Διά πυρός και σιδήρου!

Επιτέλους νίκη για τον ΠΑΟΚ στο ντεμπούτο του Πάμπλο Γκαρσία, αφού ο Δικέφαλος πέρασε από το Αγρίνιο με 1-3.
Διά πυρός και σιδήρου!

Ήταν ένα ματς που για όλους σηματοδότησε μια καινούρια αρχή. Μετά την απομάκρυνση του Άμπελ Φερέιρα, όλοι περίμεναν μια αλλαγή στην εικόνα της ομάδας προς το καλύτερο.

Βέβαια, κάτι τέτοιο είναι εξ ορισμού αδύνατο να γίνει μέσα από μία μόλις προπόνηση και μετά από την καταπόνηση ενός Ευρωπαϊκού εκτός έδρας αγώνα. Ωστόσο, ο ΠΑΟΚ παρατάχθηκε με διαφορετικό σχήμα στον αγωνιστικό χώρο, επιστρέφοντας στο ορθολογικό 4-2-3-1 εγκαταλείποντας το σχήμα με τους τρεις κεντρικούς αμυντικούς.

Το πρώτο μισάωρο του αγώνα ήταν το καλύτερο του ΠΑΟΚ στο φετινό πρωτάθλημα. Ο Δικέφαλος πίεσε, σκόραρε με τον Σφιντέρσκι και έχασε πολλές ευκαιρίες (με σημαντικότερες του Βαρέλα και του Μουργκ), ώστε να καθαρίσει το παιχνίδι από το πρώτο ημίχρονο.

Δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν συνέβη και όπως ήταν λογικό η κούραση έγινε εμφανής και οι παίκτες του Πάμπλο Γκαρσία έχασαν μέρος της πίεσης που ασκούσαν. Βέβαια σε καμία περίπτωση η άμυνα δεν απειλήθηκε (παρά την θεωρητική απουσία ενός κεντρικού αμυντικού) πλην της φάσης του πέναλτι, το οποίο φυσικά προέρχεται από ατομικό λάθος και όχι από λανθασμένη αμυντική λειτουργία.

Το παιχνίδι για τον ΠΑΟΚ μπορεί να κρίθηκε από του φάουλ του Νινούα, όμως οι αλλαγές του προπονητή για πρώτη φορά φέτος βοήθησαν την ομάδα, αντί να την αποδιοργανώσουν και δεν περιορίζονται απλά στην εκτέλεση του φάουλ.

Η είσοδος του Εσίτι έναντι του κουρασμένου Σβαμπ ενίσχυσε την πίεση της ομάδας, ενώ και η είσοδος του Μπίσεσβαρ με την ταυτόχρονη τοποθέτηση του Μουργκ στα αριστερά, είχε ως αποτέλεσμα τόσο να κρατήσει ο ΠΑΟΚ πιο πολλή ώρα την μπάλα στα πόδια του, όσο και να απελευθερωθεί ο Αυστριακός που έδειξε λίγο χαμένος στην νέα του θέση.

Επίσης, για πρώτη φορά φέτος, ο Δικέφαλος πάτησε την αντίπαλη περιοχή με πολλούς παίκτες, ενώ δεν είδαμε γεμίσματα στο πουθενά από την άμυνα, αλλά ορθολογικά τρόπο ανάπτυξης.

Συνοπτικά, υπάρχουν πολλά ακόμη στοιχεία του παιχνιδιού που πρέπει να διορθωθούν, όπως η αναποτελεσματικότητα στην επίθεση, ωστόσο ο πολύ πιο ορθολογικός τρόπος παράταξης της ομάδας, αφήνει πολλές υποσχέσεις για το μέλλον...

Διαβάστε ακόμη...