Κέρδισε αντίπαλο, κούραση και ... χρόνο!

Μεγάλης σημασίας νίκη κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης σημείωσε ο ΠΑΟΚ στην Ριζούπολη...
Κέρδισε αντίπαλο, κούραση και ... χρόνο!

Όλοι ξέραμε από την αρχή πως αυτός ο αγώνας θα ήταν πολύ δύσκολος. Λίγο η αλλαγή προπονητή, αλλά κυρίως η κούραση της ομάδας που έκανε το απίστευτο Γρανάδα-Αγρίνιο-Θεσσαλονίκη- Αθήνα μέσα σε επτά μέρες με τρία απαιτητικά παιχνίδια ενδιάμεσα, μας προδιάθεταν για την δυσκολία του παιχνιδιού.

Στα πλαίσια του rotation λοιπόν, ο Πάμπλο Γκαρσία παρέταξε τον ΠΑΟΚ με το κλασικό 4-2-3-1 χρησιμοποιώντας στο αρχικό σχήμα τους Ίνγκασον-Λύρατζη-Μούργκ-Τζόλη-Σφιντέρσκι με στόχο να φρεσκάρει την ομάδα. Ο Δικέφαλος ξεκίνησε με όρεξη και προηγήθηκε νωρίς με υποδειγματική αντεπίθεση και τελείωμα του αναγεννημένου Πολωνού επιθετικού, ενώ είδε και απόφαση πέναλτι να ακυρώνεται μέσω VAR με replay που είδαμε.. είκοσι λεπτά αργότερα.

Στην εκκίνηση του δευτέρου ημιχρόνου, ο ΠΑΟΚ σημείωσε και άλλο τέρμα με τον Ζίφκοβιτς με το γκολ να ακυρώνεται και πάλι μέσω VAR. Από εκείνο το σημείο και μετά, η κόπωση έκανε την εμφάνιση τους στους Σβαμπ και Ντόουγκλας, ο Δικέφαλος έχασε μέτρα και ισοφαρίστηκε με άλλο ένα αστείο τέρμα, αφού σε κόρνερ του αντιπάλου δεν υπήρχε κανείς στο πρώτο δοκάρι.

Σε εκείνο το σημείο, ο Πάμπλο Γκαρσία εντοπίζοντας την αδυναμία στο κράτημα μπάλας, πέρασε στο γήπεδο τον Ελ Καντουρί και δημιούργησε μια τριάδα στα χαφ με τους Ντόουγκλας-Σβαμπ-Ελ Κανουρί τοποθετώντας τον Μουργκ (που και πάλι δεν ικανοποίησε στον άξονα) στο αριστερό άκρο και ο ΠΑΟΚ ανέκαμψε κερδίζοντας πεντακάθαρο πέναλτι σε πάτημα πάνω στον Σφιντέρσκι, για το οποίο φυσικά και χρειάστηκε VAR αφού ο Παπαπέτρου που βρισκόταν στο ένα μέτρο...δεν είδε τίποτα.

Στο υπόλοιπο του αγώνα, ο Δικέφαλος διαχειρίστηκε σωστά το παιχνίδι με τον Πάμπλο Γκαρσία να θωρακίζει τα μετόπισθεν με τον Μιχαηλίδη, ο οποίος μάλιστα έκανε και το σουτ από το οποίο προήλθε και το χέρι του αντιπάλου για να διαμορφωθεί με πέναλτι το τελικό 1-3.

Εν ολίγοις, ο ΠΑΟΚ δεν έθελξε με την εμφάνιση του, ωστόσο κατάφερε και με rotation σε πολλές θέσεις, αλλά και με τα βασικά ακραία του μπακ εκτός μάχης λόγω τραυματισμών να πάρει ένα πολύ σημαντικό τρίποντο, ώστε να δουλέψει μέσα στη διακοπή σε πολλούς τομείς και να παρουσιάσει ένα ακόμη καλύτερο πρόσωπο.

Υ.Γ: Είναι τουλάχιστον αστείο σε ματς που ακυρώθηκε μέσω VAR πέναλτι για τον ΠΑΟΚ, σε ματς που ακυρώθηκε και δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ και πάλι μέσω VAR να κάνει ο αντίπαλος προπονητής δηλώσεις περί διαιτησίας. Είναι μεγάλο το κόμπλεξ που έχει δημιουργήσει ο ΠΑΟΚ σε ορισμένους και η ΠΑΕ θα έπρεπε να αντιδρά πολύ πιο δυναμικά και να μην αφήνει εντυπώσεις να πλανώνται στον αέρα.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...