Ήταν σοβαρός, κέρδισε εύκολα!

Μεγάλης σημασίας νίκη για τον ΠΑΟΚ το απόγευμα της Κυριακής στην Λαμία κόντρα στην τοπική ομάδα...
Ήταν σοβαρός, κέρδισε εύκολα!

Πάντα τα παιχνίδια που ακολουθούν Ευρωπαϊκή υποχρέωση εγκυμονούν κινδύνους. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για εκτός έδρας παιχνίδι, με τους παίκτες να είναι ήδη επιβαρυμένοι από μακρύ ταξίδι και ενενήντα λεπτά έντασης κόντρα σε Ολλανδική ομάδα.

Δεν υπήρχε άλλη λύση λοιπόν πέρα από το rotation. Ένα rotation ιδιαίτερα εκτεταμένο ειδικά στην αμυντική γραμμή. Όταν λοιπόν είδαμε την αρχική εντεκάδα, αναπόφευκτα ήρθαν στο μυαλό μας εικόνες Βόλου, ωστόσο υπήρξαν σημαντικές διαφορές.

Η πρώτη αφορούσε σαφώς την αλλαγή του σχηματισμού με τριάδα πλέον στα χαφ και όχι πειράματα τύπου Εσίτι-Νινούα και η δεύτερη αφορά το γεγονός πως ο ΠΑΟΚ έχει πλέον στον πάγκο του προπονητή που κάνει σωστή διαχείριση υλικού και ρόλων με αποτέλεσμα όλοι οι ποδοσφαιριστές να έχουν ρυθμό και να προσπαθούν να δώσουν το 100% των δυνατοτήτων τους, αφού βλέπουν πως οι ευκαιρίες είναι εκεί και απλά πρέπει να τις αρπάξουν.

Ο ΠΑΟΚ λοιπόν κυριάρχησε από το πρώτο λεπτό στην αναμέτρηση, με το τρικ του Γκαρσία να τοποθετήσει τον Ελ Καντουρί πιο πίσω και δεξιά, ώστε να παίρνει την πρώτη πάσα και να οργανώνει το παιχνίδι, να είναι πλήρως αποτελεσματικό αφού έτσι προήλθε το πρώτο γκολ του Δικεφάλου με τον Μαροκινό να ξεκλειδώνει την αντίπαλη άμυνα κάθετα και τον Ουαγκέ να σερβίρει έτοιμο γκολ στον Τζόλη.

Μετά το γκολ η ομάδα δεν έριξε τον ρυθμό της και θα έφτανε πιθανότατα και σε δεύτερο γκολ εάν ο Μανούχος δεν έκλεινε τα μάτια σε καταφανέστατο πέναλτι του Ελπασί πάνω στον Ίνγκασον , σε φάση στην οποία καταλογίστηκε για κάποιο λόγο επιθετικό φάουλ στον Ίνγκασον (!!!!) , ο οποίος δέχθηκε γροθιά στο πρόσωπο, ενώ και στο VAR μάλλον είχαν άλλες ασχολίες και δεν κάλεσαν καν τον διαιτητή να δει τη φάση.

Φάση ίδια με το πέναλτι που πήρε η ΑΕΚ κόντρα στον ΠΑΣ και φυσικά περιμένουμε τον κύριο Κλάτενμπεγκ να μας διαφωτίσει σκαρφιζόμενος πιθανώς κάποιον άλλο απίθανο λόγο, για τον οποίο η φάση δεν είναι πέναλτι και ο Ίνγκασον πρέπει πιθανότατα να απελαθεί άμεσα. Ίσως ο Ισλανδός δεν είχε ανάψει φλας, ίσως πρόκειται για παρεξήγηση, ίσως δεν υπάρχει βιαιότητα στο μαρκάρισμα, αλλά συναδελφική αλληλεγγύη. Ποιος ξέρει.

Περνώντας στο δεύτερο μέρος, ο ΠΑΟΚ συνέχισε να είναι κυρίαρχος και να μην απειλείται, ωστόσο χρειάστηκε ένα απίθανο γκολ-φάουλ του Βιεϊρίνια για να κλειδώσει το ματς. Ένας Βιεϊρίνια ορεξάτος που δείχνει έτοιμος να βοηθήσει έστω και αν η συνεισφορά του προέρχεται από τον πάγκο.

Συνοπτικά λοιπόν, ο ΠΑΟΚ παρά το ευρύ rotation , κατάφερε να μετατρέψει σε τυπική διαδικασία το παιχνίδι με το 4-3-3 που φαίνεται να αποδίδει καλύτερα, ενώ αν η διαιτησία ήταν αξιοπρεπής, θα είχε καθαρίσει το παιχνίδι από το πρώτο ημίχρονο.

Υ.Γ: Με φιλικά δεν ασχολούμαστε. Ο ξεπεσμός και η κατάντια σας όμως μας προσφέρει ατελείωτο γέλιο.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...