Επιτέλους ήταν ΠΑΟΚ!

Πραγματοποιώντας, επιτέλους, μια καλή εμφάνιση ο ΠΑΟΚ επικράτησε χθες του Παναθηναϊκού με 2-0 στον πρώτο αγώνα για τη φάση των ¨8¨του κυπέλλου Ελλάδος.
Επιτέλους ήταν ΠΑΟΚ!

Φυσικά, η αγωνιστική μεταμόρφωση του Δικεφάλου έχει πολλές και ορατές αιτίες με πρώτη και κύρια την αλλαγή του σχηματισμού της ομάδας και την τοποθέτηση παικτών-κλειδιών στις θέσεις που αποδίδουν στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους.

Πιο συγκεκριμένα, ο ΠΑΟΚ χθες παρατάχθηκε με το κλασικό του 4-2-3-1 και άφησε πίσω του το ανορθόδοξο σχήμα με το οποίο παρατασσόταν ως τώρα (και το οποίο προσωπικά δεν μπορώ να το προσδιορίσω). Με τον Πέλκα λοιπόν σε ρόλο δεκαριού να πιέζει την πρώτη πάσα του αντιπάλου, ο Δικέφαλος αποδιοργάνωσε την ανάπτυξη του Παναθηναϊκού και έκανε για πρώτη φορά μετά από καιρό αρκετά κλεψίματα της μπάλας σε επικίνδυνα σημεία, ενώ κράτησε και για περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια του, έχοντας την κατοχή.

Μια κατοχή βέβαια που συνδυάστηκε και με την παρουσία του Μίσιτς σε ρόλο κεντρικού χαφ. Ο Κροάτης παίζοντας επιτέλους στη φυσική του θέση, μπόρεσε να δει το πλάτος του αγωνιστικού χώρου και τις επιλογές του και να δημιουργήσει πολλές επικίνδυνες καταστάσεις, ενώ βοήθησε και ανασταλτικά με πολλές και καίριες επεμβάσεις.

Καταλήγοντας στη αμυντική γραμμή, φτάνουμε στην τοποθέτηση του Βιεϊρίνια σε θέση δεξιού οπισθοφύλακα, μία κίνηση με πολλαπλά κέρδη για τον ΠΑΟΚ. Πρώτον, εμφανώς ο Πορτογάλος έχοντας χώρο μπροστά του και εκμεταλλευόμενος την ορμή του ερχόμενος από την πίσω ζώνη είχε καλύτερα και ποιοτικότερα ανεβάσματα.

Αυτό όμως δεν ήταν το μεγαλύτερο πλεονέκτημα που αποκόμισε η ομάδα. Το μεγαλύτερο στοιχείο της τοποθέτησης του Βιερίνια δεξιά ήταν η αντιστάθμιση της κακής ανάπτυξης από την πίσω ζώνη που ταλαιπωρεί τον ΠΑΟΚ. Με την απώλεια του Κρέσπο, το γεγονός πως ο Βαρέλα αγωνίζεται πλέον σε θέση αριστερού στόπερ οδηγούσε τον ΠΑΟΚ σε εύκολα λάθη. Ο Βιεϊρίνια λοιπόν πρόσθεσε μια έξτρα επιλογή στην ανάπτυξη της ομάδας, κάνοντας τον ΠΑΟΚ απρόβλεπτο στην πρώτη πάσα και δύσκολα αντιμετωπίσιμο.

Όλοι αυτοί οι παράγοντες λοιπόν, σε συνδυασμό με το πάθος με το οποίο αγωνίστηκαν οι παίκτες του Δικεφάλου, έδειξαν την πραγματική διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες με τον αντίπαλο να περιορίζεται σε ένα επικίνδυνο σουτ στο πρώτο ημίχρονο και απολύτως τίποτα στο δεύτερο μέρος.

Υ.Γ: Η εμετική μετάδοση του συνδρομητικού καναλιού αποτελεί ακόμη ένα μνημείο ντροπής για τον ελληνικό αθλητισμό. Μπράβο στην ΠΑΕ που πήρε επίσημη θέση κόντρα σε όσους αντιμετωπίζουν τους οπαδούς του ΠΑΟΚ ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

Υ.Γ1: Πρωτάθλημα και κύπελλο στον Πύργο τον Λευκό.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...