Και τώρα τα σπουδαία!

Σημαντική νίκη μέσα στην Λάρισα σημείωσε ο ΠΑΟΚ το απόγευμα του Σαββάτου...
Και τώρα τα σπουδαία!

Το παιχνίδι εξαρχής είχε πολύ μεγάλη σημασία για τον Δικέφαλο. Έπρεπε οπωσδήποτε να πάρει το διπλό, ώστε να μείνει σε απόσταση βολής από τον Ολυμπιακό με το μεγάλο ντέρμπι εν όψει.

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι και κυριάρχησαν στα πρώτα λεπτά με αποτέλεσμα πολύ εύκολα ο Λημνιός να δώσει το προβάδισμα σε έναν αγωνιστικό χώρο κατάλληλο μόνο για βοσκοτόπι. Ένα γήπεδο που αποτελεί ντροπή για τον Ελληνικό αθλητισμό και για άλλη μια χρονιά αναγκαζόμαστε να το υποστούμε.

Στη συνέχεια, το αγωνιστικό μενού είχε πάρα πολλή κλωτσιά εκ μέρους των παικτών της ΑΕΛ, σε μαρκαρίσματα που έμειναν ατιμώρητα από τον Σέρβο διαιτητή, ο οποίος χάρισε την κίτρινη κάρτα στους γηπεδούχους σε τουλάχιστον πέντε περιπτώσεις, ενώ χάρισε και την αποβολή στον Παπάζογλου σε βάναυσο μαρκάρισμα στον Γιαννούλη.

Το αποτέλεσμα αυτής της τακτικής ήταν ο ΠΑΟΚ να χάσει μέτρα στο γήπεδο, χωρίς να απειλείται, για να έρθει τελικά ο Αουγκούστο και με μια βολίδα να γράψει το 0-2 για τον Δικέφαλο.

Περνώντας στο δεύτερο μισό, ο ΠΑΟΚ έκανε εμφανώς συντήρηση δυνάμεων , ωστόσο μια στιγμή αδράνειας ήταν αρκετή για να μειώσει η ΑΕΛ και να προκαλέσει σε όλους μας ένα σχετικό άγχος, το οποίο ευτυχώς δεν στοίχισε στην ομάδα που απέδρασε με το τελικό 1-2.

Συνοπτικά, ο ΠΑΟΚ έδειξε χαρακτήρα και συνοχή, μπήκε για άλλη μια φορά πολύ δυνατά στο παιχνίδι και με λίγη συγκέντρωση παραπάνω ( ή σε έναν καλύτερο αγωνιστικό χώρο) θα μπορούσε να είχε σημειώσει μια ακόμη ευκολότερη νίκη. Στα πολύ θετικά, είναι το αρχοντικό παιχνίδι του Μαουρίσιο που δείχνει να συνέρχεται την καταλληλότερη στιγμή.

Υ.Γ: Πολύς λόγος έγινε για τις δέκα απουσίες της Λάρισας. Για να ξέρουμε τι λέμε όμως, οι δύο εξ αυτών ήταν οι Κάτσε και Ουάρντα (δανεικοί) και οι άλλες δύο αφορούσαν παίκτες που δεν μπορούσαν να αγωνιστούν λόγω ασθένειας. Επομένως μιλάμε για έξι απουσίες λόγω καρτών (οι οποίες αν κρίνουμε από τα χθεσινά μαρκαρίσματα ήταν πολύ λίγες). Σε αυτές τις έξι απουσίες ο ΠΑΟΚ είχε και αυτός απόντες τέσσερις σημαντικούς πυλώνες του παιχνιδιού του ( Βιερίνια, Κρέσπο, Μίσιτς και Μπίσεσβαρ). Αυτά, διότι πολλά γράφτηκαν για τις απουσίες των γηπεδούχων.

Υ.Γ1: Το πέναλτι που ζητάει η γηπεδούχος ομάδα προφανώς δεν υπάρχει. Ο κανονισμός ρητά αναφέρει πως δεν υπάρχει πέναλτι όταν η μπάλα έρχεται από το κεφάλι ή το σώμα συμπαίκτη όταν βρίσκεται σε κοντινή απόσταση και δεν μπορεί να αντιδράσει. Αλλά η προπαγάνδα έχει φτάσει πια σε άλλο επίπεδο..

Υ.Γ2: Κερδίζει ο ΠΑΟΚ 3-0 τη Λαμία στο 11ο λεπτό; ¨Χωρίς τέρμα έπαιζε η Λαμία¨. Κερδίζει ο Ολυμπιακός 3-0 τον Πανιώνιο στο 9ο λεπτό; ¨Επιθετικό κρεσέντο¨. Εποχές σκοταδισμού...

Υ.Γ4: Πότε πρόλαβε το Mega, συμφερόντων Μαρινάκη, να δώσει χορηγία στην ΑΕΛ; Εδώ υπάρχει κυριαρχική επιρροή κυρία Μαρούπα;

Υ.Γ5: Φέτος θα παίξετε ή να μην πάμε τζάμπα στο γήπεδο;

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...