Καρέκλα-καρέκλα!

Σιγή ιχθύος από τη Γραμματεία Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, εδώ και δέκα μέρες που επανυποβλήθηκε διορθωμένος ο φάκελος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.
Ντίνος Liverpool
Καρέκλα-καρέκλα!

Δεδομένων των αρκετών προβλημάτων που παρουσιάζει το υπάρχον κέντρο στη Νέα Μεσημβρία (συχνοί δυνατοί άνεμοι, αρκετή απόσταση από την πόλη, αρκετές κακοτεχνίες κ.α.), η νέα επένδυση που προτίθεται να κάνει ο μεγαλομέτοχος του συλλόγου μας, ο Ιβάν Σαββίδης, είναι φανερό ότι είναι ζωτικής σημασίας για την ομάδα και για τα τμήματα υποδομής του συλλόγου.

Στα πρότυπα των καλύτερων ευρωπαϊκών προπονητικών κέντρων, η ΠΑΕ είναι πρόθυμη να δαπανήσει πάνω από 25.000.000 ευρώ (!!!) και να χτίσει το νέο της κέντρο στην περιοχή των Ταγαράδων, σε μία συνολική έκταση 202 στρεμμάτων, με ετήσιο μίσθωμα στο Δήμο Θέρμης ύψους 99.000 ευρώ για 40 χρόνια. Επιπλέον, θα είναι ο αποκλειστικός χρηματοδότης του κλειστού κολυμβητηρίου του Δήμου ύψους 760.000 ευρώ.

Έργα ασύλληπτα για τη σημερινή εποχή και ειδικά για τη Βόρεια Ελλάδα που οι επενδύσεις γίνονται με το σταγονόμετρο. Έργα πνοής για την περιοχή της Ανατολικής Θεσσαλονίκης, δεδομένου ότι αρκετός κόσμος που θα απασχοληθεί για την κατασκευή, τη λειτουργία και τη συντήρηση των εγκαταστάσεων αυτών, θα προέρχεται από την περιοχή του Δήμου Θέρμης.

Παρ' όλη τη αρχική συνεννόηση που υπήρξε μεταξύ των Νομικών Υπηρεσιών του Δήμου Θέρμης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για την απολύτως νομότυπη σύνταξη των όρων του διαγωνισμού, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση αποφάσισε την ακύρωση του διαγωνισμού, λόγω αιτιάσεων που προέβαλε ο Γενικός Γραμματέας της, ο κ. Αθανάσιος Καρούντζος, μη εγκρίνοντας ορισμένους από τους όρους του διαγωνισμού. Και ερωτώ: τόσο δύσκολο ήταν να υπήρχε συμφωνία και πλήρης ενημέρωση με την Νομική του Υπηρεσία προτού γίνουν οι σχετικές συναντήσεις με το Δήμο Θέρμης;

Ανάξιο σχολιασμού το γεγονός της παύσης του χαρακτηρισμού της περιοχής ως βοσκοτόπι - μια από τις ενστάσεις του κ. Καρούντζου ήταν η απαίτηση της έγκρισης της τοπικής κτηνοτροφικής κοινότητας για το λόγο αυτό ακριβώς - μετά την έγκριση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου της Θέρμης από τον Υπουργό Αναπληρωτή Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Σταύρου Καλαφάτη. Απλώς, να ενημερώσω τον κύριο Γραμματέα ότι στην περιοχή λειτουργούν και άλλες μεγάλες σε έκταση εγκαταστάσεις παρόμοιου ή παραπλήσιου αντικειμένου, οπότε δεν μιλάμε για κεραυνό εν αιθρία που θα έρθει και θα διαλύσει το παρθένο δάσος του Αμαζονίου και θα εκδιώξει τα αγριοκάτσικα και την τρομερή πανίδα της περιοχής. Ας ξέρουμε για τι μιλάμε και τι ενστάσεις παρουσιάζουμε ως σοβαρές αιτιάσεις, διότι τέτοια επιχειρήματα για ήδη αποχαρακτηρισμένες εκτάσεις, μόνο ιλαρότητα μπορούν να προκαλέσουν.

Ο φάκελος συμμετοχής στο διαγωνισμό διορθώθηκε σύμφωνα με τις επισημάνσεις του κ. Καρούντζου και επανυποβλήθηκε. Χρειάστηκε, βέβαια, εκ νέου την απόφαση του ΔΣ του Δήμου Θέρμης, το οποίο για αυτό το σκοπό συνεδρίασε στις 14/2 και αποφάσισε εκ νέου και ομόφωνα και πάλι θετικά για το θέμα! Πάνε δέκα μέρες από την υποβολή του και δεν υπάρχει κανένα νέο ακόμη από τη Γενική Γραμματεία!

Ο χορός της γραφειοκρατίας καλά κρατεί. Οφείλω να περιοριστώ στην γραφειοκρατία και να μην βάλω με το νου μου και άλλα σενάρια. Όμως οι γραφειοκράτες αρμόδιοι, πτωχευμένων στη συνείδηση του Ελληνικού λαού ξεπερασμένων κομμάτων και κομματικών τακτικών, θα πρέπει να βάλουν καλά στο μυαλό τους, ότι το είδος καρεκλοκένταυρων γραφειοκρατών καρέκλα-καρέκλα, όχι μόνο δεν είναι δυνατόν να συνεχίσει να είναι προστατευόμενο είδος, αλλά επείγει να εκλείψει άμεσα (ως νοοτροπία, σαφέστατα, εννοώ).

Θέλουν, δεν θέλουν ορισμένοι, το σπίτι του ΠΑΟΚ θα μεγαλώσει και θα εκσυγχρονιστεί, όσα εμπόδια και αν προσπαθούν να εφεύρουν και μαζί του θα γιγαντωθεί και ο ίδιος ο ΠΑΟΚ. Υπάρχει όραμα και κανένας τυπολάτρης δεν δικαιούται να διανοείται καν, ότι θα μπορούσε να μας το κόψει!

Ντίνος Λαζαρίδης

ΥΓ1. Περιμένω μεγαλύτερη αντίδραση για το θέμα από τον κόσμο του δικεφάλου. Ας μην παλεύει μόνη της η ΠΑΕ. Το θέμα μας αφορά όλους! Καιρός να βρεθούν και οι σύνδεσμοι με τη διοίκηση και να συζητήσουν και όλα τα άλλα θέματα που τους απασχολούν.

ΥΓ2. Και, επιτέλους, ας δει και κάποιος ΣΟΒΑΡΑ από το κράτος (όχι, παρ' ότι τρώγεται το χέρι μου δεν θα βάλω εισαγωγικά στο κράτος) το θέμα των χρεών. Ε, νισάφι πια!

ΠΑΟΚ, ΠΑΟΚ, ΠΑΟΚάρα μου,
ζω μόνο για σένα ομαδάρα μου!

Διαβάστε ακόμη...