Άπαντες απόντες...

Μόνο ιλαρότητα θα μπορούσε να προκαλέσει κανείς εάν επιχειρούσε να βρει κάποια ελαφρυντικά για τη χθεσινή αγωνιστική ανυπαρξία της ομάδας μας.
Ντίνος Liverpool
Άπαντες απόντες...

Όταν με μία διαιτησία άψογη και με 23.000 κόσμο στο πλευρό σου χάνεις πανηγυρικά και με τα χέρια κατεβασμένα, τότε δεν μπορείς να πεις τίποτα απολύτως! Κατεβάζεις το κεφάλι και καταπίνεις ακόμα μία πίκρα. Μεγάλη αυτή τη φορά! Πιο μεγάλη και από κείνη της Λάρισας, γιατί, πολύ απλά, χθες δεν το πάλεψες! Γιατί έχασες εύκολα, γιατί εσύ απουσίαζες από τον αγωνιστικό χώρο, γιατί δεν φώναξες παρών!

Οι λέξεις δεν βγαίνουν! Υπάρχει κόμπος στο λαιμό! Κόμπος από αγανάκτηση και ντροπή! Όσο κι αν ο Μάνταλος έκανε καλά τη «δουλειά» του πριν από δέκα μέρες, με τίποτα δεν μπορεί να δικαιολογηθεί μία τέτοια εμφάνιση από τους καλοπληρωμένους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ. 

Τελικός! Ένα παιχνίδι που πρέπει να παλέψουμε με νύχια και με δόντια, να τα δώσουμε όλα και να επιστρέψουμε με το κύπελλο. Κι όμως από το πρώτο λεπτό φάνηκε ότι δεν πατάμε καλά και ότι πελαγοδρομούμε. Με ένα κέντρο που παντού έβλεπες πράσινο, δεν υπήρχε μέλλον. Ρεσιτάλ λαθών και ασυνεννοησίας!

Κρίμα για τον κόσμο που κατάπιε για μια ακόμα φορά κούραση και χιλιόμετρα για τη καψούρα του την πιο μεγάλη! Κρίμα για το λαό που διψάει για τίτλους! Κρίμα για όλους όσους αδίκησαν τους εαυτούς τους! Δεν θα κάτσω να ασχοληθώ με το ποιος ήταν λιγότερο κακός από τον άλλον. Χθες έπρεπε όλοι τους να μασάνε σίδερα και αντ' αυτού έγιναν εύκολη βορά στην απρόσμενα τόσο καλά κουρδισμένη μηχανή του Αναστασίου!

Ομάδα βρώμικη με απλωμένα για χρόνια παντού τα πλοκάμια της διαπλοκής... Ομάδα που περιμένεις πως και πως ένα τελικό για να της βουλώσεις το στόμα... Και συ απουσιάζεις!

Άλλη μια χρονιά πήγε χαμένη. Μάλιστα χαμένη! Φτάνεις στην πηγή και νερό δεν πίνεις! Συνηθισμένα τα βουνά στα χιόνια, θα μου πείτε! Πάλεψ' το και χάσε, τον μπελά μου μέσα! Όχι έτσι, όμως!

Άπαντες απόντες! Εντός της ομάδας, βέβαια, γιατί τι μπορεί να πει κανείς για τον φανταστικό κόσμο του ΠΑΟΚ; Παίκτες, προπονητής... όλοι τους! Και δεν φταίει καθόλου η κατάρα του ΟΑΚΑ! Υπάρχουν ευθύνες! Ατομικές και ομαδικές! Ευθύνες κυρίως από τα βαριά χαρτιά της ομάδας. Ούτε δηλώσεις θέλω, ούτε συγγνώμες, ούτε τίποτα! ΒΑΡΕΘΗΚΑ! Βαρέθηκα τα κούφια λόγια και τις πράξεις λιγόψυχων ανδρών που στα κρίσιμα παιχνίδια όσο και να ψάξεις δεν μπορείς να τους βρεις! Ας κοιταχτούν στον καθρέπτη τους, μπας και αντιληφθούν ότι πρόδωσαν χθες τα όνειρα ενός στερημένου και αδικημένου λαού! Ένα ψήγμα δικαίωσης ψάχναμε χθες. Μία στιγμή χαράς! Φευ! Ένα ποτήρι πίκρας αντ' αυτών... Ευχαριστούμε πολύ!

Απομένουν τα play off. Ανασύνταξη δυνάμεων επειγόντως! Συνεχίζουμε, όσο κι αν η περηφάνια μας πληγώθηκε! Μαζεύουμε τα κομμάτια μας και πάμε να περισώσουμε ότι είναι δυνατόν, φυσικά, να περισωθεί από τη φετινή χρονιά... Η ομάδα που λατρεύουμε μας χρειάζεται!

Ντίνος Λαζαρίδης

ΠΑΟΚ, ΠΑΟΚ, ΠΑΟΚάρα μου,
ζω ΜΟΝΟ για σένα ομαδάρα μου!

Διαβάστε ακόμη...