Έβγαλε ψυχή, έχει να διορθώσει πολλά!

Πολύ σημαντική νίκη που τον κρατάει σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή πέτυχε ο ΠΑΟΚ κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης το απόγευμα της Κυριακής ...
Έβγαλε ψυχή, έχει να διορθώσει πολλά!

Η ψυχολογία πολύ χαμηλά, τα πόδια πολύ βαριά. Ο αποκλεισμός από τη συνέχεια του Europa League ήταν ορατός σε κάθε κίνηση των παικτών του Δικεφάλου στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα.
Παραταγμένος με το κλασικό του 4-3-3, ο ΠΑΟΚ μπήκε στο γήπεδο νωχελικά και ήταν εγκλωβισμένος απέναντι στο κλασικό παιχνίδι κάθε αντιπάλου που έρχεται στην Τούμπα.

Ο Αστέρας ήταν καλά κλεισμένος πίσω από το κέντρο και μηδένισε όλα τα ατού του Δικεφάλου, ο οποίος μπόρεσε μόνο δύο φορές να βγάλει κανονικές επιθέσεις, οι οποίες δεν είχαν ευτυχή κατάληξη.

Όλα αυτά μέχρι το 38ο λεπτό. Εκεί, σε ακόμη μια επίδειξη γνήσιας Ελληνική διαιτητικής αλητείας, ο Φωτιάς στο γήπεδο και ο Κουμπαράκης στο VAR έκλεισαν τα μάτια στη σφαλιάρα πάνω στον Ελ Καντουρί, όχι όμως και στην αντίδραση του παίκτη του ΠΑΟΚ. Το αποτέλεσμα; Αντί για πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ και από μία κόκκινη κάρτα σε κάθε ομάδα, αποβλήθηκε μόνο ο μέσος του Δικεφάλου και κανένα πέναλτι δεν δόθηκε.

Ξεπερνώντας το γεγονός πως αν γινόταν κάτι τέτοιο σε άλλα γήπεδα, θα είχαμε μπούκες στο ημίχρονο, ανακοινώσεις και Πανελλήνια κατακραυγή, περνάμε πάλι στα αγωνιστικά.

Στο δεύτερο ημίχρονο παρουσιάστηκε ένας άλλος ΠΑΟΚ. Πιεστικός, παρά το αριθμητικό του μειονέκτημα και εκμεταλλευόμενος το γεγονός πως οι αντίπαλοι στο Ελληνικό πρωτάθλημα δεν ξέρουν τι να κάνουν όταν πρέπει να δημιουργήσουν παιχνίδι και δεν μπορούν να περάσουν όλο το ματς με κάρτες, ταμπούρι και καθυστερήσεις, ο Δικέφαλος βρήκε χώρους και απείλησε σε αρκετές περιπτώσεις.

Η λύτρωση ήρθε με το παγκόσμιας κλάσης γκολ του Τζόλη που εξελίσσεται στο μεγάλο επιθετικό βαρόμετρο της ομάδας. Με Σπριντ, τρίπλα και σουτ βρίσκοντας εσωτερικό δίχτυ έξω από την περιοχή, σημείωσε ένα γκολ υποψήφιο όχι μόνο για καλύτερο γκολ της αγωνιστικής, αλλά και της χρονιάς.

Στη συνέχεια βέβαια κέρδισε και το πέναλτι, το οποίο εκμεταλλεύτηκε ο Ζίβκοβιτς και σφράγισε τη νίκη του Δικεφάλου. Μιλώντας για τον Ζίφκοβιτς, είναι αδιανόητη η ενέργεια και η λύσσα με την οποία παίζει ο Σέρβος κυνηγώντας κάθε φάση, ξεδιπλώνοντας όλες τις επιθετικές αρετές του, αλλά και μένοντας πιστός στα αμυντικά του καθήκοντα. Αν τα μάτια όλων των παικτών του ΠΑΟΚ γυάλιζαν όπως του Σέρβου εξτρέμ, η ομάδα θα πατούσε τους πάντες στο διάβα της.

Συνοπτικά, μπορεί ο ΠΑΟΚ να πήρε μια ¨καρυδάτη¨ νίκη, ωστόσο υπάρχουν πολλοί λόγοι προβληματισμού. Η νωχελικότητα με τη οποία μπήκε η ομάδα στον αγώνα, η επιθετική δυσλειτουργία, αλλά και η πλήρης αδυναμία στη θέση του σέντερ φορ είναι θέματα που πρέπει να επιλυθούν άμεσα, προκειμένου η ομάδα να αποτελεί ξανά το φόβητρο που αποτελούσε στο κοντινό παρελθόν.

Υ.Γ: Περιμένουμε με αγωνία την ανάλυση του Κλάτενμπεργκ, ο οποίος προφανώς και θα ανακαλύψει κάποιο λόγο για τον οποίο η σφαλιάρα δεν είναι κόκκινη κάρτα, αλλά το σπρώξιμο είναι.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...