Ελπιδοφόρο ξεκίνημα με νέα "ταυτότητα" ...

Νικηφόρα ξεκίνησε για τον ΠΑΟΚ η νέα χρονιά καθώς επικράτησε με το φτωχό, με βάση την εικόνα του παιχνιδιού, 1-0 της ΑΕΛ...
Ελπιδοφόρο ξεκίνημα με νέα "ταυτότητα" ...

Όπως αναφέρουμε και στον τίτλο, η νίκη αυτή ήρθε μέσα από μια νέα ταυτότητα για τον Δικέφαλο. Και φυσικά αναφερόμαστε στην αγωνιστική ταυτότητα της ομάδας. Ο ΠΑΟΚ παρατάχθηκε με το φετινό του ανανεωμένο 3-4-2-1, το οποίο προσφέρεται για πολλά συμπεράσματα.

Ο Δικέφαλος μπήκε δυναμικά στο παιχνίδι από το πρώτο λεπτό και με όπλο την καλή κυκλοφορία της μπάλας, κατάφερε να περιορίσει τον αντίπαλο σε τελείως παθητικό ρόλο. Και εδώ φτάνουμε στο πρώτο συμπέρασμα για τον νέο ΠΑΟΚ. Ο τρόπος που κυκλοφορούσαν την μπάλα οι παίκτες της ομάδας δεν περιοριζόταν σε παράλληλο παιχνίδι κατοχής. Αντίθετα, με συνεχείς κινήσεις των Τζόλη, Πέλκα και Άκπομ, και με όπλο την ταχύτητα του Γιαννούλη από τα πλάγια και την ποιότητα του Μπίσεσβαρ από τα δεξία η ομάδα έπαιζε σχεδόν αποκλειστικά κάθετα με αποτέλεσμα να δημιουργεί συχνά καταστάσεις στα αντίπαλα καρέ.

Και αφού έγινε αναφορά στον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, πολλοί (εμού συμπεριλαμβανομένου) δεν είδαν με καλό μάτι την τοποθέτηση του ως δεξί μπακ χαφ. Ωστόσο φάνηκε κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού πως η τοποθέτηση του εκεί δεν προκάλεσε κανένα αμυντικό ζήτημα, λόγω της επιθετικής ανυπαρξίας του αντιπάλου, ενώ ήταν και η δική του ασίστ που ξεκλείδωσε το ματς και τη νίκη. Φάνηκε δηλαδή πως σε τέτοια παιχνίδια στην Τούμπα, όταν ο αντίπαλος αμύνεται κυριολεκτικά μπροστά από την περιοχή του, δηλαδή στο 80% των παιχνιδιών, η παρουσία ενός ακόμη δημιουργικού παίκτη στην πίσω ζώνη μπορεί να είναι ιδιαίτερα ευεργετική.

Και μιλώντας για ευεργετικές για την ομάδα παρουσίες, περνάμε στον MVP Χρήστο Τζόλη, ο οποίος σημείωσε ένα ακόμη πανέμορφο γκολ που έδειξε την μεγάλη του κλάση. Και δεν είναι μόνο αυτό.

Ο Βενιαμίν του ΠΑΟΚ ήταν παντού στο επιθετικό τρίτο του γηπέδου, υποδεχόταν άψογα την μπάλα, είχε καλά κοντρόλ, πατήματα και η παρουσία του μπροστά ανάμεσα στα αντίπαλα χαφ και στόπερ δημιουργούσε συνεχώς ρήγματα. Φαίνεται πως αυτός ο ρόλος του ταιριάζει γάντι και ευχόμαστε να μείνει προσγειωμένος και να συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό.

Περνώντας λοιπόν στον ρυθμό του παιχνιδιού, είναι ξεκάθαρο πως με αυτή τη διάταξη, ο ρυθμός είναι δίκοπο μαχαίρι. Και αυτό γιατί μπορεί ο ΠΑΟΚ να δημιουργεί και να παίζει συνεχώς κάθετα, αλλά αυτό το "run n gun" στυλ παιχνιδιού είναι τρομερά απαιτητικό από πλευρά φυσικής κατάστασης.

Η παρουσία δύο επιθετικών (γιατί επιθετικοί είναι και ο Τζόλης και ο Πέλκας) πίσω από τον Άκπομ έχει ως συνέπεια ο Δικέφαλος να δυσκολεύεται να ηρεμήσει το παιχνίδι όταν είναι αναγκαίο και να βασίζεται εν πολλοίς σε κλεψίματα μπάλας που ίσως γίνουν λίγα μέτρα μακριά από την αντίπαλη εστία. Σε περίπτωση όμως που δεν συμβεί κάτι τέτοιο, οι Ελ Καντουρί και Σβαμπ επιβαρύνονται ιδιαίτερα και αυτό ίσως κοστίσει σε βάθος χρόνου.

Συνοψίζοντας λοιπόν, σίγουρα η εικόνα της ομάδας είναι ενθαρρυντική, ωστόσο χρειάζεται ακόμη δουλειά και σίγουρα μία προσθήκη στα χαφ και ένας αποτελεσματικός φορ, ώστε να ξεδιπλώσει το 100% των δυνατοτήτων της.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...