Κρατάει τη νίκη, πετάει την εμφάνιση!

Σημαντική νίκη που τον κρατάει σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή πέτυχε ο ΠΑΟΚ κόντρα στον Αστέρα το απόγευμα της Κυριακής..
Κρατάει τη νίκη, πετάει την εμφάνιση!

Ήταν μία από αυτές τις Κυριακές που πραγματικά το μόνο που πρέπει να μείνει στο μυαλό του καθενός μας είναι οι τρεις βαθμοί και τίποτα άλλο. Και αυτό γιατί η εμφάνιση του Δικεφάλου ήταν αποκαρδιωτική στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης.

Ξεκινώντας την ανάλυση του αγώνα, το ορθό είναι να ξεκινήσουμε από τα ελαφρυντικά, που είναι, ομολογουμένως, αρκετά. Ο ΠΑΟΚ παρατάχθηκε στο χθεσινό παιχνίδι με πολλές και σημαντικές απουσίες. Χωρίς Κρέσπο, Γιαννούλη και Μπίσεσβαρ ,δηλαδή χωρίς το αριστερό στόπερ, το αριστερό μπακ, και τον Ολλανδό πολυθεσίτη που αγωνίζεται κυρίως αριστερά, παρέλυσε ολόκληρη η αριστερή πτέρυγα του Δικεφάλου που αποτελεί και τον βασικό άξονα ανάπτυξης του. Αν σε αυτές τις απουσίες προστεθεί και αυτή του Ελ Καντουρί, τότε καταλαβαίνει κανείς πως τα πράγματα δεν ήταν εύκολα. Η ομάδα του Άμπελ Φερέιρα αναγκάστηκε να παραταχθεί με πειραματικό σχήμα, που ως ένα σημείο είναι λογικό να επηρεάσει την απόδοση της.

Από εκεί και πέρα όμως, δεν υπάρχει δικαιολογία για την εικόνα των κεντρικών μέσων του ΠΑΟΚ, του Ντόουγκλας δηλαδή και του Μαουρίσιο. Χωρίς πρωτοβουλίες, με άπειρες λάθος μεταβιβάσεις, χωρίς ρυθμό και μονίμως δεύτεροι στις διεκδικήσεις και στις δεύτερες μπαλιές ήταν ο κύριος λόγος της κακής εικόνας του ΠΑΟΚ. Η κακή τους εικόνα συμπληρώθηκε και από τον πολύ καλά κλεισμένο Μίσιτς, ο οποίος δεν βρήκε σχεδόν ποτέ χώρο (για όσο ο Αστέρας αγωνιζόταν με δέκα ποδοσφαιριστές). Ο Δικέφαλος ευτυχώς στάθηκε τυχερός, τόσο στο πρώτο γκολ (συνδυασμός τύχης και εκτελεστικής δεινότητας του Σφιντέρσκι) καθώς και στο δεύτερο όπου ο Πέλκας είχε την οξυδέρκεια να τελειώσει την φάση, στη μοναδική σωστή ενέργεια του σε όλη την παρουσία του στο παιχνίδι.

Μετά το δεύτερο γκολ η ομάδα, έπαιξε κάπως καλύτερο ποδόσφαιρο μετριάζοντας τις εντυπώσεις. Στα αγωνιστικά αξιοσημείωτα του αγώνα, είναι φυσικά και πάλι ο Λάζαρος Λάμπρου που σημείωσε ένα ακόμη όμορφο τέρμα (σε μια από τις λίγες περισπτώσεις που ο ΠΑΟΚ κατάφερε να παίξει συνδυαστικό ποδόσφαιρο) και δείχνει έτοιμος για ακόμη περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Επίσης, ο Βιερίνια έδειξε ότι πλέον μπορεί να του ταιριάζει περισσότερο ο ρόλος του αριστερού μπακ όπου βρίσκει πολύ χώρο και εκμεταλλεύεται την ορμή από τα ανεβάσματα του και ο Βαρέλα που έδειξε να ανακάμπτει επιτέλους.

Συνοψίζοντας, η εικόνα ήταν γενικά πολύ κακή με τις απουσίες να παίζουν βέβαια τον ρόλο τους, αλλά δεν μπορεί ο ΠΑΟΚ να κρυφτεί πίσω από το γεγονός αυτό. Έρχονται πολύ δύσκολα παιχνίδια στα οποία η ομάδα, ειδικά στον άξονα, πρέπει να ανεβάσει κατά πολύ τον ρυθμό της. Άλλωστε στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, το δόγμα είναι «δείξε μου τα χαφ σου, να σου πω τι ομάδα έχεις». Και ο Δικέφαλος παίρνει σε αυτόν τον τομέα χαμηλό βαθμό.

Υ.Γ: Τα πέναλτι εκτός περιοχής είναι για άλλους, κατά φαντασία αδικημένους.
Υ.Γ1: Γίνεται να παίζει τελικά ο πρώτος με τον τέταρτο και ο άσσος να έχει απόδοση 1,16;

Διαβάστε ακόμη...