Τέλος στην κωμωδία της προφυλάκισης!

Πολύ θετική πρωτοβουλία, αυτή που πήρε η ΠΑΕ και που σκοπό έχει την επικοινωνία και τη συνεργασία με τους συνδέσμους των οργανωμένων οπαδών του ΠΑΟΚ.
Ντίνος Liverpool
Τέλος στην κωμωδία της προφυλάκισης!

Υπάρχουν, εδώ και αρκετό καιρό, παράπονα σχετικά με τη στάση που τηρεί η ΠΑΕ στο θέμα των προφυλακισμένων οπαδών και την όλη κατάσταση αναμφίβολα έχει επιτείνει και η φυγή του μεγάλου Pablo Garcia, με τον τρόπο που αυτή έγινε.

Σίγουρα, η κύρια αιτία που έχει οδηγήσει αρκετούς από τους συνδέσμους να φτάσουν ακόμα και στην απόφαση της αποχής από τους αγώνες της αγαπημένης μας ομάδας, είναι η συνεχιζόμενη για 10 μήνες (!!!) προφυλάκιση των συνοπαδών μας. Το μόνο που δεν θα ήθελε η ΠΑΕ αυτή τη χρονική στιγμή, που η επίτευξη των στόχων της χρονιάς είναι στην τελική της ευθεία, είναι μία ενδεχόμενη «αναβάθμιση» των παραπόνων αυτών σε κάποιου είδους κόντρα. Η αποχή είναι ήδη από μόνη της μία κλιμάκωση της αντίδρασης των οπαδών, δεδομένου ότι αυτά που είχαμε μέχρι σήμερα ήταν συνθήματα, πορείες διαμαρτυρίες και η απόφαση για την μη ανάρτηση πανό.

Θα έλεγα μάλιστα ότι, η ΠΑΕ μάλλον άργησε να πιάσει το σφυγμό των οπαδών. Δεν μιλάμε για ένα-δυο μήνες. Μιλάμε για 10 μήνες προφυλάκιση των έξι παιδιών, μπαίνουμε αισίως στον 11ο και ακόμα χρονικός ορίζοντας για τη δίκη τους δεν υπάρχει.

Η αλήθεια είναι πως οι σύνδεσμοι βλέπουν ότι πραγματικά γίνεται έργο στην ομάδα και κανείς δεν θέλει να κάνει κάτι που θα αποβεί κακό και επιζήμιο, σε μια εποχή που ο ΠΑΟΚ αλλάζει επίπεδο και γι' αυτό και οι αντιδράσεις των συνδέσμων δεν μπορούν επ΄ ουδενί να χαρακτηριστούν ως ακραίες. Υπάρχει, όμως, το σαφές παράπονο ότι, η ΠΑΕ δεν στήριξε και δεν στηρίζει τα παιδιά αυτά.

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έδειξε από την αρχή να κρατάει μία αποστασιοποιημένη θέση από το γεγονός της προφυλάκισης των παιδών τον περασμένο Ιούνιο. Και ο λόγος δεν είναι άλλος από τις βαριές κατηγορίες που τους αποδίδονται από την αστυνομία. Για εγκληματική οργάνωση, μίλησε τότε, η αστυνομία, με σκοπό τις επιθέσεις σε οπαδούς άλλων ομάδων (για εκφοβισμό ή και ληστεία), σε λεωφορεία που μεταφέρουν οπαδούς, στην αστυνομία την ίδια και ακόμη και για διακίνηση ναρκωτικών. Μάλιστα, η επιχείρηση ξεκίνησε από τον Νοέμβριο του 2011 και συμμετείχαν σε αυτήν γύρω στους 200 συνολικά αστυνομικοί!

Διερωτώμαι γιατί, αφού τα αδικήματα είναι τόσο σοβαρά, δεν έχει γίνει ακόμα η δίκη; Και αφού δεν γίνεται η δίκη γιατί συνεχίζεται η προφυλάκιση των παιδιών και δεν αφήνονται ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και με την καταβολή, ενδεχομένως, κάποιας εγγύησης, μέχρι να οριστεί δικάσμος; Δεν σπεύδω να αθωώσω κανέναν, αλλά όταν η δημοκρατία λειτουργεί, τότε το τεκμήριο της αθωότητας υπάρχει μέχρι να αποδειχτεί η ενοχή κάποιου. Πού είναι, λοιπόν, η δημοκρατικότητα των νόμων, όταν επιτρέπουν αυτήν την πολύμηνη προφυλάκιση; Μήπως, δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία που να στοιχειοθετούν την ενοχή των παιδιών και το μόνο που θέλουμε είναι να τιμωρηθούν, τουλάχιστον έτσι, με αυτόν τον τρόπο (με την προφυλάκιση, δηλαδή), διότι όταν γίνει η δίκη ίσως αθωωθούν; Μήπως, για να λειτουργήσει και σαν παραδειγματισμός η τιμωρία αυτή;

Εάν, πράγματι, ο Μάκης είναι αθώος τελικά, ο οποίος έχει γονείς κωφάλαλους και όλα τα βάρη του σπιτιού τα έχει αναλάβει η μικρή του αδελφή, μαθήτρια της Β' Λυκείου, τότε σας ερωτώ, πόσοι είναι αυτοί που έχουν πραγματικά τιμωρηθεί άδικα με την φυλάκιση του Μάκη; Εάν αυτό είναι αλήθεια, τότε είναι βέβαιο ότι με τέτοιες αντισυνταγματικές πρακτικές, δεν επιτυγχάνεται ο σωφρονισμός κάποιου, αλλά τα αποτελέσματα που θα επέλθουν θα είναι ακριβώς τα αντίθετα!

Ας μην βιαστεί κάποιος να συμπεράνει ότι προσπαθώ να τους βγάλω αθώους. Βεβαίως και εάν αποδειχτούν ένοχοι, να πληρώσουν το ανάλογο με τις πράξεις τους τίμημα. Όμως μέχρι τότε, έχουνε κάθε δικαίωμα να θεωρούνται αθώοι και η κωμωδία της προφυλάκισης πρέπει να λάβει ένα τέλος. Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ με το κύρος και τη δύναμη που έχει, οφείλει να εγκύψει πάνω από το πρόβλημα αυτό και να προσπαθήσει και αυτή να δώσει λύση στην πολύμηνη ταλαιπωρία των παιδών.

ΥΓ1. Γνωρίζω πολύ καλά ότι το θέμα είναι λεπτό και ότι οι απόψεις διίστανται. Για το λόγο αυτό, παρακαλώ πολύ, όποιος θέλει να σχολιάσει να το κάνει με σύνεση και λογική και χωρίς να προκαλεί.

ΠΑΟΚ, ΠΑΟΚ, ΠΑΟΚάρα μου,
ζω ΜΟΝΟ για σένα ομαδάρα μου!

Διαβάστε ακόμη...