του τελευταίου δεκαλέπτου.

Αποτελεί ευθύνη όλων στην ομάδα να βρούνε μία λύση και αποτελεί ευθύνη της διοίκησης να ενισχύσει την ομάδα με κανονικούς παίκτες που αρμόζουν στον κόσμο και την φανέλα με τον Δικέφαλο στο στήθος.

Διαβάστε ακόμη...