Αηδία!

Χρόνια ολόκληρα το παρασκήνιο οργιάζει στο χώρο του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα! Μια χώρα που δικαίως συγκαταλέγεται στις κορυφαίες του κόσμου σε τέτοιου είδους «δραστηριότητες».
Ντίνος Liverpool
Αηδία!

Με το σύλλογο του Πειραιά να πρωταγωνιστεί εδώ και δεκαετίες σε αδικίες που συντελέστηκαν εις βάρος όχι μόνο του ΠΑΟΚ, αλλά και όλων των άλλων ομάδων. Με μέσα αθέμιτα και με τη χειραγώγηση της διαιτησίας να έχει γίνει επιστήμη! Με την Ελληνική δικαιοσύνη να παρακολουθεί σχεδόν σιωπηλή και αμέτοχη! Άβουλη και δειλή! Πολιτικό κόστος γαρ! Κάτι που ακόμα και στην πατρίδα της μαφίας στη γειτονική Ιταλία όχι μόνο δεν γίνεται, αλλά εκεί ποδοσφαιρικά μεγαθήρια έχουν πέσει κατηγορία εν μία νυκτί!

Το «τέρας» έχει γιγαντωθεί χρόνο με το χρόνο! Με την αλαζονεία και την υπεροψία, πλέον, να ξεχειλίζει πέρα από κάθε λογική! Το καλάμι καβαλημένο μέχρι το λαιμό και τη μύτη υπερυψωμένη!

Κρατικές χορηγίες υπέρογκα και δυσανάλογα μεγαλύτερες από τις ίδιες χορηγίες σε άλλες ομάδες! Με την επίφαση της εμπορικότητας! Με την κρατική ΕΡΤ, τότε, να έχει φτάσει στο σημείο να πληρώνει για παιχνίδια προετοιμασίας με ομάδες του τοπικού πρωταθλήματος Ολλανδίας! Με δικά μας χρήματα προκειμένου να δούμε ανούσιους αγώνες προπόνησης! Με τον τηλεοπτικό χρόνο άδικα και ανισομερώς κατατμημένο! Με την πλύση εγκεφάλου από τους εγκάθετους αυλικούς δημοσιογραφίσκους όλων των δυναστών να έχει αναχθεί σε επιστήμη! Σωστό κύκλωμα! Βραχυκυκλωμένο, κιόλας!

Και έρχεται και η UEFA που κόπτεται για FFP και αντί να φροντίζει να μοιράζει τις επιδοτήσεις της δίκαια σε όλες τις ομάδες των χωρών που συμμετέχουν, έχει σκαρφιστεί τεχνάσματα με market pools, πριμοδοτήσεις και τα ρέστα για να γίνεται ο πλούσιος πλουσιότερος, ο φτωχός φτωχότερος και για να οξύνονται οι διαφορές των ομάδων στα εθνικά πρωταθλήματα αντί να αμβλύνονται! Ας αποδίδονταν τα έξοδα στις ομάδες που συμμετέχουν και κάποια λογικά ποσοστά από τα πριμ νίκης, πρόκρισης και συμμετοχής, αλλά τα υπόλοιπα να πήγαιναν στις ομοσπονδίες. Τι θα πει ξεχωριστό market pool για το UEFA και ξεχωριστό για το CL; Έχουν σχέση τα ποσά αυτά μεταξύ τους; Δώσε τα μισά στους συμμετέχοντες και τα μισά στις εθνικές ομοσπονδίες για να τα διανείμουν δίκαια και ισομερώς στους υπόλοιπους.

Που είναι η UEFA όταν οι «δορυφόροι» και οι «υποχρεώσεις» έχουν ξεπεράσει κάθε όριο λογικής; Αυτό είναι fair play, κύριοι;

Όχι, δεν είναι! Δεν είναι αυτό το θέμα μου σήμερα. Το θέμα μου είναι που υπάρχει κόσμος και κόσμος δικός μας που κάθεται και θαυμάζει αυτό το έκτρωμα του θρήνου! Αυτό το τεχνητό κατασκεύασμα της διαπλοκής της διαφθοράς! Τι να θαυμάσω, ρε παιδιά; To γεγονός πως ό,τι έγινε, το κατάφερε στις πλάτες όλων των υπολοίπων; Μην τυχόν και βγάλει το χέρι από το μέλι του CL; Μην τυχόν και δεν μπορεί να μοσχοπουλάει σε υπερηχητικές τιμές άλλου επιπέδου κάποια παικτάκια της σειράς, επειδή μόνο και μόνο συμμετέχουν στο CL ή παίζουν με το ζόρι στην εθνική Ελλάδας; Τι λέτε, ρε μάγκες;

Δεν θα πάρω! Ούτε θα χαρώ με τις εφήμερες επιτυχίες τους. Κάποτε θα καταρρεύσουν σαν χάρτινοι πύργοι και σύντομα εύχομαι! Μέχρι τότε θα χαίρομαι με τις σφαλιάρες που επί δεκατείες, άλλωστε, εισέπρατταν αφειδώς σε ευρωπαϊκό επίπεδο, όντες από τους πλέον γνωστούς περίγελους και καρπαζοδέκτες της Ευρώπης! Και στις χαρές τους, εγώ θα λυπάμαι! Μάλιστα, θα λυπάμαι και δεν αισθάνομαι καθόλου ανθέλληνας... Είμαι από τους μόνιμα αδικημένους από το δικό τους κύκλωμα που με τόση μαεστρία έχουν χτίσει! Αηδία!

Ντίνος Λαζαρίδης

ΠΑΟΚ , ΠΑΟΚ , ΠΑΟΚάρα μου,
ζω μόνο για σένα ομαδάρα μου!

ΥΓ. Υποψίες, ενδείξεις, τηλέφωνα, ίσως και αποδείξεις για «Εγκληματική οργάνωση»! Θα γίνει τίποτα; Ας μην τρέφουμε αυταπάτες. Τίποτα απολύτως δεν πρόκειται να γίνει! Ο λύκος αλλάζει τρίχωμα, αλλά χούγια δεν αλλάζει! Και κάποιοι ας συνεχίζουν να θαυμάζουν την «υπερηχητική» ομάδα του Πειραιά!

Διαβάστε ακόμη...