Χρειάζεται υπομονή ...

Για μια ακόμη φορά, έχουμε αρχίσει να βγάζουμε τα συμπεράσματά μας από μήνα Σεπτέμβρη!
Ντίνος Liverpool
Χρειάζεται υπομονή ...

Το σούσουρο έχει ήδη αρχίσει να ακούγεται και να γίνονται οι πρώτοι λογαριασμοί στη ζυγαριά: δύο τα κρατούμενα και πέντε τα πετούμενα, αυτός δεν κάνει, αυτός είναι αργός, το ίδιο και αυτός, ο γελωτοποιός, ο έτσι και ο αλλιώς...

Είναι προφανές ότι, δεν αναφέρομαι στην υγιή ανταλλαγή απόψεων που γίνεται. Αλίμονο, δεν λέω να μην γίνεται κριτική. Μπάλα βλέπουμε και για μπάλα μιλάμε όλη μέρα. Αλλά είναι δυνατόν, ρε παιδιά, κάποιοι, δημοσιογράφοι και απλοί φίλαθλοι, να εκφράζουν με τόσο απόλυτο τρόπο τις απόψεις τους, τη στιγμή που είμαστε στην αρχή της σεζόν και η ομάδα δεν έχει ακόμη βρει την απαραίτητη ομοιογένεια; Χθές «βαπτίστηκαν» με τη φανέλα του ΠΑΟΚ δύο παιδιά, τα οποία πώς είναι δυνατόν να εγκλιματιστούν αμέσως στην ομάδα, όση εμπειρία και να διαθέτουν;

Τα βέλη έχει αρχίσει να τα δέχεται σιγά-σιγά και ο κόουτς. Θαρρείς και είχαμε ποτέ στην ομάδα προπονητή με τις γνώσεις και τις ικανότητες του Hubb Stevens! «Δεν έβαλε τον Garcia», «έκανε αλλαγές για καθυστέρηση», «του έδωσε εντολή να πηγαίνει και να αγκαλιάζει το σημαιάκι»! Είμαστε σοβαροί; Ξέρει κανείς άλλος την ομάδα καλύτερα από τον Ολλανδό; Ξέρουμε εμείς ότι Pablo είναι έτοιμος και δεν το ξέρει αυτός; Δεν ξέρει τι έγινε πέρσι; Δεν έχει μάθει για την απίστευτη αγάπη του κόσμου;

Τρώμε κοροϊδίστικα γκολ και κάνουμε εύκολα το λάθος σε μια άμυνα που δεν εμπνέει, ακόμα, εμπιστοσύνη. Δεκτό. Άραγε, δεν το βλέπει αυτό και δεν δουλεύει για να το διορθώσει; Μόνο εμείς το έχουμε αντιληφθεί το πρόβλημα; Φοβήθηκε χθες το παιχνίδι, όπως θα φοβηθεί και άλλα για λίγο καιρό ακόμη, αλλά σε δυο-τρεις μήνες – είναι βέβαιο αυτό – δεν θα φοβηθεί κανένα.

Κάθε κακό αποτέλεσμα ή κάθε κακή εμφάνιση φέρνει και γκρίνια. Αυτό είναι γεγονός και είναι αναπόφευκτο. Δεν μπορεί, όμως, η κριτική μας να γίνεται ελαφρά τη καρδία, σε χωράφια ξένα με τα δικά μας. Ούτε για το ποιος θα παίξει είμαστε αρμόδιοι εμείς, ούτε για το σύστημα που θα παίξει η ομάδα, ούτε για το πότε και ποιες αλλαγές πρέπει να γίνουν.

Οι ομάδες δεν χτίζονται από τη μια στιγμή στην άλλη. Χρειάζεται δουλειά, πειθαρχία και υπομονή! Και τα αποτελέσματα θα έρθουν και θα φέρουν μαζί τους και το επιθυμητό θέαμα. Μέχρι τότε υπομονή και μόνο υπομονή, χωρίς μηδενισμούς και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς γι' αυτούς που πασχίζουν για το καλύτερο της ομάδας μας, εντός του αγωνιστικού χώρου. Υπομονή στην πράξη και όχι μόνο στα λόγια.

Και κάτι τελευταίο. Από βδομάδα θα απολογηθεί ο Ergus για τη απερισκεψία του. Πρόκειται για ένα παλικάρι που είναι στην Ελλάδα από δύο ετών και στην οικογένεια του ΠΑΟΚ σχεδόν 10 (!) χρόνια. Δεν δέχομαι, επ΄ ουδενί, ότι ένα παιδί που είναι τόσα πολλά χρόνια στην Ελλάδα και συναναστρέφονταν στο σχολείο του και στις ακαδημίες μας με Ελληνόπουλα, ότι έχει για κάποιο λόγο υιοθετήσει τις απόψεις περί μεγάλης Αλβανίας που έχει εδαφικές διεκδικήσεις ακόμα και στη χώρα μας. Κάποιοι τον χρησιμοποίησαν σαν υποχείριο για να τον πείσουν να φορέσει το περιβότητο μπλουζάκι και να δημοσιεύσει τη φωτογραφία αυτή στο facebook.

Δεν είναι, βέβαια, άμοιρος ευθυνών για τη πράξη του αυτή, αλλά θα πρέπει να κριθεί γι' αυτήν και μόνο. Δεν είναι δυνατόν να κρίνουμε χωρίς να λογαριάσουμε, τον κόπο του, τη δουλειά του και την προσφορά του σε όλα τα τμήματα της ομάδας. Δεν είναι δυνατόν, με περισσή ευκολία να τον θεωρούμε ξένο σώμα και να επιδιώκουμε την αποπομπή του, χωρίς πρώτα να ακούσουμε τι έχει να μας πει. Η όποια τιμωρία του θα πρέπει, όσο αυστηρή και να είναι, να δoθεί εντός του ΠΑΟΚ, του συλλόγου που αγαπά... και αυτός και εμείς!

Ντίνος Λαζαρίδης

ΠΑΟΚ, ΠΑΟΚ, ΠΑΟΚάρα μου,
ζω ΜΟΝΟ για σένα ομαδάρα μου!

Διαβάστε ακόμη...