Tι έκανες ρε ΠΑΟΚ!

Συγκλονιστική, ανεπανάληπτη, μεγαλειώδης. Αυτές είναι μόνο λίγες από τις λέξεις που πραγματικά ωχριούν μπροστά στο κατόρθωμα της χθεσινής πρόκρισης του Δικεφάλου κόντρα στη Μπενφίκα των εκατομμυρίων.
Tι έκανες ρε ΠΑΟΚ!

Εξαρχής η αποστολή του ΠΑΟΚ έμοιαζε ακατόρθωτη. Αντίπαλος, το Πορτογαλικό μεγαθήριο που σπατάλησε πάνω από εκατό εκατομμύρια ευρώ με αποκλειστικό στόχο να περάσει στους ομίλους του Champions League. Πώς αντιμετωπίζεις κάτι τέτοιο;

Αυτό που μπορούσε να κάνει ο Δικέφαλος ήταν μέσω της ομαδικής λειτουργίας και της δύναμης που έχει στο transition να προσπαθήσει να απειλήσει όσο μπορεί, δεδομένου πως δεν μπορούσε να παίξει ποδόσφαιρο κατοχής κόντρα σε έναν τόσο ποιοτικό αντίπαλο.

Ωστόσο, στο πρώτο ημίχρονο κάτι τέτοιο στάθηκε αδύνατον. Λίγο η φρεσκάδα της Μπενφίκα, λίγο το άγχος, λίγο ο υπερβολικός σεβασμός δεν επέτρεψαν στον ΠΑΟΚ να ξεμυτίσει ιδιαίτερα. Από την άλλη πλευρά βέβαια, δεν απειλήθηκε και καθόλου, πέρα από ένα δοκάρι που προήλθε από ανύπαρκτο φάουλ σε βάρος του Βαρέλα.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η εικόνα άλλαξε άρδην, με τον Δικέφαλο να διεκδικεί πιο πολλά μέτρα στο γήπεδο και να εκμεταλλεύεται την φανερή έλλειψη ρυθμού του αντιπάλου. Με τον Γιαννούλη να κάνει επίδειξη ταλέντου και ποιότητας, τον Τζόλη να ακολουθεί σε ρυθμό, τους Σβαμπ και Καντουρί να είναι αλάνθαστοι και τον Ζίφκοβιτς να κάνει απόσβεση με το καλημέρα, ο ΠΑΟΚ έκανε το ακατόρθωτο και πέταξε έξω την Μπενφίκα του υπερόπτη και προκλητικού Ζεσούς.

Ο Δαυίδ λοιπόν κατατρόπωσε τον Γολιάθ, σε ένα ακόμη μαγικό βράδυ ποδοσφαιρικής τρέλας και το όνειρο των ομίλων του Champions League φαντάζει πιο κοντά από ποτέ, αφού η υπέρβαση ήδη πραγματοποιήθηκε και μάλιστα με τρόπο εξωπραγματικό.

Υ.Γ: Συγχαρητήρια στον Άμπελ Φερέιρα που δείχνει να έχει εμφυσήσει την εμπιστοσύνη που έχει στο πλάνο του και στους ποδοσφαιριστές της ομάδας. Με νέο πλάνο, νεαρούς παίκτες και χωρίς φανφάρες, είναι ένα βήμα μακρυά από την απόλυτη επιτυχία.

Υ.Γ1: Τσούμπα ευχαριστούμε για όλα. Καλή συνέχεια στην καριέρα σου.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...