Έφτασε στη βρύση, αλλά νερό δεν ήπιε!

Την ήττα στην Ολλανδία κόντρα στην PSV γνώρισε ο ΠΑΟΚ για την τέταρτη αγωνιστική των ομίλων του Europa League...
Έφτασε στη βρύση, αλλά νερό δεν ήπιε!

Από την στιγμή της κλήρωσης, το παιχνίδι αυτό ήταν εξ ορισμού το πιο δύσκολο του ομίλου. Ωστόσο, η ευρεία νίκη του ΠΑΟΚ στην Τούμπα επί των Ολλανδών είχε δημιουργήσει την εντύπωση πως ο Δικέφαλος μπορούσε να διεκδικήσει τη νίκη και εκτός έδρας, κάτι το οποίο φυσικά έκανε, παρότι στο τέλος δεν τα κατάφερε.

Είναι πραγματικά δύσκολο να σχολιάσει κανείς ένα παιχνίδι που ξεκίνησε τόσο καλά, αλλά εξελίχθηκε τελείως ανάποδα. Ο ΠΑΟΚ παρατάχθηκε με ένα κλασικό 4-3-3 με δύο εκπλήξεις στην εντεκάδα, τον Τσιγγάρα και τον Τσόλακ. Οι δύο αυτοί παίκτες, αποτέλεσαν δυστυχώς δύο αδύναμους κρίκους της ομάδας.

Ο νεαρός χαφ έδειξε έξω από τα νερά του στην παρθενική του συμμετοχή και δεν ηρέμησε ποτέ το παιχνίδι της ομάδας, ενώ ο Κροάτης φορ δεν πίεζε αρκετά στην πρώτη πάσα, με αποτέλεσμα το build-up της PSV να γίνεται πιο εύκολο και η πίεση στον άξονα του ΠΑΟΚ να γίνεται δυσβάσταχτη.

Αν αυτές τις αδυναμίες τις συνδυάσει κανείς και με το ιδιαίτερα κακό βράδυ του Κρέσπο (ο οποίος φυσικά δεν είναι αριστερό μπακ και το να παίζει με ανάποδο πόδι σε άλλη θέση είναι εξ ορισμού σφάλμα), αλλά και με το γεγονός πως ο Τζόλης δεν έδειξε τον αμυντικό ζήλο που επιβάλλεται να υπάρχει, καταλαβαίνει κανείς πως η ανατροπή ήρθε με απλή ποδοσφαιρική λογική.

Και τι πιο λογικό άλλωστε αφού πέραν του κενού στα αριστερά, χάλασε και τη χημεία των Βαρέλα και Κρέσπο στο κέντρο της άμυνας, ενώ τοποθέτησε τον Βαρέλα ως αριστερό κεντρικό αμυντικό δίπλα στον Ίνγκασον δημιουργώντας έτσι ένα ντόμινο ανισορροπίας στην ασπρόμαυρη άμυνα.

Το θετικό βέβαια της βραδιάς είναι πως ο ΠΑΟΚ κρατάει την τύχη του στα δικά του χέρια. Με δύο νίκες, κόντρα στην ήδη αποκλεισμένη Ομόνοια και επί της Γρανάδα την τελευταία αγωνιστική η πρόκριση στους 32 θα έρθει, κάτι που δεν έχει επιτευχθεί από τη σεζόν 2016-17.

Υ.Γ: Αν ο ΠΑΟΚ αποκλειστεί, δεν θα είναι λόγω της χθεσινής ήττας. Θα είναι λόγω της ισοπαλίας με την Ομόνοια (την οποία όπως αναμενόταν κέρδισαν όλοι οι υπόλοιποι), αλλά και λόγω της εγκληματικής επιλογής του προηγούμενου προπονητή της ομάδας που την άφησε με ένα μόνο αριστερό μπακ στην Ευρώπη.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...