Μπορούσε τη νίκη, αδίκησε τον εαυτό του!

Αυλαία έπεσε χθες για τις φετινές Ευρωπαϊκές υποχρεώσεις του ΠΑΟΚ με την ισοπαλία κόντρα στη Γρανάδα ...
Μπορούσε τη νίκη, αδίκησε τον εαυτό του!

Ήταν ένα ματς αδιάφορο για τον Δικέφαλο, ωστόσο πάντα τα ευρωπαϊκά ματς αποτελούν πρόκληση και συνεπώς η ομάδα έπρεπε να παρουσιάσει ένα σοβαρό πρόσωπο, παρά την έλλειψη στόχου, αλλά και εν μέσω rotation εν όψει του Κυριακάτικου αγώνα.

Αυτό το κατάφερε και με το παραπάνω η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία. Σαφώς το πρώτο ημίχρονο ήταν ποιοτικά κακό από πλευράς ΠΑΟΚ, κυρίως στο δημιουργικό τομέα.

Ωστόσο, τι θα μπορούσε να περιμένει κανείς από παίκτες που πρώτη φορά έπαιζαν μαζί και με τόσες αλλαγές στο αρχικό σχήμα;

Βέβαια αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία για όλους. Και αν ο νεαρός Κούτσιας δεν μπορεί να κριθεί, υπάρχουν παίκτες που και πάλι έδειξαν χτυπητές αδυναμίες. Ο Μουργκ ήταν για ακόμη μια φορά αόρατος στο ρόλο του οργανωτή, ενώ και ο Εσίτι απέδειξε για πολλοστή φορά πως οι δυνατότητες του είναι περιορισμένες.

Όαση αποτέλεσε για ακόμη μια φορά ο Τζόλης, ο οποίος μοιράστηκε το παιχνίδι με τον Ζίφκοβιτς σε μια προσπάθεια να γίνει για αυτούς μια δυνατή προπόνηση, δεδομένου ότι αποτελούν ό,τι πιο ποιοτικό διαθέτει ο ΠΑΟΚ μεσοεπιθετικά.

Στο δεύτερο μέρος, με τον σχηματισμό να αλλάζει σε καθαρό 4-3-3 και «εντεκαδάτους» παίκτες να παίρνουν χρόνο, ο ΠΑΟΚ ανέβηκε στο γήπεδο, εξανάγκασε τους Ισπανούς σε λάθη , ενώ ακόμη και όταν ο αντίπαλος πίεσε, ήταν ο Δικέφαλος που έχασε αδιανόητη ευκαιρία με τον Σφιντέρσκι για να πάρει το ματς στο τέλος και να χαρίσει τη νίκη στην ομάδα.

Συνοπτικά , το μόνο βέβαιο είναι πως ο ΠΑΟΚ δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση χειρότερη ομάδα από τη Γρανάδα και ο αποκλεισμός του είναι ως ένα βαθμό ποδοσφαιρική αυτοκτονία. Ειδικά αν σκεφτεί κανείς πως αν ο Δικέφαλος είχε κερδίσει στην Τούμπα την Ομόνοια, με νίκη χθες θα περνούσε ακόμη και αν έχασε στην Κύπρο, σου γεννάται ένα αίσθημα αυτοκτονικών τάσεων.

Ωστόσο, συνολικά ο Δικέφαλος έκανε φέτος το βήμα παραπάνω στην Ευρώπη σε σχέση με πέρυσι. Πέρασε στους ομίλους και πάλι, απέκλεισε ιστορικές και μεγάλες ομάδες (Μπενφίκα, Μπεσίκτας) έκανε μια ακόμη μεγάλη νίκη (PSV), ενώ στάθηκε ως ισάξιος και καλύτερος κόντρα στη Γρανάδα που είναι μια ομάδα που αγωνίζεται σε ένα από τα top-5 πρωταθλήματα της Ευρώπης. Και όλα αυτά, για να χάσει την πρόκριση λόγω της Ομόνοιας. ΠΑΟΚ είσαι..

Υ.Γ: Το κυριακάτικο παιχνίδι αποτελεί crash test για την ομάδα, προκειμένου να μπούνε ξεκάθαροι στόχοι για τη φετινή σεζόν. Με νίκη η ομάδα θα αποδείξει πως στόχος είναι η κορυφή και τίποτα άλλο, ενώ ενδιαφέρον θα έχει και ο τρόπος που θα παρατάξει την ομάδα ο Πάμπλο Γκαρσία στο πρώτο ντέρμπι του ως προπονητής του ΠΑΟΚ.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...