Βρεφονηπιακή δημοσιογραφία!

Αχ Δημοσθένη, να είσαι καλά! Με γύρισες πάνω από σαράντα χρόνια πίσω, όταν με το μυαλό νηπίου τότε, είχα αρχίσει να έχω του πρώτους λεκτικούς «καυγαδάκους» με τα άλλα πρωτάκια και τα δευτεράκια της τάξης μου!
Ντίνος Liverpool
Βρεφονηπιακή δημοσιογραφία!

«Ο δικός μου ο μπαμπάς είναι πιο δυνατός!», «Όχι, ο δικός μου είναι!», «Ναι, αλλά εμένα ο ξάδελφός μου είναι στο στρατό και τους νικάει όλους», «Όχι, ο θείος μου εμένα είναι συνταγματάρχης και τους πλακώνει όλους!». Κουβέντες... υψηλού επιπέδου, της εποχής εκείνης, που διήρκεσαν για πολύ λίγο καιρό, γιατί μετά μεγάλωσα και πήγα στην... τρίτη δημοτικού! Εσύ, όμως, Δήμο, φαίνεται ότι έμεινες στάσιμος στη δευτέρα! Και μέχρι σήμερα, ακόμα δευτέρα πηγαίνεις!

Ήθελα νά 'ξερα, ρε συ, ποιος σε παίρνει, πλέον, στα σοβαρά; Πού και σε ποιο κοινό απευθύνεσαι; Και ποιος δημοσιεύει τις φαιδρότητες που γράφεις, χωρίς πρώτα να σου δώσει μία φιλικη συμβουλή... για το καλό σου, επαγγελματία οπαδίσκε! Γιατί δημοσιογράφος... αποκλείεται... ΔΕΝ είσαι!

Ή, μάλλον, ήσουν κάποτε! Τότε που σε είχε στείλει ο Ant1 στο Βέλγιο να περιγράψεις το «Μαλίν – ΠΑΟΚ» και στο γκολ του Μπορμπόκαρου, που σήκωσε όλη τη Βόρεια Ελλάδα (και όχι μόνο) στο πόδι, εσύ κόντευες να καταπιείς τη γραβάτα σου από το κακό σου! Άσχετα εάν υποκρινόσουν και προσπαθούσες να μας μεταφέρεις τις ψεύτικες φωνές σου και το κίβδηλο ζωγραφιστό σου χαμόγελο! Τι παιχνίδι σου έπαιξε, τότε, η μοίρα, ε; Να περιγράψεις μία επική πρόκριση του μεγάλου σου εχθρού: του ΤΕΡΑΣΤΙΟΥ ΠΑΟΚ, που κόντρα στα προγνωστικά, γύρισε πίσω με τη σπουδαία πρόκριση! Μια εποχή που η ομαδίτσα σου, άρπαζε μονίμως στην Ευρώπη κάτι ψαράκια, τους περίφημους λούτσους, και γύριζε πίσω με τα σώβρακα κατεβασμένα και την ουρά στα σκέλια! Μια ζωή αυτό γίνονταν, κ. «δημιοσιογράφε»! Βάλε λίγο τη μνήμη σου να ξαραχνιαστεί και να δουλέψει λίγο!

Κανένας σοβαρός και δίκαιος Έλληνας φίλαθλος δεν αμφισβητεί την πολύ μεγάλη αξία του υπέροχου ποδοσφαιριστή Κωνσταντίνου Μήτρογλου, που, δυστυχώς, φοράει τη βρώμικη φανέλα της ομάδας σου! Ενός μεγάλου ποδοσφαιριστή, που εσείς ήσασταν οι πρώτοι που δεν τον εμπιστευτήκατε και τον στέλνατε δεξιά και αριστερά να κάνει το αγροτικό του. Μόλις φέτος πήρε (δικαιότατα) θέση βασικού, αλλά, παρ' όλα αυτά, η δική σου γλώσσα, του θράσους και της υπεροψίας, έχει ήδη φτάσει στο πάτωμα, κάνοντας κυριολεκτικά «γείωση».

«Κάνε με Θεούλη μου να του μοιάσω»... «κάποτε, έστω και λιγάκι», φαντάζεσαι ότι σκέφτεται ο Κλάους και το μεγάλο το μυαλό που κουβαλάς σε ώθησε να τιτλοφορήσεις έτσι το τελευταίο σου... «άρθρο»! Ποιo; To... «άρθρο»; Χαχαχαχαχα... όχι και «άρθρο», Κακομοίρη μου! Όρθρο... συγγνώμη... βόθρο, ήθελα να πω!

Λοιπόν, μάθε το και βάλτο καλά μέσα στο στενό σου το κεφαλάκι, ότι ο Κλάους του έχει μοιάσει του Κώστα! Όχι, όμως, λίγο... πολύ του έμοιασε! Γεννήθηκε και αυτός ΠΑΟΚτσάκι. Από κούνια, που λέμε! Ακριβώς όπως ο αγαπημένος σου σέντερ φορ! Το ξέχασες αυτό, κομπλεξάκο; Επίσης, μπόρεσε και πήρε παραμάζωμα, πέρσι, τον προσωπικό του αντίπαλο και σου το κάρφωσε το γκολάκι στο 88', όπως θα έκανε – ίσως – και ο δικός σου και σου πήρε έτσι τη μπουκιά μέσα από το στόμα, την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή! Έτσι, για να σε τσούζει περισσότερο, επαγγελματία οπαδέ!

Άρα, όπως βλέπεις, ομοιότητες υπάρχουν! Πες μου, τώρα, σοβαρά: το δικό σου το πρόβλημα είναι ο Αθανασιάδης και γι' αυτό προσπαθείς να τον απαξιώσεις και να τον μειώσεις; Άλλος στη θέση σου, δηλαδή κάποιος σοβαρός αθλητικογράφος, θα έγραφε ότι είναι τύχη μεγάλη για τη χώρα μας, να έχει στις τάξεις της δύο εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές που διαπρέπουν στο πρωτάθλημα και αποτελούν ευχάριστο πονοκέφαλο για τον ομοσπονδιακό τεχνικό και όχι τις ιλαρότητες που εσύ γράφεις, προσπαθώντας, πλασάροντας βρεφονηπιακή δημοσιογραφία, να βγάλεις το ψωμάκι σου!

Αυτά τα πράγματα είναι ξεφτιλίκια, Δήμο! Ντροπή σου για το επίπεδό σου, που δεν σέβεσαι, κατ' αρχήν, τους ίδιους τους συνοπαδούς σου και τους αραδιάζεις κουραφέξαλα και συγκρίσεις που βγάζεις από το μυαλό σου! Γιατί, μάθε το επιτέλους, ούτε και ο πιο φανατικός οπαδός του ΠΑΟΚ δεν πρόκειται να σου πει σήμερα, ότι ο Κλάους είναι ανώτερος του Μήτρογλου! Οπότε, όλο το χθεσινό σου δημοσιοκαφρικό ατόπημα, είναι αποκύημα της φαντασίας σου, που, φυσικά, το αποστρέφεται μετά βδελυγμίας και ο πλέον τυφλός γαύρος, εκτός από εσένα. Άκουσον... άκουσον... τι φαντάζεται ο Κλάους και «φερ' επείν» και τ' απίδια μας κουνιούνται στο Βαρδάρη!

Το γεγονός ότι ασχολείσαι συνέχεια με τον ΠΑΟΚ, καταδεικνύει την πρεμούρα που σε έχει πιάσει με αυτόν το τεράστιο ΕΝΤΙΜΟ σύλλογο, που δεν έχει καμία σχέση με το δικό σου το αλαζονικό σινάφι! Έχω, όμως, δύο απορίες, αφού, τελικά, φέτος μόνο με μας ασχολείσαι. Πρώτον, όταν τον παίρνεις - το στυλό, εννοώ - για να γράψεις τη λέξη «ΠΑΟΚ», γέρνεις από το βάρος των γραμμάτων αυτών; Και αυτό με τα μαλλιά σου - το έχει απορία και ο Αρκαδοπόντιος, εδώ και καιρό - : τα βάφεις, ρε μπαγάσα, ή είναι περουκίνι; Απάντησέ μας, έτσι για να ξέρουμε ποια είναι η πιο σωστή προσφώνηση: «βαψομαλλιάς» ή «περούκας»; Μη σε αποκαλούμε συνέχεια «Κακομοίρη» και γινόμαστε μονότονοι!

Ντίνος Λαζαρίδης

ΥΓ1. Σου βγάζω το καπέλο, μετά την κρίση... «ειλικρίνιας» που έπαθες, αφού... παραδέχεσαι ότι οι Φαν Πέρσι, Τζέκο, Ιμπραήμοβιτς, Καβάνι, Λεβαντόφσκι και Τόρες είναι σε άλλο επίπεδο! Γιατί όλοι εμείς οι άμπαλοι, νομίζαμε μέχρι σήμερα, ότι ο Μήτρογλου είναι στο ίδιο και ίσως σε μεγαλύτερο από αυτούς!

ΥΓ2. Ρε παιδιά, όλους αυτούς τους πληρώνουνε γι' αυτά που γράφουνε; Όχι πείτε μου την αλήθεια για να ξέρω... για να ζητήσω και γω... αύξηση, άμα είναι! Ε, ρε, χλεχλέδες που γεμίσαμε!

ΥΓ3. Θα τα πούμε, Δήμο, στις 10 του Νοέμβρη το βραδάκι και κοίτα να έχεις μαζί σου τρεις γραβάτες, γιατί τις δύο θα τις «φας» από το κακό σου, Κακομοίρη! Αλήθεια, σχολή δημοσιογραφίας τελείωσες ή μήπως βρεφονηπιοκόμος; Όχι τίποτε άλλο, δηλαδή, αλλά επειδή εκφράζεσαι... τέλεια στον γραπτό λόγο! Γι' αυτό διερωτώμαι, ο έρμος!

ΠΑΟΚ, ΠΑΟΚ, ΠΑΟΚάρα μου,
ζω ΜΟΝΟ για σένα ομαδάρα μου!

Διαβάστε ακόμη...