Τόσο μπορούσε, τόσο έκανε ...

Tέλος στο όνειρο του Champions League για τον ΠΑΟΚ που ηττήθηκε από την Κράσνονταρ στο γήπεδο της Τούμπας.
Τόσο μπορούσε, τόσο έκανε ...

Ήταν από τα παιχνίδια που αποτελούν σταθμό στην ιστορία κάθε συλλόγου. Και όταν τέτοια παιχνίδια έρχονται, ο σύλλογος πρέπει να είναι έτοιμος σε κάθε επίπεδο. Και ο ΠΑΟΚ δεν ήταν.

Καταρχάς, υπάρχει το αγωνιστικό. Η επιλογή του Άμπελ Φερέιρα να ξεκινήσει το ματς χωρίς κλασικό φορ ήταν ακατανόητη. Παρότι ήταν αναμενόμενο ο Δικέφαλος να πάρει τα ηνία του αγώνα και η Κράσνονταρ να περιμένει στο δικό της μισό, ο προπονητής του ΠΑΟΚ επέλεξε να ξεκινήσει το σχήμα με τους τρεις περιφερειακούς, με αποτέλεσμα μια ποδοσφαιρική έκδοση του «μέλι, μέλι και τηγανίτα τίποτα». Πίεση από τον ΠΑΟΚ, κατοχή μπάλας, αλλά φάσεις με το σταγονόμετρο και ρεσιτάλ λανθασμένων επιλογών στα τελευταία μέτρα του γηπέδου.

Στο σημείο αυτό, πρέπει να αναφερθεί πως τα πράγματα ίσως ήταν διαφορετικά αν ο ΠΑΟΚ είχε ακόμη τον Άκπομ στο ρόστερ του. Η βιαστική πώληση του Άγγλου, ίσως στοίχισε στον σύλλογο την ευκαιρία του για μια ιστορική πρόκριση.

Υπάρχει επίσης το ζήτημα της μεταγραφικής ενίσχυσης. Πέραν του γεγονότος πως ο ΠΑΟΚ συνειδητά κατέβηκε χωρίς φορ στον πρώτο αγώνα της σειράς, υπάρχει και μεγάλη έλλειψη στα κεντρικά χαφ, εκεί που πέραν των Σβαμπ και Καντουρί όχι απλά δεν υπάρχει ο παίκτης που θα κάνει την διαφορά, αλλά ούτε καν αξιόπιστη τρίτη επιλογή.

Ξεπερνώντας το αγωνιστικό, περνάμε στο ψυχολογικό κομμάτι. Δεν μπορεί σε μια τέτοια συγκυρία, οι ποδοσφαιριστές να εμφανίζονται μπλαζέ και επιπόλαιοι. Δεν γίνεται να ισοφαρίζεται το ματς με δεκαπέντε ακόμη λεπτά να μένουν έστω για την διεκδίκηση της παράτασης και στην επόμενη φάση να δέχεται η ομάδα γκολ.

Εν ολίγοις, με αυτό το ρόστερ και αυτές τις ελλείψεις, είναι άθλος ακόμη και η συμμετοχή του ΠΑΟΚ σε αυτή την φάση των προκριματικών και αυτό πρέπει να ακουστεί, διότι η ΠΑΕ ΠΑΟΚ άφησε την ομάδα αδιανόητα μόνη, χωρίς να κινηθεί ουσιαστικά προκειμένου ο ΠΑΟΚ να αποκτήσει τη θέση του στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Γιατί καλό το ffp και ο εξορθολογισμός, αλλά υπάρχουν και κάποια όρια.

Υ.Γ: Πάρτε το πρέφα..

Υ.Γ1: Περαστικά στον Γιόσιπ Μίσιτς. Κουράγιο και θα βγεις νικητής από αυτή τη μάχη.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...