Η ΠΑΕ πρέπει να αντιδράσει!

Πέρα από τα αγωνιστικά συμπεράσματα, πέρα από τους δυο αγώνες με τη Σάλκε, είχαμε την ευκαιρία να δούμε τι, πως και γιατί σκέφτονται για εμάς οι συν-Ευρωπαίοι Γερμανοί ή έστω μια μερίδα αυτών.
Η ΠΑΕ πρέπει να αντιδράσει!

Και υπάρχει τέτοια απογοήτευση που φθάνει τα όρια του θυμού. Αλλά επειδή είναι πολλά, θα πρέπει να τα βάλουμε σε μια σειρά ώστε να δούμε σε αντιστοιχία το πως λειτούργησαν οι "υποανάπτυκτοι" ΠΑΟΚτσήδες και πως οι "ανώτεροι και πολιτισμένοι" Γερμανοί.

Αναλύοντας με βάση τη χρονική σειρά των αγώνων, ανατρέχουμε στην υποδοχή και διευκόλυνση των οπαδών της Σάλκε ώστε να μπουν στην Τούμπα... on time, με ασφάλεια και χωρίς παρατράγουδα. Με τους Γερμανούς (και Σκοπιανούς!) της Σάλκε να περνούν τον έλεγχο και να βρίσκονται μέσα στο γήπεδο ΟΛΟΙ τουλάχιστον μια ώρα πριν τον αγώνα, με τα κέρματα που άφησαν στην είσοδο να τους επιστρέφονται μέχρι και το τελευταίο σεντ αλλά και την ίδια τη Θεσσαλονίκη να ανοίγει την αγκαλιά της και να τους υποδέχεται ως αρμόζει σε ένα φιλοξενούμενο στη χώρα του Ξένιου Δία παρόλο τους τραμπουκισμούς και φθορές σε περιουσίες που έκαναν κατά τη διάρκεια της παραμονής τους εδώ.

Σε αντιδιαστολή η συμπεριφορά των "ανεπτυγμένων" Γερμανών που καθημερινά σε πολιτικό επίπεδο αναφέρουν το πόσο "υποανάπτυκτη" είναι η χώρα μας, το πόσο "πίσω" είναι οι κάτοικοι της, το πόσο δεν "σέβονται" κανόνες και κοινωνικές νόρμες. Με πάρα πολλούς φιλάθλους του ΠΑΟΚ που ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟ εισιτήριο να μένουν έξω ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΗΜΙΧΡΟΝΟ λόγω της ΚΑΚΙΣΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ των Γερμανών, με κατασχέσεις προσωπικών αντικειμένων, με παρουσία αστυνομικών ΕΝΟΠΛΩΝ δυνάμεων καθ' όλη την παρουσία των οπαδών μας εκεί. Ταλαιπωρία άνευ προηγουμένου σε μια "σύγχρονη" χώρα με "σύγχρονες" και "υποδειγματικές" υποδομές (σε αντίθεση με τον..υποανάπτυκτο νότο) και μάλιστα ΥΠΟ ΒΡΟΧΗ.

Ακόμα δε περισσότερο και αν κάποιος θέλει να αναδείξει και άλλες διαφορές στη συμπεριφορά μεταξύ των "πολιτισμένων" και τη δική μας, είναι το πως έδρασαν οι οπαδοί των δυο ομάδων, όντως φιλοξενούμενοι σε μια πόλη. Από τη μια οι Γερμανοί με ντου και συμπλοκές σε καταστήματα όπου βρισκόντουσαν γυναίκες, παιδιά και γέροι άνθρωποι, με την ΗΛΙΘΙΑ αντίδραση τους να κουνήσουν χρήματα μπροστά στα μούτρα μας, λες και εκεί είναι η ουσία, στην ύλη. Από την άλλη το ΠΑΝΗΓΥΡΙ που έστησαν ΞΑΝΑ οι ΠΑΟΚΤΣΗΔΕΣ στο Γκελζενκίρχεν, με συνθήματα και καλή διάθεση παρά το γεγονός ότι η πρόκριση για τον ΠΑΟΚ ήταν αν όχι απίθανη, εξαιρετικά δύσκολη. Με 5.000 ανθρώπους να ταξιδεύουν ΠΑΡΑ την όποια οικονομική δυσκολία, γιατί το χρήμα είναι δευτερεύον μπροστά στο μεγαλείο του ΠΑΟΚ. Με 5.000 ανθρώπους να παραδίδουν για ακόμα μια φορά στο εξωτερικό πολύτιμα μαθήματα οπαδικής κουλτούρας. Με 5.000 ανθρώπους να τραγουδούν ασταμάτητα ακόμα και αν ήταν...αποκλεισμένοι.

Ναι, οι "υποανάπτυκτοι", οι "βάρβαροι", οι "φτωχοί" στην ύλη έδειξαν ότι είναι πολύ πιο πλούσιοι εν πνεύματι. Και εδώ πρέπει η ΠΑΕ να προστατεύσει αυτή την υποδειγματική συμπεριφορά, να επιβραβεύσει αλλά και να διεκδικήσει εκ μέρους τους. Αν οι Γερμανοί ζήτησαν ... τα ρέστα φεύγοντας από τη Τούμπα, η ΠΑΕ θα πρέπει ΕΠΙΣΗΜΑ να διεκδικήσει αποζημίωση για τους εκατοντάδες οπαδούς του ΠΑΟΚ που δέχτηκαν μια απίστευτη ταλαιπωρία εξ αιτίας της ελλιπέστατης Γερμανικής οργάνωσης, που έχασαν ένα ολόκληρο ημίχρονο εξ αιτίας της ελλιπέστατης Γερμανικής οργάνωσης, που αναγκάστηκαν να τριγυρνάνε ανάμεσα σε ένοπλους αστυνομικούς εξ αιτίας της λογικής με παρωπίδες που επικρατεί στην "ανεπτυγμένη" Γερμανική κοινωνία.

Ο ΠΑΟΚ μπορεί να αποκλείστηκε από τη Σάλκε αγωνιστικά, αλλά σε όλα τα άλλα επίπεδα, ο ΠΑΟΚ έδειξε και χαρακτήρα αλλά και ανωτερότητα έναντι των Γερμανών. Και η ΠΑΕ πρέπει αυτό να το επιβραβεύσει, διεκδικώντας αυτά που πρέπει.

Διαβάστε ακόμη...