Δεν πάει άλλο!

Όποιος ασχολείται με το βόλλεϋ του ΠΑΟΚ, σίγουρα δεν βαριέται ποτέ! Κάθε χρόνο είτε θα πατάμε μπανανόφλουδες, είτε θα βγάζουμε τα μάτια μας μόνοι μας...
Μπαρκαρούτσος
Δεν πάει άλλο!

Οι γκάφες σε αυτήν την ομάδα διαδέχονται η μία την άλλη. Είτε στο αγωνιστικό, με την λανθασμένη επιλογή ή διαχείριση αθλητών, είτε με τις συνεχείς αλλαγές προπονητή που προκαλούν μια μόνιμη αγωνιστική αστάθεια που ως αποτέλεσμα έχει να γίνουμε πελάτες του γαύρου που τρέχει ένα μεγάλο σερί 11-0 επί του ΠΑΟΚ (τελευταία μας νίκη ήταν το...2017!) σε αγώνες πρωταθλήματος, κανονικής διάρκειας και playoffs.

Αφέθηκε να διαρρεύσει στις αρχές του Ιούνη, ότι οι φετινές προσθήκες στο ρόστερ του ΠΑΟΚ θα είχαν τη σύμφωνη γνώμη του κυπελλούχου προπονητή, Yuriy Filippov (3ος κατά σειρά προπονητής τη περσινή χρονιά!). Κάτι τέτοιο, αναμενόμενα, δεν συνέβη... Ως είθισται στον βολλεϊκό ΠΑΟΚ, την ομάδα τη χτίζουν άνθρωποι που φορούν γραβάτες και ποτέ δεν φόρεσαν σορτσάκι ή δεν κράτησαν πινακάκι προπονητή... Τα αποτελέσματα αυτής της τακτικής, γνωστά.

Μέχρι τον Ιούνιο ανακοινώθηκε όλο το ρόστερ και η ανανέωση του συμβολαίου του προπονητή. Απέμειναν μόνο οι θέσεις των Κουβανών. Οι πρώτοι που ακούστηκαν, αρχικά ήταν τρεις (Dariel Albo Miranda, Jose Antonio Sandoval Rojas, Ricardo Calvo) και έπειτα έγιναν...τέσσερις, με το νέο όνομα που ακούστηκε να είναι ο Adalberto Lazaro Troncoso Torres. O Κάλβο (που είχε κλείσει στον ΠΑΟΚ λίγες εβδομάδες πριν το περιστατικό των Κουβανών διεθνών στη Φινλανδία), θα αναμενόταν στη Θεσσαλονίκη τέλη Σεπτέμβρη. Αυτά τα ξέραμε από τα ΜΜΕ στα μέσα Ιουλίου, χωρίς καμιά επίσημη ανακοίνωση. Η αίσθηση που υπήρχε πάντως γύρω από το Παλατάκι, ήταν πως οι παίκτες δεν αποτελούσαν "βόμβες" τύπου Cepeda ή Jimenez (για επίπεδο Dante ούτε λόγος!!) και οι αμφιβολίες ήταν πολλές. Ο Κάλβο ήταν ίσως ο μόνος πραγματικά καλός αθλητής εκ των Κουβανών...

Οι πρώτες επίσημες ανακοινώσεις έγιναν στα μέσα Αυγούστου, με Μιράντα και Σαντοβάλ να ανακοινώνονται. Οι ανακοινώσεις ήταν λιτές, δείγμα των βιογραφικών των δύο αθλητών που δεν είναι και τίποτα άπειροι πιτσιρικάδες (27 και 25 ετών, αντίστοιχα).

Ακολουθεί μια ήσυχη περίοδος όπου δεν υπάρχει ανακοίνωση νέας μεταγραφής, ο Κάλβο έχει εξαφανιστεί από το κάδρο, ο Torres (που δοκιμάστηκε) δεν υπάρχει στον ΠΑΟΚ και το πρωτάθλημα καθυστερεί να ξεκινήσει... Αποφασίζεται, εν τέλει, το πρώτο σερβίς του πρωταθλήματος να γίνει 2 Νοέμβρη, ενώ το "Νίκος Σαμαράς" επρόκειτο να ξεκινήσει το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Οκτώβρη. Δύο βδομάδες πριν το League Cup, ο προπονητής του ΠΑΟΚ αποχωρεί από την ομάδα γεμάτος παράπονα για τη συμπεριφορά των δύο Κουβανών του ΠΑΟΚ. Μέλος της διοίκησης του ΤΑΠ ΠΑΟΚ επέμεινε να μην υποστούν κυρώσεις οι ασυνεπείς και απείθαρχοι Κουβανοί κι έτσι ο πατέρας του βασικού μας πασαδόρου αποτελεί παρελθόν.

Να σημειωθεί εδώ, ότι στο forum του Paokmania στις 22 Ιουλίου διαβάσαμε από μέλος, ότι ο Albo στο παρελθόν έχει παρουσιάσει δείγματα ελλιπούς ψυχραιμίας και συγκέντρωσης.

Από τις μετέπειτα δηλώσεις Filippov, προέκυψαν τα εξής: 1. Δεν ρωτήθηκε για την έλευση των Κουβανών (και ίσως κανενός άλλου αθλητή) 2. Οι Κουβανοί αργούσαν συχνά σε προπονήσεις και προκαλούσαν με τη συμπεριφορά των 4. Ένας μάνατζερ και δύο παράγοντες (προς το παρόν χωρίς ονοματεπώνυμο) κάνουν ζημιά στην ομάδα! 5. Ο Τσαλόπουλος είναι Κύριος με Κ κεφαλαίο.

Η διοίκηση αφού απομάκρυνε τον προπονητή και δεν επέβαλε καμιά εσωτερική ποινή στους αθλητές, βρήκε τον νέο προπονητή, τον Δεληκώστα.

Περνούν οι μέρες ήσυχα, ο ΠΑΟΚ κερδίζει με 3-0 την Ελπίδα Αμπελοκήπων και τη γριά με τους δύο Κουβανούς του στο League Cup, ενώ Calvo και Torres ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ και φτάνουμε στις 4 Νοέμβρη, ημέρα της πρεμιέρας του πρωταθλήματος για τον ΠΑΟΚ, που στις 19:00 αντιμετωπίζει τον γαύρο. Στις 17:00 μάθαμε από τα ΜΜΕ ότι Albo και Sandoval δεν έχουν εξασφαλισμένες άδειες (!!) και δεν μπορούν να αγωνιστούν στο πρωτάθλημα!!!! Το γεγονός προκάλεσε...κλαυσίγελο. Μοιραία έρχεται η 11η σερί ήττα του ΠΑΟΚ από τον γαύρο και τα ερωτηματικά για τους Κουβανούς είναι εύλογα.

Πώς αγωνίστηκαν οι Κουβανοί στο "Νίκος Σαμαράς"; Γιατί ο ΑΣ ή το ΤΑΠ δεν ενημέρωσαν νωρίτερα τον κόσμο, είτε επίσημα είτε μέσω ΜΜΕ όπως συνηθίζουν; Φταίει η Ομοσπονδία της Κούβας ή ο ΠΑΟΚ;

Ο ΑΣ ΠΑΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση, λέγοντας εν ολίγοις ότι: i) 17/10 πληρώθηκε η κουβανική Ομοσπονδία σε ελβετικό Φράγκο ii) 25/10 ο ΠΑΟΚ πληρώνει σε αμερικανικά Δολλάρια iii) 29/10 τα χρήματα έφτασαν Κούβα. Άρα, ο ΠΑΟΚ από τις 29 Οκτώβρη μέχρι της 4 Νοέμβρη ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΣΤΩΙΚΑ να σταλεί η έγκριση από τη Κούβα. Στην ανακοίνωση του ΑΣ ΠΑΟΚ δεν επισημαίνεται αν ο ΠΑΟΚ κυνήγησε με τηλέφωνα και e-mails, οπότε συμπεραίνουμε πως κάτι τέτοιο ΔΕΝ συνέβη και απλώς περιμέναμε, ενώ ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΗΡΩΣΕΙ! 6 ολόκληρες μέρες, μέχρι τον αγώνα με τον βασικό μας ανταγωνιστή για το πρωτάθλημα! Επίσης, μάθαμε ότι το League Cup "Νίκος Σαμαράς" δεν είναι τίποτε άλλο πέρα από ένα "φιλικό τουρνουά" μεταξύ των ομάδων της Volley League, στο οποίο δεν εμπλέκεται η Ε.Ο.ΠΕ., οπότε δεν είναι επίσημη διοργάνωση, γεγονός που προσβάλλει τη μνήμη του Νίκου Σαμαρά... Είναι μια διοργάνωση που θα μπορούσα να παίξω ακόμα κι εγώ.

Η επόμενη ενημέρωση για το θέμα των Κουβανών ήρθε από τα ΜΜΕ στις 8/11, μια μέρα πριν τον αγώνα με τον Παμβοχαϊκό. Το θέμα των Κουβανών εξακολουθεί να είναι στον αέρα. Από τις 29/10 που ο ΠΑΟΚ έκανε τα απαραίτητα, έως τις 9/11 που ο ΠΑΟΚ έδωσε τον 2ο επίσημο αγώνα, δεν υπήρξε ΟΥΔΕΜΙΑ εξέλιξη στο ζήτημα.

Παμβοχαϊκός - ΠΑΟΚ 1-3 με τον Μπούτο να ανταπεξέρχεται στις απαιτήσεις του ΠΑΟΚ. Μία μέρα μετά, στις 10 του Νοέμβρη, μαθαίνουμε από τα ΜΜΕ ότι "ο κύβος ερρίφθη", ο ΠΑΟΚ δεν περιμένει άλλο και οι Κουβανοί θα απομακρυνθούν από τον ΠΑΟΚ!! Ο Yuriy Filippov πρέπει να γελούσε για καναδυό ώρες...

ΟΛΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ στις 12/11, όπου από την επίσημη σελίδα του ΑΣ ΠΑΟΚ μάθαμε πως εν τέλει οι Albo και Sandoval θα μείνουν στον ΠΑΟΚ, καθώς ήρθαν τα επίσημα έγγραφα από την κουβανική Ομοσπονδία. Θυμίζω: περιμέναμε από τις 29 Οκτώβρη και τα χαρτιά ήρθαν 12 Νοέμβρη και ο ΠΑΟΚ δεν έβγαλε ΚΑΜΙΑ ανακοίνωση διαμαρτυρίας, δεν απευθύνθηκε στη παγκόσμια Ομοσπονδία, ούτε έβγαλε ανακοίνωση για τα προσχήματα, να πει "εμείς παίρνουμε τηλέφωνο και δεν το σηκώνουν". Τίποτα.

16/11, ΠΑΟΚ - Ελπίς Αμπελοκήπων 3-1 με τον Albo να είναι ο μόνος εκ των δύο Κουβανών που αγωνίστηκε. Λίγη ώρα μετά, το ίδιο βράδυ μαθαίνουμε ότι υπήρξε επεισόδιο στα γραφεία του ΤΑΠ ΠΑΟΚ στο Παλατάκι με μέλος της διοίκησης να έχει έντονη διαφωνία με εκπρόσωπο των Κουβανών αθλητών, οι οποίοι έκαναν φασαρία (σύμφωνα με τα ΜΜΕ) και εκνεύρισαν τον Τσαλόπουλο που αποχώρησε από το Παλατάκι! Το μέλλον των Κουβανών πλέον δεν αναμένεται "ασπρόμαυρο" και αναμένονται ανακοινώσεις... Αυτή τη στιγμή, μεσημέρι Κυριακής, δεν υπάρχει τίποτα επίσημο ή ανεπίσημο από ΑΣ ή ΤΑΠ, πέρα από τα χθεσινοβραδινά άρθρα. Ο Yuriy Filippov χαμογελά από μακριά.

Και όλα αυτά, ενώ σε 3 μέρες παίζουμε εκτός έδρας με το γαύρο για το League Cup και όπως φαίνεται θα πάμε για την 12η σερί ήττα. Ο Calvo ακόμα δεν μας είπε κανείς πού βρίσκεται. O οποίος πέρσι αγωνιζόταν στη Ζάχρα (Zahra) του Λιβάνου, μαζί με τον Albo, (Πηγή) ενώ ΕΔΩ βλέπουμε και το match report του τελευταίου (όπως φαίνεται) αγώνα της Zahra, όπου Calvo και Albo αγωνίστηκαν κανονικά (Video ΕΔΩ), άρα ο Calvo είναι ενεργός, εξέτισε τη ποινή του και μπορεί να συμμετέχει σε επίσημα πρωταθλήματα.

Δεν ξέρουμε και δεν μπορούμε να ξέρουμε τι ακριβώς γίνεται εντός των τειχών, πέρα από τις ελάχιστες διαρροές και τις συμμαζεμένες δηλώσεις των κατά καιρούς απομακρυθέντων προπονητών. Αλλά η εικόνα που βγαίνει προς τα έξω, δείχνει μπάχαλο. Φταίει ο Τσαλόπουλος; Φταίει ο ΑΣ; Φταίενε οι δύο παράγοντες που δεν κατονόμασε ο πρώην προπονητής; Φταίει όποιος φέρνει τους Κουβανούς; Φταίει ολόκληρη η διοίκηση του ΤΑΠ; Φταίνε οι εσωτερικές κόντρες εντός ΤΑΠ ή μεταξύ ΤΑΠ και ΑΣ;;;;

Κύριε Τσαλόπουλε, είστε ένας άνθρωπος που αγαπά τον ΠΑΟΚ, αυτό δεν το αμφισβητεί κανείς. Τα λεφτά σας εκτός από τον ΤΑΠ, βοηθούν και άλλα τμήματα του ΑΣ ΠΑΟΚ, όπως το Χάντμπολ Γυναικών που φέτος ονομάζεται ΠΑΟΚ Mateco. Βγείτε μπροστά και ξεκαθαρίστε κάποια πράγματα, ή απομακρύνετε όσους εμποδίζουν τον ΠΑΟΚ να μεγαλώσει, είτε από λάθη είτε επειδή προσπαθούν να κάνουν το κομμάτι των εντός ΠΑΟΚ. Εκτίθεται και ζημιώνεται ο ΠΑΟΚ και κατηγορούνται διάφοροι (μεταξύ αυτών κι εσείς) που ίσως να μην το αξίζουν. Και επιτρέψτε έναν ΚΑΤΑΞΙΩΜΕΝΟ προπονητή να δουλέψει ανενόχλητος στην ομάδα για πάνω από έναν χρόνο! Βλέπουμε τον γαύρο να κρατά τον ίδιο προπονητή, να διατηρεί κορμό και τα αποτελέσματα τα βλέπουμε...

Αν το πρόβλημα είναι οι Κουβανοί και όποιος τους φέρνει (ο Y. Fillipov μίλησε για κάποιον μάνατζερ), τότε κόψτε παρτίδες και φέρτε μη Κουβανούς ξένους. Dante, Starovic, Klapwijk, Safranovic, Lee, Okolic, Gion, ήταν κάποιοι από τους παίκτες που μας βοήθησαν πάρα πολύ!

Κάθε Ιούλιο πάμε για πρωτάθλημα, μεσούσης της σεζόν αλλάζουμε προπονητή ή/και αθλητές, η ομάδα χτίζεται και ολοκληρώνεται χειμώνα και πάμε ανέτοιμοι στα playoffs. Έτσι πρωτάθλημα δεν θα πάρουμε και θα έχουμε έναν όχι ανυπέρβλητο γαύρο να μας έχει στη φάπα κάθε χρόνο και να σηκώνει πρωταθλήματα.

Ας μιλήσει κάποιος, γιατί δεν πάει άλλο. Εμείς βαρεθήκαμε κάθε χρόνο στο ίδιο έργο θεατές. Εσείς;

Διαβάστε ακόμη...