Ο "επίλογος" μιας αποτυχημένης χρονιάς!

Οδυνηρό αποκλεισμό γνώρισε ο ΠΑΟΚ το βράδυ της Τετάρτης κόντρα στον Ολυμπιακό...
Ο "επίλογος" μιας αποτυχημένης χρονιάς!

Ήταν ο μοναδικός στόχος που είχε απομείνει στην χρονιά και αυτό ήταν γνωστό από καιρό. Ο Δικέφαλος, για να σώσει κάπως την παρτίδα, έπρεπε με κάθε τρόπο να υπερασπιστεί το υπέρ του 3-2 του πρώτου αγώνα, προκειμένου να δώσει το παρόν για τέταρτη διαδοχική χρονιά στον τελικό του κυπέλλου.

Η αλήθεια είναι πως στο πρώτο ημίχρονο, οι παίκτες του ΠΑΟΚ στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και περιόρισαν σε απόλυτο βαθμό τον αντίπαλο τους, ο οποίος δεν έκανε καμία κλασική ευκαιρία. Η έμπνευση του Άμπελ Φερέιρα να αντιπαρατάξει (επιτέλους) τρεις μέσους κόντρα στον Ολυμπιακό του Μαρτίνς απέδωσε τα αναμενόμενα. Οι Εσίτι, Ελ Καντουρί και Μαουρίσιο έκλεισαν καλά τους χώρους και αν ο Δικέφαλος είχε περισσότερη ποιότητα στα τελειώματα των φάσεων, πιθανότατα θα είχε καταφέρει να σκοράρει και να γείρει την πλάστιγγα υπέρ του σε μεγάλο βαθμό.

Κάπου εκεί όμως την διαφορά την έκανε ο πάγκος. Ο Μαρτίνς βλέποντας την ομάδα του να χωλαίνει, προέβη άμεσα σε αλλαγές και πίεσε τον ΠΑΟΚ, την στιγμή που ο Άμπελ Φερέιρα για άλλη μια φορά αδυνατούσε να κάνει τα αυτονόητα.

Την στιγμή λοιπόν που η ομάδα χρειαζόταν απλά ένα φρεσκάρισμα, ο Πορτογάλος τεχνικός επέλεξε να κάνει τρεις αλλαγές μαζεμένες (αντικαθιστώντας μάλιστα τον Τζόλη που ήταν ο κορυφαίος του ΠΑΟΚ μεσοεπιθετικά) μπερδεύοντας έτσι τους πάντες, με αποτέλεσμα να μπορέσει ο αντίπαλος να σκοράρει κάνοντας τα πράγματα πολύ δύσκολα.

Ακόμη κi έτσι όμως, ο ΠΑΟΚ είχε τη μεγάλη του ευκαιρία με τον Βαρέλα για να πάρει την ισοπαλία και την πρόκριση, αλλά κάτι τέτοιο δεν συνέβη και έπειτα ήρθε η αλήτικη παρέμβαση Κάιπερς-Παπαπέτρου που επισφράγισε το τέλος μια αποτυχημένης σε πολλαπλά επίπεδα χρονιάς.

Μιας χρονιάς που ξεκίνησε με την Ευρωπαϊκή αποτυχία κόντρα σε κάποια Σλόβαν Μπρατισλάβας, συνεχίστηκε με την πλήρη αδυναμία νίκης σε ντέρμπι και ολοκληρώθηκε με την απώλεια και των δύο εγχώριων τίτλων.

Ο προβληματισμός ωστόσο, επικεντρώνεται στον Άμπελ Φερέιρα. Μέσα σε μία ολόκληρη αγωνιστική χρονιά, ο Πορτογάλος τεχνικός όχι απλά δεν έχει καταφέρει να βάλει την σφραγίδα του, αλλά έχει αποτύχει στο να δώσει έστω μια βασική ιδέα σχετικά με το ποδόσφαιρο που θέλει να παίξει. Δεν έχει καταφέρει να σχηματίσει κάποιον αγωνιστικό κορμό, δεν έχει καταφέρει να δουλέψει επιτυχημένα κανέναν αγωνιστικό σχηματισμό, ενώ δεν υπάρχει καμία αγωνιστική σταθερά και σημείο αναφοράς.

Εν ολίγοις, ο οργανισμός του ΠΑΟΚ, έχει μία δύσκολη απόφαση μπροστά του. Ή θα στηρίξει τον Άμπελ Φερέιρα δεδομένης και της δαμόκλειου σπάθης του ffp , δίνοντας τους τη στήριξη που απαιτείται ή θα προχωρήσει σε ακόμη μία αλλαγή, ο οποία θα ενέχει βέβαια και το αντίστοιχο ρίσκο.

Ένα είναι το σίγουρο πάντως: Ο σχεδιασμός της επόμενης χρονιάς, έπρεπε να είχε ξεκινήσει από εχθές το βράδυ, δεδομένου ότι η επόμενη χρονιά είναι κοντά, τα προβλήματα είναι πολλά και οι αλλαγές που πρέπει να γίνουν δεδομένες.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...