Τα ίδια και τα ίδια, φωνάζει για αλλαγή!

Ακόμη μια τραγική εμφάνιση για τον ΠΑΟΚ που έμεινε στο εντός έδρας 1-1 κόντρα στην Ομόνοια..
Τα ίδια και τα ίδια, φωνάζει για αλλαγή!

Ήταν ένα must win παιχνίδι για την εξέλιξη του ομίλου. Με εντός έδρας πρεμιέρα κόντρα στον πιο βατό αντίπαλο του group , ο ΠΑΟΚ έπρεπε να πάρει τη νίκη για να διατηρήσει ακέραιες τις βλέψεις του για πρόκριση.

Και όμως από ότι φαίνεται η ομάδα δεν το γνώριζε αυτό. Παρατάχθηκε για πολλοστή φορά με το άκρως δυσλειτουργικό 3-4-2-1 και ήταν και πάλι σαν να μην μπήκε στο γήπεδο ποτέ. Χωρίς τρεξίματα, χωρίς πλάνο, χωρίς ανάπτυξη πέρα από μπαλιές και γιόμες σαράντα μέτρων, βρέθηκε να χάνει χωρίς ουσιαστικά να έχει δημιουργήσει καμία επικίνδυνη κατάσταση. Η αδιανόητη εμμονή με τρία στόπερ και τον Εσίτι κλειδώνει την ομάδα και ο μόνος που δεν το καταλαβαίνει είναι ο Άμπελ Φερέιρα.

Στην επανάληψη, με την είσοδο του πιο ποιοτικού Ντόουγκλας, ο ΠΑΟΚ ήταν πιο απειλητικός και κατάφερε να ισοφαρίσει δείχνοντας πως μπορεί να χτίσει το μομέντουμ για την ανατροπή, ήρθαν οι αλλαγές του προπονητή, για να καταστρέψουν την ομάδα.

Ξεπερνώντας την εμμονή η πρώτη αλλαγή να είναι πάντα ο Μάτος, ο Άμπελ Φερέιρα αντικατέστησε τον Ζίφκοβιτς και τον σκόρερ Μουργκ με τους Μπίσεσβαρ και Τζόλη χωρίς κανείς να καταλάβει γιατί, αφού οι δύο παίκτες που αντικαταστάθηκαν ήταν πολύ κινητικοί και έδειχναν να πιέζουν την αντίπαλη άμυνα. Στις δηλώσεις του, ο προπονητής του ΠΑΟΚ ανέφερε πως προχώρησε στην διπλή αυτή αλλαγή, επειδή είχε δουλέψει στο ματς με την ΑΕΚ, ξεχνώντας προφανώς πως σε εκείνη την αλλαγή είχε αντικαταστήσει κεντρικό αμυντικό (τον Μιχαηλίδη) αλλάζοντας σχηματισμό και δεν ήταν απλά μια αλλαγή προσώπων!

Με το που έγιναν οι αλλαγές, ο ΠΑΟΚ κόπηκε και πάλι στην μέση, δεν κατόρθωσε να απειλήσει ουσιαστικά τον αντίπαλο, ενώ κινδύνευσε να δεχθεί και άλλο γκολ. Είναι πραγματικά απίστευτο το γεγονός πως ο Φερέιρα τέλειωσε το ματς με τρία στόπερ κόντρα στην αδύναμη Ομόνοια, δεν δοκίμασε ποτέ να αλλάξει σχηματισμό, ενώ σε αντίθεση με το παιχνίδι κόντρα στην ΑΕΚ, δεν προσπάθησε καν να παίξει με δύο φορ!

Για πολλοστή φορά οι αδιανόητες αλλαγές του ίδιου του προπονητή του ΠΑΟΚ λειτουργούν τόσο ευεργετικά για τον αντίπαλο. Για πολλοστή φορά, ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να διασπάσει μαζική άμυνα.

Είναι τρομακτικό το ότι το καταλαβαίνει αυτό ο καθένας πλην του προπονητή της ομάδας.

Εν ολίγοις, ο ΠΑΟΚ έκλεισε έναν κύκλο δέκα παιχνιδιών, αντιμετωπίζοντας ομάδες διαφόρων επιπέδων (από το μεγαθήριο της Μπενφίκα έως την Λάρισα) με τραγικό απολογισμό τεσσάρων νικών, τεσσάρων ισοπαλιών και δύο ηττών, κάτι που σε ροή πρωταθλήματος μεταφράζεται σε σύνολο 16 βαθμών εκ των 30 διαθέσιμων. Τί άλλο πρέπει να γίνει, για να δούμε αλλαγές.

Η αποτυχία ως τώρα του ΠΑΟΚ έχει ονοματεπώνυμο και αυτό είναι ένα: Άμπελ Φερέιρα.

Διαβάστε ακόμη...