Επίδειξη ισχύος!

Χαλαρή βόλτα στο ΟΑΚΑ και πρόκριση στα ημιτελικά για τον ΠΑΟΚ κόντρα στον Παναθηναϊκό το βράδυ της Τετάρτης...
Επίδειξη ισχύος!

Τα πράγματα ήταν απλά εξαρχής. Με το πλεονέκτημα του 2-0 της Τούμπας, στον Δικέφαλο αρκούσε ουσιαστικά ένα γκολ, για να κλειδώσει την πρόκριση. Το γκολ αυτό ήρθε νωρίς με την εκπληκτική συνεργασία Λημνιού- Πέλκα- Σφιντέρσκι και κάπου εκεί τελείωσαν όλα όσον αφορούσε την πρόκριση.

Ωστόσο, ο ΠΑΟΚ φυσικά δεν θα ήταν ικανοποιημένος απλά με την πρόκριση, αλλά ήθελε και τη νίκη και μάλιστα με πειστικό τρόπο, ώστε να κλείσει και τα στόματα όσων αμφισβητούσαν μέχρι χθες το τεράστιο χάσμα ποιότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες. Κάτι το οποίο συνέβη.

Ο Δικέφαλος παρατάχθηκε για άλλη μια φορά με το αγαπημένο και λειτουργικό 4-2-3-1, με τον Βιεϊρίνια σε ρόλο δεξιού οπισθοφύλακα, τον Μίσιτς στην αγαπημένη του θέση ως κεντρικό χαφ και αμέσως φάνηκαν τα πλεονεκτήματα των επιλογών αυτών.

Ο Πορτογάλος από την πίσω ζώνη διαβάζει μαεστρικά το παιχνίδι και βοηθάει τα μέγιστα στην ανάπτυξη της ομάδας έχοντας μέτρα και γήπεδο μπροστά του, ενώ ο Κροάτης (αν και χθες δεν χρειάστηκε να φανεί πολύ δημιουργικά), όριζε εύκολα τον ρυθμό του αγώνα.

Πέραν των δύο αυτών παικτών, ιδιαίτερη μνεία αξίζει και στον Πέλκα που θύμισε επιτέλους τον καλό εαυτό του, αλλά και στον Μαουρίσιο με τον Βραζιλίάνο να φαίνεται πως βρίσκει τον εαυτό του στο πλέον καθοριστικό σημείο της χρονιάς.

Βέβαια, θα πρέπει να αναφέρουμε πως ο ΠΑΟΚ φάνηκε για άλλη μια φορά επιπόλαιος στις αντεπιθέσεις κάτι το οποίο του στέρησε την ευκαιρία να διευρύνει το σκορ και να δώσει έναν ακόμη πιο πανηγυρικό τόνο στην νίκη του.

Υ.Γ: Φανταστείτε για ένα λεπτό σε ένα παράλληλο σύμπαν, τον Ιβάν Σαββίδη να κατεβαίνει στα αποδυτήρια των διαιτητών στο ημίχρονο και με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου να δίνεται αυτή η γελοία αποβολή-εφεύρεση σε βάρος της Λαμίας. Σκεφτείτε πόσα άρθρα θα διαβάζαμε και πόσα αφηγήματα για παράγκες και νέους χαλίφηδες θα ακούγαμε. Σήμερα, είναι απλά Πέμπτη.

Υ.Γ: Σε όλα αυτά τα χρόνια της ιστορίας του, ο Δικέφαλος δεν είχε ποτέ ως τώρα μεγαλομέτοχο που να δίνει όραμα και στόχους στην ομάδα. Παρόλα αυτά, η Τούμπα πάντα γέμιζε από τον λαό του ΠΑΟΚ, χωρίς απαιτήσεις για τίτλους και διακρίσεις. Βλέποντας την εικόνα του ΟΑΚΑ χθες, είμαι σίγουρος πως αν σωματεία σαν τον Παναθηναϊκό δεν είχαν τους τίτλους (που έρχονταν με κάθε τρόπο) να τους θρέφουν, δεν θα ήταν ικανά να γεμίσουν ούτε την παιδική κερκίδα της Τούμπας. Αυτή είναι η διαφορά μας κύριοι.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...