Έντονος προβληματισμός παρά τη νίκη!

Επιτέλους νίκη για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος μετά από τέσσερα σερί στραβοπατήματα, επικράτησε με 3-0 του ΟΦΗ...
Έντονος προβληματισμός παρά τη νίκη!

Ωστόσο, η νίκη αυτή δεν συνδυάστηκε με θετικές εντυπώσεις, καθώς η ομάδα του Άμπελ Φερέιρα δεινοπάθησε μέχρι να φτάσει στη νίκη με το, πλασματικό, 3-0.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Στην αρχή του αγώνα, ο ΠΑΟΚ μπήκε πολύ δυναμικά στο γήπεδο και δημιούργησε πολλές ευκαιρίες, με αποτέλεσμα να προηγηθεί πολύ νωρίς στο σκορ. Πίεσε πολύ ψηλά τον αντίπαλο, παίζοντας πολλάκις το κάθετο και σε πολλές περιπτώσεις βιαστικό ποδόσφαιρο, το οποίο τον διακρίνει φέτος.

Στο δεύτερο ημίχρονο όμως, τα πράγματα άλλαξαν άρδην. Ο Δικέφαλος έχασε μέτρα στο γήπεδο, βγήκε μεγάλη κούραση ειδικά στους Καντουρί και Σβαμπ (πράγμα λογικό) και δέχθηκε έντονη πίεση από τον ΟΦΗ, ο οποίος απλά έκανε βασικά πράγματα μέσα στο γήπεδο και παρόλα αυτά έδειχνε πολύ καλύτερη ομάδα.

Με κορυφαίο τον Ζίβκο Ζίβκοβιτς ο ΠΑΟΚ άντεξε, ενώ στο τέλος κατάφερε με τον Σβιντέρσκι να διευρύνει το προβάδισμα του φτάνοντας στη νίκη.

Η νίκη όμως δεν αρκεί για να κρύψει τα αγωνιστικά θέματα που είναι πολλαπλά.

Πρώτον, υπάρχει μεγάλη ανεπάρκεια (ποιοτικά και ποσοτικά) στα κεντρικά χαφ, με αποτέλεσμα όταν κουραστούν οι ποιοτικοί Σβαμπ και Καντουρί που είναι βαριά κορμιά η ομάδα να κόβεται στη μέση με το κενό στον άξονα να είναι τεράστιο.

Επιπροσθέτως, είναι φανερή η πλήρης έλλειψη ισορροπίας στο παιχνίδι του Δικεφάλου. Μεγάλες αποστάσεις, άναρχο παιχνίδι, βεβιασμένες ενέργειες και πλήρης αδυναμίας ελέγχου του ρυθμού είναι τα κύρια προβλήματα, τα οποία δεν φαίνεται να μπορούν να λυθούν.

Κοντολογίς, το ιδιαίτερο 3-4-2-1 που εφαρμόζει ο ΠΑΟΚ, στην Ελλάδα δεν αποδίδει. Τον καθιστά προβλέψιμο, εκθέτει πλήρως τις αδυναμίες των μέσων του και δεν βοηθά σε τίποτα στα παιχνίδια που ο αντίπαλος περιμένει τον Δικέφαλο στο μισό γήπεδο. Ίσως λειτουργήσει καλύτερα στα ντέρμπι που οι χώροι θα είναι περισσότεροι, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.

Υ.Γ: Κάντε καμιά μεταγραφή..

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...