Και τώρα οι δυο μας!

Και τώρα οι δυο μας, μικρή μου αντζούγια! Τέλος τα ψεματάκια για «υπερομάδες» άλλου επιπέδου που παίζουν στην Ελλάδα μόνες τους χωρίς αντίπαλο. Αύριο το βράδυ έχει μπρά-ντε-φερ!
Ντίνος Liverpool
Και τώρα οι δυο μας!

Δεν κρίνεται αύριο το πρωτάθλημα, βέβαια, γιατί είναι γνωστό σε όλους ότι ο ΠΑΟΚ για να πάρει τον τίτλο καλείται να αγωνιστεί σε 34 αγώνες και όχι σε 4, όπως ο γαύρος. Δεν υπάρχει παιχνίδι που ο άλλος αισθάνεται «υποχρέωση» απέναντί μας, όπως συμβαίνει με τη ΔΕΚΟ του Πειραιά και κάθε αντίπαλος κατεβαίνει για να κοντράρει τον ΠΑΟΚ στα ίσα, με όλες του τις δυνάμεις, την ώρα που οι άλλοι πρωταγωνιστούν σε καλά σκηνοθετημένες θεατρικές παραστάσεις γεμάτες κομπάρσους, κομπαρσίτες και οσφυοκάμπτες δορυφόρους!

«Εδώ είναι Πειραιάς, μπαοκια», γράφει η εμετική ηλεκτρονική τους φυλλάδα και μεις... τρομάξαμε! Θα μας αερίσετε τα απιδάκια μας, γελοίοι χλεχλέδες. Στο λαιμό θα σας κάτσει η υπεροψία σας!

Αύριο θα δείτε ποδόσφαιρο και όχι «μήλα», «τυφλόμυγα» και «περνά-περνά η μέλισσα», όπως παίζατε μέχρι τώρα. Αύριο θα δείτε μια ομάδα που θα ξεχειλίζει από πάθος και ορμή από τα παιδιά μας. Θα δείτε πώς μια ομάδα, με βήματα σταθερά και περήφανα, γιγαντώνεται και γίνεται σιγά-σιγά και πάλι ΟΜΑΔΑΡΑ! Ήρθε ο καιρός να σας λούσει, επιτέλους, ο κρύος ιδρώτας του αυταρχικού τύραννου, που έντρομος αναγκάζεται να εγκαταλείψει το θρόνο του.

Μάλιστα, με βήματα περήφανα! Ούτε τα εξωπραγματικά ποσά του Champions League ούτε οι υπερτριπλάσιες χορηγίες του ΟΠΑΠ, εδώ και χρόνια, για τις ίδιες ακριβώς διαφημίσεις - με το πρόσχημα και την επίφαση της εμπορικότητας των ομάδων - εισρέουν στα ταμεία του ΠΑΟΚ! Ούτε καν οι ίδιες τηλεοπτικές αποζημιώσεις από την κρατική τηλεόραση, που με τα δικά μας χρήματα αποζημίωνε αδρά το συμπολίτη του Εθνικού Πειραιώς, πάλι με ποσά πολλαπλάσια... Ακόμα και καλοκαιρινά φιλικά παιχνίδια του κωλόγαυρου με τυχάρπαστες ομαδούλες της σειράς είχε στο πρόγραμμά της, μέχρι πρόσφατα, η τηλεόραση του ελληνικού δημοσίου!

Αύριο, λοιπόν, θα δείτε μια ομάδα που τα τελευταία χρόνια χτίζεται με το κέφι και το μεράκι αγνών και γνήσιων ανθρώπων, εκτός των γνωστών κυκλωμάτων της βρωμιάς και της διαπλοκής, όπως έχουν χτιστεί κάποιες άλλες. Με την αγάπη χιλιάδων αφοσιωμένων οπαδών που ακόμα και τώρα, στις δύσκολες αυτές ημέρες, στερούνται πολλά προκειμένου να είναι στο πλευρό της. Και κυρίως, χάρη στη διάθεση, την αγάπη και την μεγάλη βοήθεια του μεγαλομετόχου της, του Ιβάν Σαββίδη, του Πόντιου πατριώτη που με κάθε ευκαιρία χλευάζουν οι αλαζόνες του Πειραιά! Πατάμε αποκλειστικά και μόνο στα δικά μας τα ποδάρια...

Εδώ θα βρείτε πολλά παιδιά από τα σπλάχνα της ομάδας, που είτε έχουν ήδη ανδρωθεί, είτε ανδρώνονται τώρα ποδοσφαιρικά. Και σε λίγο καιρό θα δείτε και άλλα τέτοια παιδιά να πρωταγωνιστούν. Αλλού προτιμούν τη δημιουργία μορφωμάτων από ξένους μιισθοφόρους λεγεωνάριους και ετοιματζίδικες λύσεις! Έτσι είναι! Όταν τα χρήματα έρχονται υπεραυξημένα από όλες τις εξωγενείς πηγές, τότε κάνεις τον χουβαρντά και βλέπεις τους άλλους, που χρόνια πάλευαν με τα ψέματα, στην κυριολεξία, σαν «μπαοκ». Είναι πολύ ψηλά η μύτη σας και πρέπει κάποτε κάποιος να σας την κατεβάσει, ξεφτιλισμένα ανθρωπάρια!

Γαύρος, βάζελος και κούλα... μια ζωή πλύση εγκεφάλου και το απόλυτο μονοπώλιο της αθλητικής επικαιρότητας, εδώ και σχεδόν πενήντα χρόνια. Η Βόρεια Ελλάδα και ο κόσμος της «γραμμένη» κανονικά. Λίγες, ελάχιστες σωστές φωνές, δεν ήταν δυνατόν να ακουστούν αρκετά μέσα στο βρώμικο αυτό σινάφι της εγκάθετης πληρωμένης δημοσιογραφίας. Τι κι αν εμείς περίμεναμε να δούμε και να ακούσουμε δυο λόγια για την ομάδα που αγαπούσαμε, τον ίδιο ή έστω λίγο λιγότερο χρόνο από αυτόν που μας έδειχναν τις ειδήσεις τους για τα «απορρυπαντικά» με τους πράσινους και τους κόκκινους κόκκους! Ανισομερέστατη κατανομή χρόνου και εικόνας! Θυμάμαι τα παλιά και αναγουλιάζω με την παντελή έλλειψη ισονομίας και δικαιοσύνης σε όλους τους τομείς: MME, διαιτησία, αθλητική δικαιοσύνη! Τι να πρωτοθυμηθώ, τώρα; Συγγνώμη που ξεφεύγω στα παλιά, αλλά παιδιά, αυτά τα παλιά δεν είναι, τελικά, και τόσο παλιά! Η ιστορία επαναλαβάνεται διαρκώς με τους ίδιους πρωταγωνιστές... και το μόνο που αλλάζει είναι τα πρόσωπα.

Αντιλαμβάνομαι ότι το πρωτάθλημα είναι κάτι το οποίο είναι ακόμα είναι μακριά, για πολλούς και διάφορους λόγους. Όμως, κανείς δεν μπορεί να μου στερήσει τη δυνατότητα να ελπίζω. Με μία εμφάνιση γεμάτη αποφασιστικότητα και ψυχή αύριο, θα αποσταλούν μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις! Ότι ο ΠΑΟΚ είναι και πάλι εδώ, ότι το θηρίο έχει ξυπνήσει για τα καλά και ο βρυχηθμός του θα ακουστεί δυνατά στο Αθηναϊκό κατεστημένο. Μία εμφάνιση ψυχολογίας και μία νίκη, που θα απογειώσει το διψασμένο για διακρίσεις λαό, αλλά κυρίως, θα ανυψώσει το ηθικό και την ψυχολογία των ίδιων των ποδοσφαιριστών μας.

Τίποτα δεν έχουμε να ζηλέψουμε από το υπερεκτιμένο δημοσιογραφικό δημιούργημα των αυλικών της τρούμπας. Ψυχωμένα και παθιασμένα πάμε σοβαροί και συγκροτημένοι για να διδάξουμε ποδοσφαιρικό θράσος και γυρνάμε πίσω νικητές...

Το ματάκι του Κατσούρ το έχω δει εδώ και καιρό να γυαλίζει περίεργα... δεν γελιέμαι εγώ!

ΣΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ, ΛΕΒΕΝΤΕΣ!

Ντίνος Λαζαρίδης

ΠΑΟΚ, ΠΑΟΚ, ΠΑΟΚάρα μου,
ζω ΜΟΝΟ για σένα ομαδάρα μου!

Διαβάστε ακόμη...