Έτσι αποφάσισαν να αφήσουν τον ΠΑΟΚ εκτός Ευρώπης!

"Ένας Ισπανός, ένας Τούρκος κι άλλος ένας Ισπανός μπαίνουν σε ένα γήπεδο μπάσκετ..." Και κάπως έτσι ξεκινά η χθεσινή διαιτησία-ανέκδοτο.
Μπαρκαρούτσος
Έτσι αποφάσισαν να αφήσουν τον ΠΑΟΚ εκτός Ευρώπης!

Μετά τον χθεσινό αγώνα εναντίον της Strasbourg, οι περισσότεροι συνοπαδοί μας, σε social media και forum, επιδόθηκαν στη γνωστή και αγαπημένη ανθρωποφασία! Πρωταγωνιστής ο DiLeo (εύκολο θύμα) και η μπάλα φυσικά πήρε και τον κόουτς Αριστείδη για έναν ακόμη αγώνα...

Ο ΠΑΟΚ χθες βράδυ κατάφερε να ελέγξει το ρυθμό και να πάει σε διαρκείς επιθέσεις, όπως όφειλε να είχε κάνει και στον αγώνα της Γαλλίας. Το σκορ έμεινε σε χαμηλά επίπεδα, ελέγξαμε την άμυνα με αποκορύφωμα τη τρίτη περίοδο που παίξαμε υποδειγματικά και μαζέψαμε τα rebounds!

Στη τελευταία φάση του αγώνα προσπαθήσαμε να βγάλουμε ελεύθερο τρίποντο για τον σουτέρ DiLeo, ο οποίος αστόχησε μεν, αλλά κέρδισε τις τρεις βολές...έβαλε όμως μόνο τη δεύτερη. Έτσι έθεσε εαυτόν βορά στο κράξιμο των οπαδών εκτός Παλατακιού και έγινε ο εύκολος στόχος. Εϊναι όμως έτσι;

Ναι, ο David δεν έκανε τη δουλειά του καλά χθες, με 3/10 εντός πεδιάς και 2/4 βολές, αλλά είναι αυτός ο βασικός υπαίτιος της ήττας του ΠΑΟΚ με 79-80; Είναι ο μόνος που δεν έκανε καλά τη δουλειά του χθες;

Σαφώς και όχι. Στο παρκέ βρέθηκαν τρεις διαιτητές που έκαναν τον αγώνα μαντάρα και καθόρισαν το αποτέλεσμα με τα λάθη που έκαναν από τη πρώτη κιόλας περίοδο! Το μενού είχε τα πάντα: τεχνικές ποινές, αποβολές, ανάποδα σφυρίγματα και φυσικά το αγαπημένο εργαλείο κάθε διαιτητή-χειρουργού, τα no-calls!

Ας δούμε τι συνέβη χθες στο PAOK Sports Arena...

14:50 (του βίντεο) no call σε shooting φάουλ στον Βλάντο (-2 βολές που δεν πήραμε ποτέ)

18:52 διπλό αλματάκι του Lansdowne, no call και καλάθι εις βάρος μας (+2 πόντοι δώρο από ρεφς)

19:15 no call σε shooting foul στον Βλάντο, καπάκια τεχνική ποινή (-2 βολές ο ΠΑΟΚ, +1 κατοχή δώρο που κατέληξε σε 3ποντο για τους Γάλλους)

27:40 πιθανό αντιαθλητικό στον Jones, χρεώθηκε απλό φάουλ

Τέλος 1ης περιόδου!

Στη 2η περίοδο δεν υπήρχε κάποιο λάθος σφύριγμα, εκτός ίσως από ένα επιθετικό φάουλ που χρεώθηκε στον Jones που ήταν αυστηρό.

3η περίοδος

1:10:45 επιθετικό φάουλ-εφεύρεση εις βάρος του DiLeo

1:12:15 νέο επιθετικό φάουλ-εφεύρεση, εις βάρος του Jones, φαίνεται καλύτερα στο 1:12:40 (4ο προσωπικό, 2ο λεπτό 3ης περιόδου)

Στην ίδια φάση, τεχνική ποινή στον Love (δώρο βολή και κατοχή, δηλαδή +1 πόντος δώρο)

1:16:20 ξεκάθαρα απλωμένο χέρι, no-call σε επιθετικό φάουλ του Bohacik (+2 πόντοι δώρο στους Γάλλους)

1:16:40 παρατεταμένο φάουλ στον Lee, δίνεται τελευταία στιγμή σε άλλον παίκτη

1:30:25 επιθετικό φάουλ στον Χριστοδούλου, προφανώς no-call, αλλά αντ'αυτού φάουλ υπέρ των Γάλλων (+2 πόντους σε εκείνους, -2 βολές σε εμάς)

4η περίοδος

1:37:02 αυτό δεν είναι βήματα;

1:39:05 ούτε αυτό δεν είναι βήματα;!

1:52:17 5ο φάουλ του Jones, η εφευρετικότητα των διαιτητών είναι αξιοζήλευτη! (+1 πόντος από το and-one)

1:54:05 λανθασμένο φάουλ εις βάρος του Γιάνκοβιτς, τρεις βολές δώρο από τους διαιτητές (+3 πόντοι δώρο από τις βολές)

2:00:15 Drive του Love στο καλάθι χρεώνεται επιθετικό φάουλ, αντί να δοθεί καλάθι και βολή! (-2 πόντοι από τον ΠΑΟΚ και -1 βολή)

Σύμφωνα με τους διαιτητές λοιπόν, αυτά εδώ είναι επιθετικά φάουλ:

Το γνωστό Olympic dunk του Vince Carter...φαουλάρα κύριε!

Όχι απλά επιθετικό, αλλά αντιαθλητικό! Τα αχαμνά του Γιάννη θα τα θυμάται για χρόνια ο Hardaway Jr!

Οπότε, 78-80 αντί για 80-78, 1:14 πριν τη λήξη...

2:01:47 κανένα φάουλ δε δόθηκε στον Γιάνκοβιτς, no-call στη διεκδίκηση του ριμπάουντ

Αλλά ναι, bottom line, φταίει ο DiLeo...

Συμπέρασμα: Τι είχες ΠΑΟΚ μου, τι είχα πάντα... Δυστυχώς είμαστε ομάδα που δεν μας εκπλήσσουν οι εχθρικές διαιτησίες. Το κίνητρο χθες ήταν σαφές: να μην έχει καν δικαίωμα να διεκδικήσει τη τύχη του στη Γαλλία ο φτωχοΠΑΟΚ και να περάσει με έναν αγώνα λιγότερο η Strasbourg που είναι 3η στη Γαλλία και έχει αρκετά ακριβότερη ομάδα!

Οι διαιτητές του Basketball Champions League (όχι μόνο οι χθεσινοί) δεν τρέφουν σεβασμό στη φανέλα του ΠΑΟΚ και φυσικά ούτε στο ίδιο το άθλημα του μπάσκετ. Αν η FIBA θέλει να πολεμήσει την Euroleague, τότε πρέπει να ανεβάσει τη ποιότητα της διοργάνωσης. Κάπου το καταφέρνει, κάπου όμως χωλαίνει άσχημα...

Το ταξίδι του ΠΑΟΚ στην Ευρώπη έλαβε τέλος, παλέψαμε όσο μπορέσαμε ενάντια σε όλα τα προγνωστικά, αψηφώντας όσο μπόρεσε η ομάδα τις δύσκολες συνθήκες (κορωνοϊός, τραυματισμοί). Πλήρης συγκέντρωση στο πρωτάθλημα και all-in με Προμηθέα για να πάμε στο final 4 του κυπέλλου!

ΥΓ: Σύμφωνα με τις κατά καιρούς δηλώσεις του Χατζόπουλου, έρχεται νέα ΑΜΚ τον Απρίλιο. Όλοι μπορούμε να βάλουμε στην άκρη 1€ την εβδομάδα, ώστε να συγκεντρώσουμε ένα ταπεινό ποσό για να βοηθήσουμε τη ΚΑΕ να ξεχρεώσει επιτέλους!

Διαβάστε ακόμη...