Αυτό δεν είναι ΠΑΟΚ!

Ναι, ο ΠΑΟΚ είναι πρώτος. Ναι, σημείωσε άλλη μια νίκη. Η αθλιότητα της εμφάνισης όμως είναι αδιανόητη...
Αυτό δεν είναι ΠΑΟΚ!

Ξεκινώντας την ανάλυση του παιχνιδιού, τα προβλήματα ξεκινούν από την αρχική εντεκάδα. Πόσες φορές πρέπει να δοκιμαστεί το δίδυμο Ντόουγκλας – Μαουρίσιο, για να αποφασισθεί πως δεν αποδίδει; Πόσες φορές πρέπει να ξεκινήσει ως δεκάρι ο Μίσιτς εκμηδενίζοντας την ατομική του προσφορά, αλλά θυσιάζοντας και την ισορροπία της ομάδας; Ως πότε θα ξεκινάει ο Βιεϊρίνια βασικός στα αριστερά της επίθεσης προσφέροντας το απόλυτο τίποτα;

Με την έναρξη του παιχνιδιού δυστυχώς, όλες οι απορίες μας απαντήθηκαν. Η ομάδα παρουσιάστηκε άνευρη, χωρίς ρυθμό και έχασε όλες τις προσωπικές μονομαχίες και όλες τις δεύτερες μπαλιές στο κέντρο. Τα άκρα του Δικεφάλου ήταν ανύπαρκτα και όλοι αυτοί οι παράγοντες συνδυαστικά οδήγησαν στο εξωφρενικό ποσοστό κατοχής 39%-61% υπέρ της ομάδας του Βόλου, ποσοστά που στο γήπεδο της Τούμπας έχουν πετύχει μόνο ομάδες όπως η Τσέλσι και η Μπορούσια Ντόρτμουντ!

Τι Τσέλσι, τι Βόλος λοιπόν.. Η γιούχα του κόσμου δεν ξύπνησε την ομάδα, ο Δικέφαλος παρέμεινε νωχελικός, και στο υποφερτό του διάστημα κατάφερε να χάσει δύο τεράστιες ευκαιρίες και να σημειώσει το μόνο γκολ της αναμέτρησης. Μετά το γκολ αυτό, γίναμε μάρτυρες ενός πραγματικά τραγικού κοουτσαρίσματος από τον Άμπελ Φερέιρα.

Με εξαίρεση την πρώτη κίνηση του και την αντικατάσταση του απαράδεκτου Μαουρίσιο με τον Μπίσεσβαρ (εξίσου απαράδεκτος), οι άλλες δύο αλλαγές δεν έβγαλαν κανένα νόημα. Η αντικατάσταση του Σφιντέρσκι με τον Λάμπρου άφησε τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα χωρίς σέντερ φορ, ενώ η αλλαγή του Εσίτι στο 88ο λεπτό αντί του Βιεϊρίνια, ίσως να προκαλούσε και γέλιο, αν ο εκνευρισμός δεν ήταν ήδη στα ύψη.

Αφού λοιπόν υπομείναμε μια σουρέαλ κατάσταση, με τον Βόλο να πολιορκεί τα καρέ του ΠΑΟΚ και τον Δικέφαλο να μην μπορεί να αλλάξει δύο πάσες, το παιχνίδι τελείωσε φέρνοντας την ομάδα στην κορυφή και τους οπαδούς ένα βήμα μακριά από το ψυχιατρείο.

Δεν νοείται ο ΠΑΟΚ να παρουσιάζει αυτή την εικόνα στα τέλη του Ιανουαρίου, εικόνα μιας ομάδα αγύμναστης και χωρίς αυτοματισμούς. Δεν μπορεί το σχήμα της ομάδας να έχει αλλάξει τρεις φορές σε πέντε μήνες. Η ομάδα ξεκίνησε με ένα άναρχο 4-4-2 που ήταν καταδικασμένο από την αρχή λόγω έλλειψης χαρακτηριστικών, συνέχισε με ένα 4-2-3-1 που απέδωσε ως ένα σημείο και τώρα παίζει ένα ιδιόμορφο 4-3-3 με παίκτες όπως ο Μίσιτς να αγωνίζονται εκτός θέσης, παίκτες εμφανώς ντεφορμέ (Βιεϊρίνια & Μαουρίσιο) να αγωνίζονται βασικοί κάθε εβδομάδα, ενώ παίκτες όπως ο Πέλκας και πολύ περισσότερο ο Μπίσεσβαρ δεν έχουν καν ικανοποιητικό χρόνο συμμετοχής, πόσο μάλλον συγκεκριμένο ρόλο!

Ας ελπίσουμε η κακή εικόνα της ομάδας να αφυπνίσει τον προπονητή του ΠΑΟΚ, ο οποίος στα τελευταία παιχνίδια δείχνει να βρίσκεται σε σύγχυση.

Υ.Γ: Η εισήγηση της ΕΕΑ με την απουσία μέλους της από την διαδικασία της απόφασης και με πρωτοστάτες τα φρεσκοδιορισμένα μέλη της επιτροπής από τον Υφυπουργό Αθλητισμού είναι τόσο εξόφθαλμα σκανδαλώδης που πραγματικά επιβεβαιώνει τις πεποιθήσεις της πλειοψηφίας, πως στην Ελλάδα διαφάνεια δεν θα υπάρξει ποτέ.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...