Έχει κίνητρο και Στοχ(ο) ...

Νίκη μεγάλης σημασίας πέτυχε ο ΠΑΟΚ κόντρα στον συμπολίτη με 0-2...
Έχει κίνητρο και Στοχ(ο) ...

Ήταν εύκολο για τον Δικέφαλο να παρουσιαστεί «άδειος» ψυχολογικά στο ματς της Κυριακής. Ωστόσο, κάτι τέτοιο θα ήταν μεγάλο λάθος. Και αυτό γιατί η δεύτερη θέση είναι πολύ σημαντικός στόχος και ταυτόχρονα το μίνιμουμ που πρέπει να επιτευχθεί.

Στα αγωνιστικά, η ανωτερότητα των παικτών του Άμπελ Φερέιρα φάνηκε από το πρώτο λεπτό. Σε αυτό συνέβαλε και ο ίδιος ο Πορτογάλος τεχνικός που παρέταξε την ομάδα με ορθολογικό τρόπο.

Η τοποθέτηση του Εσίτι σε ρόλο «σκούπας», αλλά και η πολυαναμενόμενη ενεργοποίηση του Στοχ αντί των πλήρως αρνητικών Λημνιού και Λάμπρου, έδωσαν στον ΠΑΟΚ, τα απαραίτητα χαρακτηριστικά τόσο στην ανασταλτική λειτουργία όσο και στην ανάπτυξη της ομάδας.

Και παρότι χάθηκαν τρεις κλασικές ευκαιρίες στο πρώτο δωδεκάλεπτο για την ομάδα, οι παίκτες του ΠΑΟΚ πήγαν στα αποδυτήρια με το υπέρ τους 0-2, σκορ που θα μπορούσε να πάρει διαστάσεις ρεκόρ αν υπήρχε μεγαλύτερη συγκέντρωση στην τελική προσπάθεια.

Κάπου εδώ θα πρέπει να υπάρξει και ειδική μνεία στις απουσίες της ομάδας. Ο ΠΑΟΚ χωρίς τους Βιειρίνια, Πέλκα, Κρέσπο, Ζαμπά, Ελ Καντουρί, Μίσιτς πέφτει πολύ σε ποιότητα σε σχέση με τις δυνατότητες του. Μια ποιότητα ωστόσο που καλύφθηκε εν μέρει με την παρουσία του Στοχ.

Ο ξεχασμένος Σλοβάκος, με την τεχνική του κατάρτιση και τις καλές επαφές του με την μπάλα σε συνθήκες στατικών φάσεων, αλλά και σεντρών μας έκανε όλους να αναρωτιόμαστε για ποιο λόγο έμεινε όλη τη χρονιά παραγκωνισμένος και πόσα παιχνίδια θα είχαν ξεκλειδωθεί πιο εύκολα με τη δική του παρουσία.

Ο δρόμος είναι ακόμη μακρύς μέχρι το τέλος της σεζόν και ευχή μας είναι να εξακολουθήσει να υπάρχει η ίδια ορθολογική διαχείριση του ρόστερ.

Υ.Γ: Μεγάλη χαρά για τον κάθε οπαδό του ΠΑΟΚ η χθεσινή παρουσία των Τζόλη, Τσιγγάρα και Μιχαηλίδη. Ας ελπίσουμε τα παιδιά αυτά να μπορούν να σταθούν με αξιώσεις στην πρώτη ομάδα.

Υ.Γ1: Ακόμη και αυτός ο προβληματικός ΠΑΟΚ είναι αγωνιστικά στο +10 από την τρίτη θέση.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...