Η λογική της απόφασης!

Ανακοινώθηκε, προ ημερών, η απόφαση που πήρε η διοίκηση του ΠΑΟΚ για το περιβόητο θέμα που δημιουργήθηκε με την απερισκεψία του Kace, η οποία συνίσταται στην επιβολή χρηματικού προστίμου ύψους 10.000 ευρώ.
Ντίνος Liverpool
Η λογική της απόφασης!

Δεν γνωρίζω, αλλά ελπίζω και αυτά τα χρήματα να δοθούν σε κάποιο παιδί που τα έχει ανάγκη, όπως γίνεται με τα έσοδα των αγώνων, μετά την αξιέπαινη πρωτοβουλία που έχει πάρει από φέτος η ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Μια πρωτοβουλία που θα μπορούσε να είχε προβληθεί περισσότερο από τα ΜΜΕ, λόγω της μεγάλης αξίας που έχει μια τέτοια ενέργεια, η οποία διδάσκει μεγαλοσύνη, γενναιοδωρία και ήθος. Δεν ξέρω, ίσως για κάποιους είναι σημαντικότερο το να πριονίζουν καρέκλες ή να καταρρακώνουν το ηθικό κάποιων ποδοσφαιριστών... Τι να πω!

Δεν είμαι βέβαιος, εάν το πρόστιμο αυτό είναι μεγάλο ή όχι. Νομίζω, πάντως, ότι είναι κανονικό. Ούτε μικρό ούτε μεγάλο. Είναι ένα δίκαιο πρόστιμο... αυτή είναι η δική μου θέση. Κανένα νόημα δεν είχε η επιβολή ενός μεγαλύτερου και εξοντωτικού προστίμου, τη στιγμή που ο ποδοσφαιριστής έδειξε μεταμέλεια και ότι κατανόησε πλήρως το μέγεθος της κουταμάρας που έκανε. Δεν πάει να βγάλει έσοδα η ΠΑΕ από αυτήν την ιστορία! Μία πατρική νουθεσία γίνεται μία και μία λογική ποινή επιβάλλεται. Αυτά για όσους θεωρούν το πρόστιμο μικρό.

Ήδη, το ότι ο ποδοσφαιριστής είναι σχεδόν δύο μήνες εκτός των υποχρεώσεων της ομάδας, είναι από μόνο του ένα είδος ποινής και αυτό. Δεν είναι λίγο πράγμα, από τη στιγμή που λογίζονταν από τον Stevens ως βασικός, να βγάζει, με δική του υπαιτιότητα, τον εαυτό του έξω από το πλάνα της ομάδας. Και το γεγονός ότι, από την προσεχή εβδομάδα, με την επιστροφή του από την εθνική Αλβανίας, επανέρχεται στις προπονήσεις, δεν σημαίνει αυτόματα και την επάνοδό του στην ενδεκάδα. Το τίμημα της πράξης του θα συνεχίσει, λογικά, να το πληρώνει για ακόμα λίγο καιρό μέχρι να αποδειχτεί 100% έτοιμος.

Αυτήν τη λύση επέλεξε η ΠΑΕ. Μία λύση καθαρά ενδοοικογενειακή, με την οποία ο Kace παίρνει μία δεύτερη ευκαιρία από τον ΠΑΟΚ. Είμαι απόλυτα σύμφωνος με τη λογική αυτή. Και ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής θα πρέπει να θεωρεί τον εαυτό του πολύ τυχερό, που οι διοικούντες του συλλόγου δεν πήραν μία πιο αυστηρή – και, ίσως, καταδικαστική για το μέλλον του στον ΠΑΟΚ - απόφαση.

Η λογική της απόφασης είναι η απλή κοινή λογική. Δεν είναι δυνατόν, ένα παιδί που είναι από δύο χρονών στην Ελλάδα, ζει και συναναστρέφεται με Ελληνόπουλα, να έχει εμποτιστεί βαθιά με τις ιδέες που πρεσβεύει ο UCK, να είναι από τους φανατικότερους υποστηρικτές του και να θέλει την Αλβανία μεγάλη σε βάρος της Ελλάδας. Δηλαδή, για ένα 20χρονο παιδί, που δεν μιλάει καν καλά τα Αλβανικά, να έχει υποστεί στην Ελλάδα από το περιβάλλον του τέτοια πλύση εγκεφάλου, που να έχει υιοθετήσει τις αρχές μιας φασιστικής οργάνωσης. Τραβηγμένο από τα μαλλιά! Είμαι πεπεισμένος ότι, τον χρησιμοποίησαν άλλοι για να προβάλουν μέσω της δικής του επωνυμίας, τις δικές τους ιδέες που κρύβει πίσω του το έμβλημα στο μπλουζάκι αυτό. Όχι, μικρέ! Δεν ήταν η Αλβανική σημαία αυτή... ήταν του UCK, το ήξερες πολύ καλά αυτό (αφού το έγραφε!), απλώς δεν ήξερες τι ακριβώς είναι ο UCK. Πιστεύω να πήρες το μάθημά σου και να άκουσες προσεκτικά αυτά που είχε να σου πει ο Vukic.

«Όσα δεν φέρνει ο χρόνος όλος, τα φέρνει μια στιγμή», λέμε και λίγο έλειψε να καταλάβει για τα καλά το νόημα της παροιμίας ο μικρός! Είναι στο χέρι του να στρωθεί στη δουλειά και να παλέψει ακόμα περισσότερο για να αποδείξει ότι αξίζει τη δεύτερη αυτή ευκαιρία που του δίνει η ομάδα και να μας πείσει με τις πράξεις του (εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου) ότι κατάλαβε το λάθος του και είναι πάλι μέλος της ομάδας μας.

Το θέμα είναι, εμείς θα τον αφήσουμε να μας το αποδείξει αυτό; Δεν έρχονται καλά μηνύματα στα αυτιά μου, κρίνοντας από τις αντιδράσεις κάποιων οργανωμένων, όπως βλέπω και διαβάζω. Τους καλώ όλους ψύχραιμα, νηφάλια και με γνώμονα το καλό του ΠΑΟΚ και του ποδοσφαιριστή, να σκεφτούν δυο και τρεις φορές τις όποιες αντιδράσεις τους, όταν θα ανακοινωθεί η σύνθεση της ομάδας από τα μεγάφωνα του γηπέδου και ο Ergys θα είναι μέσα σ' αυτήν. Όταν ο άλλος αναγνωρίζει ευθαρσώς το λάθος του και μετανοεί πραγματικά, πρέπει να τον συγχωρούμε! Ούτε είμαστε εμείς οι αλάνθαστοι ούτε είναι πρέπον να διαγράψουμε, με τη μία, την παρουσία και την προσφορά δέκα ετών του παιδιού στις ακαδημίες και στη μεγάλη ομάδα.

Εύχομαι, τη στιγμή που θα ξαναπατάει, για να αγωνιστεί, το χορτάρι της Τούμπας ο μικρός, να ακουστούν μόνο χειροκροτήματα. Αποδεχόμενος ότι αυτό είναι αδύνατον να συμβεί, εύχομαι τουλάχιστον, τα χειροκροτήματα της αποδοχής της συγγνώμης από την εξέδρα, να είναι πολύ περισσότερα από τις αποδοκιμασίες. Και οι όποιες αποδοκιμασίες να ηχήσουν στα αυτιά του ως μία αντίδραση κάποιων, που δεν ανέχονται, επ' ουδενί, φασιστικές συμπεριφορές από μέλη της ομάδας του ΠΑΟΚ. Αυτούς και όλους τους άλλους θα κληθεί να τους αποδείξει ότι αναγνωρίζει απόλυτα ότι έσφαλε και το μόνο που ζητάει είναι μία ευκαιρία για να επανορθώσει.

Εγώ θα είμαι από αυτούς που θα τον χειροκροτήσουν... δυνατά... Από αυτούς που αποδέχονται την συγγνώμη του.

Ντίνος Λαζαρίδης

ΠΑΟΚ, ΠΑΟΚ, ΠΑΟΚάρα μου,
ζω ΜΟΝΟ για σένα ομαδάρα μου!

Διαβάστε ακόμη...