Το νερό στ’ αυλάκι!

Τέλη Οκτώβρη και η ομάδα δείχνει ότι αρχίζει σιγά-σιγά να ρολάρει. Κάτι που το βλέπουν και κάποιοι άλλοι και «ανησυχούν» όλο και περισσότερο... Βρε... το φόβο μας, νά 'χουνε!
Ντίνος Liverpool
Το νερό στ’ αυλάκι!

Δεν είναι εύκολο το έργο του «στρατηγού», που έχουμε φέτος τη χαρά και την τιμή να κάθεται στο τιμόνι της ομάδας μας. Σε ένα άγνωστο γι' αυτόν πρωτάθλημα και χωρίς να είχε το πρώτο λόγο στις μετεγγραφές του καλοκαιριού, δεν ήταν δυνατόν να περιμένει κανείς αποτελέσματα από την αρχή.

Η καλή εμφάνιση με την Τρίπολη, συνεχίστηκε με την απίστευτη ανατροπή – τύπου Σπαρτάκ Τρνάβα – όταν το 0–2 έγινε 3–2, βλέποντας, από το μισάωρο και μετά, πράγματα και θαύματα! Πολύ καλό ποδόσφαιρο, γκολ, ευκαιρίες και δύο χαμένα πέναλτι από τον ίδιο παίκτη (!!!, αυτά σχεδόν μόνο στον ΠΑΟΚ γίνονται!). Η παρέα του Σάλπι, του Lino, του Κατσούρ, του Βίτορ, και των άλλων παιδιών, ως συνεχιστές της μυθικής ανατροπής εκείνης του 0-3 σε 5-3, των Ζαγόρ, Μαραγκού, Φρατζέσκου και του τρελο-Πέρσι, μας χάρισαν ένα μαγικό βράδυ την Πέμπτη, βγαλμένο από ταινία του Άλφρεντ Χίτσκοκ!

Η νέα εύκολη και εμφατική νίκη στην Κομοτηνή, με εξαιρετική εμφάνιση, ειδικά στο β΄ημίχρονο, έστειλε μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις. Μηνύματα αισιοδοξίας ότι στην ομάδα φέτος κάτι αλλάζει... και πολύ μάλιστα! Βέβαια, είχαμε το δυσάρεστο με τον Ιορδάνη, που όλοι του ευχόμαστε να γυρίσει στο σπιτάκι του και στην κερκίδα γερός και δυνατός, όπως ακριβώς ήταν πριν την κακιά εκείνη στιγμή της Κυριακής. Περαστικά σου, λεβένταρε! Γρήγορα κοντά στους δικούς σου!

Η ομάδα σκοράρει από τα στημένα κατά συρροή! Λίρα εκατό ο Πορτογάλος ο Βίτορ, φαρμάκι οι σέντρες οι μπαρμπα-Λίνο και πάει να γίνει ότι γίνονταν και κάποτε με τα φάουλ του Φρατζέσκου! Να «μυρίζει» γκολ το κάθε στημένο του ΠΑΟΚ!

Όσο και να βλέπω ποδόσφαιρο καμιά σαρανταριά χρόνια, ομολογώ ότι οι τεχνικές μου ελλείψεις είναι πάρα πολλές. Μπορεί να κάνω και κανένα δεκάλεπτο μέχρι να καταλάβω τι σύστημα παίζει μία ομάδα! Τέλος πάντων, σήμερα θα πω, όμως, τι βλέπει ένας μη ειδικός, ένας οπαδός, σαν εμένα. Εξάλλου, οι «ειδικοί», οι δημοσιογράφοι του ΠΑΟΚ, μιλάνε κάθε βράδυ. Αυτοί βλέπουν λίγη θολούρα και την τονίζουν, εγώ τα βλέπω πιο ρόδινα και επίσης το τονίζω...

Βλέπω, λοιπόν, μία ομάδα που προσπαθεί να κατεβάσει την μπάλα κάτω και να παίξει στρωτό ποδόσφαιρο. Όχι καμινάδες και γιόμες. Μπάλα από τα πλάγια (και από τις δύο πλευρές), μπάλα από τον άξονα, ποδόσφαιρο που στο παραγωγικό παιχνίδι συμμετέχουν και παίζουν όλοι! Εννοείται ότι συμμετέχουν οι επιθετικοί, αλλά αυτό που κάνει εντύπωση φέτος, είναι το πόσο συχνά βοηθάνε και οι αμυντικοί! Σκοράρει κατά συρροή ο Βίτορ! Σουτάρει (και έχει σκοράρει κιόλας) ο Κίτσιου, τρέχει πάνω-κάτω σαν φουλ μπακ-χαφ, πιστό αντίγραφο του Λίνο μας... Με τον Φίλιπ Λαμ (!) τον έχει παρομοιάσει, επιτυχημένα, κάποιος φίλος μου προ ημερών στο γήπεδο, ως προς το μπόι, την κοψιά, το σουλούπι και το ρόλο του στην ομάδα.

Βλέπω έναν τερματοφύλακα, από τους καλύτερους που είχαμε ποτέ! Λίγο αυτό με τη συμπεριφορά του είναι θέμα, αλλά και εδώ βλέπω βελτίωση, τελευταία. Βλέπω ότι Λίνο, Τζαβέλας, Σκόνδρας, είναι επίσης λύσεις αξιόλογες και αξιόπιστες. Κατσούρ και Βίτορ! Από τα καλύτερα δίδυμα κεντρικών αμυντικών όλων των τελευταίων ετών και όχο μόνο! Τζιόλης, Λάζαρ! Τεράστια εμπειρία και συνεχής βελτίωση της συνεργασίας μεταξύ τους. Στοχ, Λούκας, Νίνης! Καντάρια μπάλας! Σάλπι, Αθανασιάδης! Ευλογία και ευτυχία για την ομάδα που έχει βγάλει και έχει στις τάξεις της τέτοιας μεγάλης αξίας ποδοσφαιριστές! Βλέπω ότι έχω αξιόπιστο πάγκο. Βλέπω Βούκιτς, Κατσικά, Κωνσταντινίδη, Λόρενς... βλέπω φως! Πολύ φως, ρε γαμώτο, και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιοι επιμένουν να μιζεριάζουν και να εστιάζουν μόνο στα στραβά!

Βεβαίως και υπάρχουν θέματα. Κυρίως αμυντικής λειτουργίας με τα νωθρά ξεκινήματα της ομάδας. Δεν είναι όλα τέλεια! Βήμα-βήμα προχωράμε! Πάνω, όμως, σε σωστές βάσεις. Ο Στέφενς βλέπει, κρίνει και επιλέγει τις κατάλληλες λύσεις. Θα ήθελα και τον μεγάλο αρχηγό να συμμετέχει στην ομάδα, αλλά, όμως, αυτός είναι ο υπόλογος και ο καθ' ύλην αρμόδιος να κρίνει. Δεν θα σταθώ εκεί, γιατί ξέρει και κρίνει σωστά και δίκαια!

Στέκομαι στο ότι μέρα με τη μέρα βλέπω βελτίωση και τη δουλειά που γίνεται, από όλους, να πιάνει τόπο! Βάζω το μυαλό μου να αρχίζει να φαντάζεται τι θα γίνει όταν βρουν ρυθμό όλοι οι ποδοσφαιριστές. Όταν ο Στοχ και ο Λούκας αρχίσουν να αποδίδουν βάσει των πραγματικών τους δυνατοτήτων! Όταν ο Σαλπιγγίδης θα είναι μόνιμα τόσο καλός όπως είναι τον τελευταίο μήνα και όταν ο Κλάους βρει τα πατήματά του. Αυτά φαντάζομαι και ονειρεύομαι πράγματα μεγάλα και ωραία...

Αυτά βλέπουν και κάποιοι άλλοι και έχει αρχίσει να τους κόβεται σιγά-σιγά ο βήχας. Η μέθη της αλαζονείας και της φασιστικής μονοκρατορίας, πνέει τα λoίσθια...

Εδώ είμαστε και μεις... για να ενισχύουμε και για να βοηθάμε την ομάδα μας και αυτή, με τη σειρά της, να τους κάνει να στραβοκαταπίνουν τις μπουκιές τους. Εδώ είμαστε και θα μου το θυμηθείτε! ΔΕΝ χάνουμε από την υπερεκτιμημένη συμμορία του Πειραιά... Έχουμε καλή ομάδα, πολύ καλή και μάλιστα - εγώ το πιστεύω αυτό – καλύτερη από τη δική τους. Βέβαια, δεν έχουμε δορυφόρους και δανεικούς και δεν υπάρχουν φιλικά παιχνίδια για τον ΠΑΟΚ, όμως αυτό είναι άλλου παπά Ευαγγέλιο!

Όχι, πείτε μου, γιατί να τα βλέπω όλα μαύρα; Το νερό έχει μπει στ' αυλάκι, για τα καλά! Αυτό είναι βέβαιο!

Ντίνος Λαζαρίδης

ΥΓ1. Θα έρθουν και στραβές. Εκεί είναι το θέμα! Να το χειριστούμε όπως πρέπει και από κάθε στραβή να βγαίνουμε κερδισμένοι και νικητές, από τα λάθη θα διορθώνουμε! Τότε μόνο θα έρθει και το πρωτάθλημα, όταν πάψουμε να επαναλαμβάνουμε τα λάθη μας.

ΥΓ2. Καλή επιτυχία σήμερα στις «ρεζέρβες» που καλούνται να αποδείξουν ότι υπάρχουν πολλές λύσεις στην ομάδα.

ΥΓ3. Εξαιρετική, για το ήθος της και την αναγνώριση της προσφοράς του ΠΑΟΚ στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, η χθεσινή ανακοίνωση της ομάδας της Καρδίτσας. Πολλά συγχαρητήρια, επίσης, και για το γεγονός ότι 21 από 26 ποδοσφαιριστές της Αναγέννησης είναι γηγενείς! Γιορτή σήμερα στην πόλη της Καρδίτσας και τυχεροί όσοι θα είναι μέσα...

ΥΓ4. Εάν η κρυμμένη αισιοδοξία, κάποιων από εσάς, εμφανίστηκε, τότε πέτυχα απόλυτα το σκοπό μου σήμερα!

ΠΑΟΚ, ΠΑΟΚ, ΠΑΟΚάρα μου,
ζω ΜΟΝΟ για σένα ομαδάρα μου!

Διαβάστε ακόμη...