Το μόνο που κρατάει είναι η νίκη!

Επιτέλους νίκη για τον ΠΑΟΚ που επικράτησε του ΟΦΗ με 3-1 στο γήπεδο της Τούμπας για την 3η αγωνιστική των play offs ...
Το μόνο που κρατάει είναι η νίκη!

Με δύσκολο τρόπο ήρθε η επικράτηση επί των Κρητικών. Ο ΠΑΟΚ παρατάχθηκε με το γνωστό του πλέον 4-2-3-1 με τον Άμπελ Φερέιρα να προβαίνει σε αλλαγές και πάλι λόγω των απουσιών των Πέλκα και Βιειρίνια.. Έτσι, ο Μάτος πήρε και πάλι φανέλα βασικού, ενώ ο Μπίσεσβαρ αγωνίστηκε πίσω από τον Άκπομ και ο Λάμπρου στο αριστερό άκρο της επίθεσης.

Με την έναρξη του παιχνιδιού, ο Δικέφαλος μπήκε πολύ νωθρά και χωρίς καμία διάθεση πίεσης προς τον αντίπαλο. Όταν ο ΠΑΟΚ κάνει την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο 40ο λεπτό κόντρα στον ΟΦΗ στην Τούμπα, αυτό από μόνο του τα λέει όλα!

Με ανύπαρκτη κίνηση στην επίθεση, με τα δύο εξτρέμ πραγματικά να μην κάνουν τίποτα στον αγωνιστικό χώρο και τον Μπίσεσβαρ και πάλι σε άλλο γήπεδο, έμεινε μόνο ο Εσίτι και ο Ελ Καντουρί να προσπαθούν να μαζέψουν την άθλια εικόνα της ομάδας.

Με την εκκίνηση του δευτέρου ημιχρόνου και ενώ όλοι πιστεύαμε πως η εικόνα δεν θα μπορούσε να είναι χειρότερη ήρθε το γκολ δώρο του Πασχαλάκη στον ΟΦΗ. Ο γκολκίπερ της ομάδας και πάλι σε μια ασταθή του επέμβαση, έστειλε την μπάλα ακριβώς πάνω στον αντίπαλο που εκμεταλλεύτηκε το δώρο.

Ευτυχώς το γκολ αυτό αφύπνισε γρήγορα τον Άμπελ Φερέιρα που προχώρησε άμεσα σε αλλαγές αντικαθιστώντας τους απαράδεκτους Λημνιό, Λάμπρου και Μπίσεσβαρ. Με την είσοδο των Σφιντέρσκι και Τζόλη, αλλά και μετέπειτα του Στοχ, ο ΠΑΟΚ απέκτησε επιτέλους κίνηση και ταχύτητα, ισοφάρισε με πανέμορφο τρόπο και έφτασε εν τέλει στη νίκη-ανάσα που του επιτρέπει να συγκεντρωθεί στον στόχο της σεζόν που είναι πλέον το κύπελλο.

Αγωνιστικά, πέρα από το παρθενικό γκολ του Τζόλη, ο Δικέφαλος πρέπει να κρατήσει την πολύ καλή εικόνα των Εσίτι και Ελ Καντουρί, αλλά και την ενέργεια που έδωσαν οι αλλαγές του Άμπελ Φερέιρα. Ο Πορτογάλος τεχνικός σίγουρα πρέπει να επανεξετάσει κάποια πράγματα όσον αφορά την κατάρτιση της αρχικής ενδεκάδας.

Δεν μπορεί κάποιοι παίκτες να ξεκινούν βασικοί ανεξαρτήτως εικόνας και κάποιοι άλλοι να έχουν παροπλιστεί, νιώθοντας προφανώς αδικημένοι. Με αυτόν τον τρόπο χάνεται κάτι πολύ πιο σημαντικό από την αγωνιστική εικόνα. Χάνονται τα αποδυτήρια για τον προπονητή. Και αν κάτι τέτοιο συμβεί, δύσκολα υπάρχει επιστροφή.

Υ.Γ: Χθες φάνηκε για πολλοστή φορά η χρησιμότητα του VAR. Χωρίς αυτό, θα είχε ακυρωθεί το πεντακάθαρο γκολ του Τζόλη, ενώ δεν θα είχε καταλογιστεί το καταφανές πέναλτι-κεφαλοκλείδωμα πάνω στον Άκπομ (από τον ίδιο βοηθό) σε μια ακόμη επίδειξη ανικανότητας και ακαταλληλότητας των Ελλήνων διαιτητών.

Υ.Γ1: Αν υπήρχε νωρίτερα η γραμμή του off side, δεν θα είχε μετρήσει το 0-1 του Ολυμπιακού στην Τούμπα για το πρώτο ματς των ημιτελικών του κυπέλλου και ενδεχομένως ο ΠΑΟΚ να είχε μεγαλύτερο προβάδισμα πρόκρισης από το ισχνό 3-2. Παρόλα αυτά , οι παίκτες της ομάδας πρέπει να παλέψουν και να τα δώσουν όλα στο δρόμο για το 4ο σερί κύπελλο της ομάδας.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...