Απαράδεκτη γκέλα, δείγμα κακής νοοτροπίας!

Δεύτερη συνεχόμενη απαράδεκτη γκέλα για τον ΠΑΟΚ που ¨κόλλησε¨ στο 0-0 κόντρα στον Βόλο...
Απαράδεκτη γκέλα, δείγμα κακής νοοτροπίας!

Καταρχάς, να ξεκαθαρίσουμε ορισμένα πράγματα: Ναι, ο ΠΑΟΚ την Τετάρτη παίζει το πιο σημαντικό ματς της ευρωπαϊκής του ιστορίας και ναι παίζονται σε ένα παιχνίδι εικοσιπέντε εκατομμύρια ευρώ. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως υπάρχει δικαιολογία για την νοοτροπία που παρουσίασε ο οργανισμός ΠΑΟΚ το απόγευμα του Σαββάτου.

Και η νοοτροπία φυσικά ξεκινά από τον προπονητή. Όταν ο Άμπελ Φερέιρα αλλάζει σχεδόν ολόκληρη την ομάδα, ξεκινώντας μια εντεκάδα αποτελούμενη από παίκτες που ίσως δεν έχουν καν προπονηθεί μαζί, το αποτέλεσμα είναι αναμενόμενο. Ένας ΠΑΟΚ νωθρός, χωρίς κανένα δείγμα πρωτοβουλίας, χωρίς ούτε ένα ψήγμα ποιότητας, εγκλωβισμένος απέναντι σε ένα τυπικό pressing του Βόλου, τον οποίο έκανε να μοιάζει με την Μπαρτσελόνα ειδικά στο πρώτο ημίχρονο.

Ακόμη και ξεπερνώντας τον προπονητή όμως, δεν μπορούμε να ξεπεράσουμε και τον τρόπο που αγωνίστηκαν οι παίκτες του Δικεφάλου, οι οποίοι αντί να αδράξουν την ευκαιρία, έκαναν ακριβώς το αντίθετο δίνοντας λαβή για σχόλια και κυρίως εκθέτοντας το γεγονός πως ο ΠΑΟΚ έχει σχεδόν μηδενικό βάθος στον πάγκο του.

Τακτικά μιλώντας, μοιάζει απίστευτο πως σε ακόμη ένα παιχνίδι, ο Δικέφαλος τελείωσε τον αγώνα με τρεις κεντρικούς αμυντικούς και δεν πάρθηκε κανένα ρίσκο που θα έκανε τον ΠΑΟΚ πιο επικίνδυνο, τη στιγμή που ο αντίπαλος στο δεύτερο ημίχρονο ήταν απλά ανύπαρκτος επιθετικά. Είχαμε επισημάνει πως ο σχηματισμός αυτός θα δημιουργήσει θέματα στον Δικέφαλο εντός συνόρων, διότι πολύ απλά δεν υπάρχει η ποιότητα για να στηριχθεί αυτή η επιλογή.

Συνοψίζοντας, πρέπει σαφώς η νοοτροπία να αλλάξει. Ο ΠΑΟΚ είναι τεράστια ομάδα και πρέπει να αγωνίζεται για τη νίκη κόντρα σε κάθε αντίπαλο, είτε αυτός λέγεται Βόλος, είτε Κράσνονταρ. Αν παίκτες και προπονητής δεν μπορούν να κατανοήσουν την απλή αυτή αλήθεια, τότε δεν έχουν καμία θέση στην ομάδα.

Τέλος, είναι αδιανόητο ο ΠΑΟΚ του Ιβάν Σαββίδη να έχει μηδενικό πάγκο και να βασίζεται μόνο σε νεαρούς παίκτες χωρίς παραστάσεις. Η ομάδα φωνάζει ότι χρειάζεται μεταγραφική ενίσχυση και μάλιστα άμεσα και ανεξαρτήτως του αποτελέσματος της Τετάρτης.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...