Βρείτε τα... ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ

Είμαι από τους τελευταίους που θα έφταναν στο σημείο να γράψουν κάτι αρνητικό για όσους έχουν στα χέρια τους τις τύχες, προσπαθούν, και μάχονται για το καλό της ομάδας μας.
Ντίνος Liverpool
Βρείτε τα... ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ

Όμως, δεν αντέχω άλλο να βλέπω να παίζεται καθημερινά το σίριαλ της ανανέωσης του συμβολαίου του Κλάους! Είμαι αποδέκτης της όλης κατάστασης σαν απλός φίλαθλος και ομολογώ ότι, όπως και όλους μας, το θέμα με στεναχωρεί αφάνταστα!

Και δεν συζητάω καθόλου την περίπτωση αρνητικής κατάληξης. Δεν θα μιλάμε τότε για λάθος, αλλά για έγκλημα! Ούτε σκέψη! Αυτή η περίπτωση, απλά, δεν υπάρχει!

Φτάσαμε να συζητάμε ένα μήνα και πλέον για συναντήσεις, για συμφωνίες, για διαφωνίες, για διαφορές... Ένα θέμα, το οποίο θα έπρεπε να είχε κλείσει άμεσα εν τη γενέσει του χωρίς να μάθουμε εμείς τίποτα απολύτως, εκτός της διάρκειας και του ποσού του συμβολαίου. Και φτάσαμε στο σημείο να επιβουλεύονται τη «σημαία» του ΠΑΟΚ οι ύαινες της Αθήνας, κάτι που η κοινή λογική κάθε φιλάθλου του ΠΑΟΚ λέει ότι έπρεπε να ήταν απαγορευτικό ακόμα και σαν σκέψη!

Μάλιστα, μιλάμε για «σημαία»! Όταν από παιδί του δημοτικού ζεις και αναπνέεις στις ακαδημίες της ομάδας, κερδίζεις μία θέση με το σπαθί σου στην πρώτη ομάδα, προσφέρεις, σκοράρεις κατά ριπάς, δείχνεις την αδιαμφισβήτητη αξία σου με κάθε ευκαιρία και εν γένει έχεις κερδίσεις την εκτίμηση όχι μόνο των οπαδών της ομάδας σου, αλλά ολόκληρης της φίλαθλης Ελλάδας σε τόσο μικρή ηλικία... βεβαίως και είσαι «σημαία».

Συζητάνε... συζητάνε και ακόμα να τα βρούνε. Η αγάπη του κόσμου είναι δεδομένη και είναι δεδομένο, επίσης, ότι όλοι θα ήθελαν ένα δίκαιο και καλό συμβόλαιο που να καλύπτει τις απαιτήσεις του μικρού, ο οποίος μόνο παράλογος δεν έχει δείξει μέχρι σήμερα ότι είναι. Δεν είναι δυνατόν να υπολείπεται σε αξία από άλλα συμβόλαια ορισμένων που είτε είναι υπερεκτιμημένα, είτε δεν έχουν εγκλιματιστεί ακόμα, αλλά πάντως είναι δεδομένο ότι δεν έχουν προσφέρει ούτε στο ελάχιστο ότι έχει προσφέρει ο Κλάους!

Δεν είναι μόνο το παράδειγμα της συμπεριφοράς της ομάδας που βλέπουν και υπόλοιποι φερέλπιδες νεαροί του δικεφάλου. Είναι ότι είναι πέρα ως πέρα άδικο να έχει προταθεί κάτι στον Αθανασιάδη που να μην τον ικανοποιεί. Για λογικά πλαίσια μιλάω και είναι κατανοητό αυτό, νομίζω! Δεν μπορεί να το χωρέσει ο νους μου...

Σε κανέναν δεν συμφέρει η μη ανανέωση. Το παλιό συμβόλαιο λήγει το προσεχές καλοκαίρι και στην απευκταία περίπτωση της μη ανανέωσης ο ΠΑΟΚ δεν πρόκειται να πάρει ούτε σεντ. Στην αντίθετη περίπτωση, που θα υπάρχει ενεργό συμβόλαιο και ρήτρα, τότε η ομάδα, αλλά και ο ποδοσφαιριστής μπορούν να ωφεληθούν το μεγαλύτερο δυνατό κέρδος. Για να «σπάσει» κάποιος το συμβόλαιό του, πρέπει να υπάρξει δέλεαρ και στην περίπτωση του Στέφανου το δέλεαρ θα πρέπει να είναι πολύ μεγάλο, τέτοιο ώστε να φύγει από την ομάδα που λατρεύει. Και εάν φύγει, θα φύγει μόνο για ομάδα του εξωτερικού εγνωσμένης αξίας, με περγαμηνές και προοπτικές και όχι για κάποιον από τους γνωστούς σάπιους συλλόγους της πρωτεύουσας.

Άρα, το γεγονός ότι δεν έχει επιτευχθεί ακόμα η ανανέωση έχει το εξής «αξιοπερίεργο»: ότι δεν συμφέρει σε κανέναν. Ή μήπως δεν είναι τελικά καθόλου περίεργο αυτό; Μήπως ο Κλάους θέλει να μείνει στον ΠΑΟΚ και απλώς προσπαθεί να πάρει ένα καλό συμβόλαιο; Γιατί εάν σκόπευε πραγματικά να φύγει, τότε θα συμφωνούσε ακόμα και σε κάτι που δεν τον ικανοποιεί πλήρως, αφού σε λίγους μήνες θα έρχονταν σίγουρα κάτι πολύ καλύτερο. Για μένα είναι ξεκάθαρο ότι ο Αθανασιάδης θέλει να μείνει στην ομάδα και το θέλει πολύ.

Είναι πολύ κακή... τραγική η εικόνα που βγαίνει προς τα έξω, ότι δεν μπορούμε να τα βρούμε με ένα δικό μας παλικάρι. Ειδικά σε μία χρονιά που ο μεταγραφικός σχεδιασμός χωλαίνει. Οποιαδήποτε αποτυχία εδώ θα είναι ξενέρωμα ολκής για όλο τον κόσμο του δικεφάλου! Από μία χρονιά της σπατάλης και μάλλον υπερφίαλων και υπερβολικών δηλώσεων, περνάμε σε μία χρονιά εγκράτειας και μη σπατάλης (να δεις πως το λένε αυτό το πράγμα... με θαλασσινά έχει σχέση, αλλά μπα... δεν μου έρχεται τώρα!) και προσπαθούμε να εφαρμόσουμε τη σφιχτή πολιτική σε οριζόντια βάση. Και εκεί που δεν πρέπει, δηλαδή... Όπως, ας πούμε, και στα παζάρια που έγιναν με τον Άγγελο! Ε, όχι, αυτό δεν είναι σωστό!

Σαν πολύ δεν κράτησε αυτή η παράσταση; Φτάνει χορτάσαμε! Βρείτε τα... ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!

Ντίνος Λαζαρίδης

ΥΓ. Καμία απολύτως σκασίλα για τις αποφάσεις που παίρνουν οι αρμόδιοι της μεικτής Αθηνών! Η αγωνιστική κατάσταση του Κλάους εκθέτει ανεπανόρθωτα την τύφλα και τη μεροληψία τους. Βρε ουστ...

ΠΑΟΚ , ΠΑΟΚ , ΠΑΟΚάρα μου,
ζω μόνο για σένα ομαδάρα μου!

Διαβάστε ακόμη...