Η σφηνοειδής μπουγάτσα!

Τέρμα! Πάει! Έτσι όπως κυλάνε τα πράγματα θα το κλείσω το μαγαζάκι μου. Δεν βγαίνω με τίποτα! Τόσα έξοδα έχει το μπουγατσατζίδικο και άμα είναι να μου ακυρώνουνε έτσι σωρηδόν τις παραγγελίες... την έβαψα ο κακομοίρης!
Ντίνος Liverpool
Η σφηνοειδής μπουγάτσα!

Ξέρετε πόσα κομμάτια μου ακυρώσανε χθες; Πολλές χιλιάδες!!! Για να πω την αλήθεια, δεν κατάλαβα τι τα θέλανε τόσα κομμάτια μέσα σε ένα τηγάνι... Εγώ πάντως, ψημένα τα είχα. Ούτε τηγάνι θέλανε, ούτε τίποτα! Περί ορέξεως μπουγάτσα, που λέω και γω (δεν διαφημίζω ποτέ κολοκυθόπιτες στις παροιμίες που λέω, γιατί δεν τις πουλάω καθόλου στο μαγαζί και καταλαβαίνετε...).

Και να φανταστείτε με είχανε φλομώσει μία βδομάδα στα τηλέφωνα: «10 μπουγάτσες με κρέμα, 15 με τυρί... και μένα με κρέμα 20 κομμάτια, βάλε μπόλικη άχνη και κανέλα να μοσχοβολάει. Και που σε καρντάσι, το φύλλο τραγανιστό, ξεροψημένο ε!». (Πλάκα-πλάκα λιγουρεύτηκα μία μπουγάτσα τώρα... Έτσι τραγανιστή-τραγανιστή, σαν αυτές που μου παράγγελναν από τη λέσχη επιστημόνων Πειραιά. Με μία γλυκιά μπόλικη γεμάτη κρέμα... Α πα πα πα! Γράφω τώρα. Μόλις τελειώσω θα πεταχτώ να πάρω μία. Δεν είχα, βέβαια, καμία πρόθεση να σας ανοίξω και σας την όρεξη. Τώρα, εάν κάποιος από σας είναι νηστικός και πεινάει και δεν μπορεί να πεταχτεί να πάρει μία τραγανή Σερραϊκή, έτσι να κολυμπάει στην κανέλα και την άχνη, πείτε μου αν του φταίω εγώ! Καλά ντε... το κόβω! Μόνο μη μου φωνάζετε και μη μου υψώνετε το font της γραμματοσειράς σας, εμένα! Φοβούμαι!)

Τι να έκανα και γώ; Σκίστηκα να τις ετοιμάσω. Αφήστε που καταξοδεύτηκα κιόλας! Και σαν άρχισε να νυχτώνει χθες, άρχισαν ένας-ένας να μου τα γυρνάνε. Γιατί ρε παιδιά; Τι έγινε; Για να μη σας τα πολυλογώ... δεν πούλησα ούτε μία! Είναι τρελοί αυτοί οι επιστήμονες! Τη μία έτσι, την άλλη τουλούμπα (Τι δεν καταλαβαίνετε; Γιουβέτσι ΔΕΝ πουλάω! Τουλούμπες, όμως, πουλάω και γι' αυτό, για τουλούμπες μπορώ να μιλάω, επίσης, στις παροιμίες μου! Πλάκα-πλάκα λιγουρεύτηκα μία τουλούμπα τώρα... Ιιιιιιιιιιιιι... Μπααααμ.... Ααααχχχχ! Ρε σεις, ένα αστειάκι κάναμε και σεις πήγατε να με σκοτώσετε με την παντόφλα! Ήμαρτον με αυτό το χιούμορ σας!).

Τι περιμένεις! Έτσι είναι αυτοί. Δεν είναι και όλες οι βίδες στη θέση τους και δεν θέλει και πολύ να αλλάξουν γνώμη από τη μια στιγμή στην άλλη. Όλη την εβδομάδα, σε όσες διαλέξεις έδιναν στα αμφιθέατρά τους, για μπουγάτσες μιλούσανε και χθες ντεμέκ δεν θέλανε! Τσιγκούνηδες!

Χα... καλά! Δεν θα μου παραγγείλουνε και στις αρχές του Μάη; Σίγουρα θα μου παραγγείλουνε. Ο Μάιος είναι ο μήνας της μπουγάτσας και είμαι έτοιμος από σήμερα να σας αποκαλύψω τη νέα μου συνταγή που θα την εγκαινιάσω τότε. Τη σφηνοειδή μπουγάτσα του Ντίνου! Μπουγάτσα με φύλλο σε σχήμα σφηνοειδές, σαν τα χάρτινα αεροπλανάκια που κάνουνε τα παιδιά, να τις πετάνε ψηλά και αυτές να γυρίζουν πίσω σαν μπούμεραγκ και να προγειώνονται ακριβώς πάνω στον κώ...τερό τους (Μπα; Δεν είναι αρσενικό; O κώτερος! Τι; Δεν γράφεται με ωμέγα; Ίσως και να κάνω λάθος, δεν επιμένω!). Να είναι τώρα στο Μικρολίμανο ή στο Τουρκολίμανο και να πετάνε τη σφηνοειδή μπουγάτσα τους στον αέρα και μετά να την τρώνε πάνω στον κώ..τερό τους (όχι, επιμένω τελικά)! Καταπληκτική ιδέα, λέμε! Θα βγάλω πολύ χρήμα! Εναλλακτικά, σκέφτομαι και την τουλούμπα τορπίλη για το λιμάνι της Ζέας... Αλλά αυτή πως θα την πετάνε στον αέρα; Μάλλον για κατ' ευθείαν πάνω στον κώ...τερο τη βλέπω αυτή! Δε βαριέσαι... εγώ ας ετοιμάσω και τις δύο συνταγές να είμαι έτοιμος και αυτοί ας τις φάνε όπως θέλουνε! Μπουγάτσα αυτοί; Κυπελλάκι εγώ.... παγωτό κρέμα-σοκολάτα... ασπρόμαυρο!

ΥΓ1. Ε, μας τα πρήξανε μια βδομάδα με τις μπουγάτσες και με τα ακλόνητα... ποδοσφαιρικά τους επιχειρήματα! Πού είναι οι μπουγάτσες σας που θα τρώγατε, ρε κόπροι;

ΥΓ2. Πολλά μπράβο στα παιδιά που κατάλαβαν και μόνοι τους χθες, ότι τους έχουμε και δεν είναι τελικά τίποτα το σπουδαίο ο γαύρος! Τεράστιας ψυχολογικής σημασίας το Χ και μεγάλη τόνωση ηθικού για τα πολλά πιτσιρίκια μας, που αρχίζουν πλέον να πατάνε πολύ καλύτερα. Θα μου πείτε, τώρα, με συμπαίκτες τον Itandje, τον Liam, το Lino, τον Κατσούρ, το Σίφο, το Σάλπι... δεν θα πατούσαν καλύτερα; Δίκιο έχετε! Γίνεται και δουλειά, όμως, εκεί πέρα! Κάποιοι δουλεύουν και δουλεύουν πολύ, μάλιστα!

ΥΓ3. Πρόεδρο ή μεγαλομέτοχο με το κασκώλ του ΠΑΟΚ φαρδύ πλατύ μέσα στα μούτρα τους εκεί μέσα, εγώ δεν θυμάμαι άλλον! Και το καραγούσταρα! Άμα «όλους τρέλα σας πουλάμε» από φέτος, τότε του χρόνου τι θα δούνε τα ματάκια μας;

«Ιβάν, ποίσον τον ΠΑΟΚ μας τρανόν, κι εμείς θα ίνουμες γουρπάν' ις»

ΠΑΟΚ, ΠΑΟΚ, ΠΑΟΚάρα μου,
ζω ΜΟΝΟ για σένα ομαδάρα μου!

Διαβάστε ακόμη...